Advarsel!
Denne posten er antakelig kun interessant for spesielt interesserte når det gjelder tur-utstyr og pakking…
Norgestreff turen i år er den lengste vi har siden TDM'en ble en del av familien i 2006.
Den ble også lastet så det holdt de gangene de dro på lengre turer og hadde helt sikkert fungert utmerket på årets langtur til Lofoten – antakelig like bra som Tiger.
Må si jeg er imponert over Tigerens turegenskaper. Var litt spent på om hvordan tunglastet Tiger, fører og passasjer ville fungere på turen. Og like spent på alt tur-utstyret.
Alt fungerte helt topp! Heldigvis. Ikkeno' særlig om tur-utstyr man er avhengig av svikter eller blir ødelagt og dermed ubrukelig.
Triumph Tiger 1050 har originale sidevesker som ikke rommer allverdens. Den ene er innsvingt pga. høytsittende eksospotte, mens den andre har noe større kapasitet. Vi kaller koffertene for "Manne-kofferten" (den med minst plass) og "Dame-kofferten" (den med størst plass)…
Toppboksen som matcher er egentlig ubrukelig til annet enn små handleturer og som god ryggstøtte for passasjeren. Derfor har vi byttet til GIVI "Maxi" 55 liter med topplokkgrind i stedet. Den brukte vi på Karlstad-treffet, men på en såpass lang reise som til Lofoten blir også den i snaueste laget.
Derfor slang vi på RevPack'en, som vi også brukte da vi var på Norges-treffet i Steinkjer i fjor. Men da med et langt mindre telt enn det vi tok med oss i år. I tillegg hadde vi kjøpt inn annet turutstyr enn på fjorårets tur. Bl.a. nye og lettere selvoppblåsbare liggeunderlag (Thale NORDISK 3,8), Eagle selvoppblåsbare puter (ubetalelig deilig å ha med på tur!) og nye Tiger Storm soveposer.
Det nye fire-mannsteltet Etesian 4, var den store utfordringen når det gjaldt pakkingen. Trodde vi.
Men det gikk veldig greit. Vekta er til å leve med; kun 6 kg. inkl. stenger, plugger og innertelt.
Teltets store fordel er at det er høyt og samtidig stabilt. 190 cm. på det høyeste og 180 cm. på det høyeste i selve soverommet. En av de viktigste grunnen til at vi skaffet oss nytt telt. Denne gangen ville vi ha et hvor vi slapp å krype ut og inn av teltet og hvor vi kunne skifte klær mens vi sto oppreist inne i teltet.
Fin bue i konstruksjonen på Etesian 4, som gir god plass. Har også blendemuligheter foran to vinduer med jevn og fin utsiktsflate.
Etter årets Norgestreff er vi strålende fornøyd med dette teltet som vi absolutt kan anbefale til andre! Tar liten plass ig forhold til størrelsen ferdig oppsatt, men koster mye her i Norge. Har ikke funnet noen som selger dette billigere enn 5990,-.
Jeg kjøpte vårt Etesian 4 fra England og betalte ca. 2870,- inkl. porto og norsk moms. Det er billig for dette kvalitetsteltet!
Nok sagt så langt. Her noen bilder…:

Vel hjemme igjen etter en tur på vel 3420 km. Tiger med tankveske med max. lastekapasitet på ca. 25 liter (utvidbar løsning og to små lommer i sidene og i bakkant i tilegg til egen kartlomme som også har plass til en del småting), originale sidevesker og RevPack 101 liter med en topbag festet til hovedbagens fire D-ringer.

Den lille topbagen får plass til mye, bla. GoSystem primusen og stormkjøkkenet vi kjøpte mens vi var på tur. Samme med to-liters vinkartongen som ble kjøpt i Grong + regntøy.
Ikke alt samtidig, men ved å utnytte plassen maksimalt i vesker og bager fikk vi med oss alt vi trengte – og litt til…
Også enkle og lette campingstoler (hadde nok også fått med oss et enkelt campingbord…):
RevPack'en hadde jeg også med på PreHøst-turen 2011 og den fungerte like bra da som på årets langtur. Eneste forskjellen er at jeg nå har lært meg å bruke de originale festereimene i stedet for andre løsninger. Og dette funker helt topp! Behøvde strengt tatt ikke etterstramme reimene på turen, men gjorde det et par ganger likevel. Bagen forskjøv seg heller ikke; verken sideveis, bakover eller forover. Heller ikke under kraftige nedbremsinger som vi måtte gjøre et par ganger uten at det dermed oppsto kritiske situasjoner som ubalanse eller wobbling i sykkelen.

På plass i RevPack'en:
Etesian 4 teltet, to stk. Thale 3,8 selvoppblåsbare liggeunderlag, Eagle Prod. selvoppblåsbare puter med antiskliflate, lastenett, to soveposer, to microfiberhåndklær (pakket andre steder i løpet av turen)

Akkurat passe god plass til teltet, som har en pakkebredde på 55 cm…

Her tingene vi pakket i RevPack og den lille topbagen i tillegg til campingstolene som heller ikke forskjøv seg under turen. Gode stropper godt nok strammet sørget for det.

Å bruke innerbager til sideveskene er egentlig ganske lurt. Når bagen er full vet man at man får plass. I tillegg går det an å få presset på plass en pose med lette sko i begge veskene. Sideveskene har også den fine egenskapen at luften presses ut når lokket dyttes på plass i sikker låseposisjon.

Her er alt vi hadde med oss. Vi manglet egentlig ingenting på den ukeslange turen vår og lærte nye pakketriks for hver gang vi overnattet.

Til og med den billige SUVPR omformeren virket upåklagelig. Fikk ladet Enirgo power cellene vi hadde med oss (og som vi ladet telefonene våre med) og hadde også helt sikkert fått ladet Scala Teamset enhetene med dobbeltladeren hvor begge kan lades samtidig, med SUVPR'ern koblet til 12 v kontakten plass under setet. Disse enhetene ladet vi imidlertid i hyttene som vi overnattet i.
Kort oppsummert: alt turutstyret fungerte og det samme gjorde Tiger, som ikke lot seg tynge av tung last og passasjer. Sykker'n var like fresk i frasparket som ellers, noe jeg tror flere av våre kjente og ukjente følgesvenner kan skrive under på.
Sykkel, fører, passasjer og utstyret vi hadde med og ikke minst bagasjeløsningene vi hadde valgt, fungerte helt utmerket

.
Lite forbehold om fører fungerte utmerket... Det får bli opp til passasjeren -
Bakpå - å vurdere. Det
jeg kan si er at det skjedde ingen uhell eller det jeg vurderer som trafikkfarlige situasjoner i løpet av turen.
Og turen frister til gjentakelse.
Ingen tvil om det!