Meny for motorsyklister!

... prat om alt og ingenting, trenger ikke handle om MC.
Svar
Brukeravatar
Geiroe
Innlegg: 789
Registrert: 29 jul 2013, 21:12
MC: Honda VF1000F2 (85)
Sted: Sandefjord

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Geiroe » 29 nov 2019, 21:19

Kanskje jeg skal ta sjansen. :-k Ha litt pølser i bakhånd. :knegg
For egen husk. Dekkskift PR3, service 103650

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 29 nov 2019, 21:25

Geiroe skrev:
29 nov 2019, 21:19
Kanskje jeg skal ta sjansen. :-k Ha litt pølser i bakhånd. :knegg
:knegg
Lurt ;) .

Men tror du slipper å ty til pølsene bare du passer på å vanne ut silda godt nok i noen timer før steking.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 29 nov 2019, 21:25

Geiroe skrev:
29 nov 2019, 21:19
Kanskje jeg skal ta sjansen. :-k Ha litt pølser i bakhånd. :knegg
:knegg
Lurt ;) .

Men tror du slipper å ty til pølsene bare du passer på å vanne ut silda godt nok i noen timer før steking.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 05 des 2019, 20:48

I kveld ble det skikkelig eksperimentering på kjøkkenet da middagen skulle lages.
Jeg har vanskelig for å tro at dette noengang er prøvd, men selv synes jeg resultatet ble over all forventning.

Et ikke spesielt velfylt kjøleskap gjorde at man måtte finne på noe av de råvarene man fant der.
To kryddersildfiléer, en rotgrønnsak som jeg tror var pastinakk, en gulrot, vanlig hvit løk og bacon.
Pommes frites fra fryseren og en dillsaus fra Knorr i kjøkkenskuffen.

Kryddersilda godt utvannet i flere timer. Deretter godt tørket med kjøkkenpapir før filetene ble surret i rug- og siktet hvetemel med kvernet pepper.
Deretter ble baconfiletene surret rundt kryddersildfiletene og stekt i stekeovn med litt smør i panna.
Steketimen tar man på feelingen og kan variere etter smak og behag. For egen del avsluttet jeg stekingen når baconet har fått en jevn lys brun stekefarge.
Pass på at filetene ikke brenner seg fast i stekeformen ved å bevege disse i formen med en stekespade.

Pommes frites og dillsaus tilberedes slik det står på "pakningsvedlegget"...

Rotgrønnsaken og gulroten tilbredes i gryte eller panne med olivenolje på middels varme. Tørket knuste brennesleblader tilsettes mot slutten av tilberedelsestiden sammen med rå hvit løk.

Aldri prøvd meg på dette tidligere, men må si jeg nøt måltidet og kjenner enda den markerte gode smaken preget av salt og sødme.
Fantastisk godt! Dette blir absolutt ikke siste gangen dette prøves. Neste gang blir det en litt annen variasjon med grønnsaker og antakelig stekte poteter i stedet for pommes frites:
Fishnchipsdillsauce.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 21 des 2019, 21:27

Enkelt å lage og enkelt å like - så lenge kjøttet holder mål. Og det gjorde det i år!

Første 'bordsetting' for et par dager siden. Den andre i dag. Og da smaker gjerne retten bedre enn ved første anledning.

Fårikål :yeyeye :
Faarikaal 2019.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 22 des 2019, 21:31

Enkelt, smakfullt og veldig greit på en søndagskveld:
Ravioli 22122019.JPG
Ravioli fra hermetikkboks innkjøpt på Lidl i Sverige. Tilberedt i stekeovn på 200 grader i ildfast form med hakket rød oreganokrydret tomat, revet ost og litt smør med tilsatt rød søtpaprika mot slutten av tilberedeningstiden på 10-15 minutter.
Servert toppet med tørket stornesle, ruccola, salat og aromatomater.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
FredrikE24
Innlegg: 2884
Registrert: 24 apr 2016, 18:53
MC: BMW K1200RS og Jawa 350/640
Sted: Nordre Follo

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av FredrikE24 » 24 des 2019, 12:30

Hvor kjipt er det ikke å røre i grøten?

Godt jeg har hjelp på kjøkkenet. Denne både koker, varmer og rører kontinuerlig. Resultatet blir hjemmelaget.
4475CEC1-2695-4554-9682-FBEEAC9EA38E.jpeg
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 22 jan 2020, 20:47

Da var jeg chef på kjøkkenet i kveld og serverte min kjære og meg selv denne fiskeretten:
Middag 23012020.JPG
Ovnsbakte grønnsaker - poteter, fennikel, broccoli, litt sitronsskall, gulrot, purreløk og paprika - i dilltilsatt rapsolje, et par spiseskjeer smør, kvernet salt og pepper, en liten dæsj "Wild garlic" Falksatt og pålagte ferdigsgtekte baconstrimler på toppen mot slutten av tilberedingstiden.

Laksefilene lett pepret og dillkrydret.
Og litt ruccola på toppen før servering.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 01 feb 2020, 21:33

Kona på jobb og jeg er chef på kjøkkenet :crazy: .

Så da ble det schnitzel av svin og bacon stekt i middelsvarme i stekepanne med smør med ovnsbakte grønnsaker - potetskiver, søtpoteskiver, stangselleri rot og blader, fennikel, gulrot, knust ukrydret italiensk tomat og rødløk krydret med salt, pepper og tørket brennelse i timiantilsatt rapsiolje og en drøy spiseskive smør.
Passet min gane helt ypperlig :yeyeye !
Baconsnitzel.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 19 feb 2020, 22:02

Ansvarlig på kjøkkenet i kveld.
Så da ble det bøkrøkt torsk i dag, med ovnsbakte grønnsaker (poteter, gulrot, stangselleri, broccoli, cherrytomater, fennikel og rødløk i oliven- og rapsolje med timian, dill og salt og pepper.

Ble slett ikke verst... ;)
Middagstorsk.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
Jompa
Moderator
Innlegg: 6099
Registrert: 08 jan 2011, 14:52
MC: Harley Davidson Electra Glide Classic
Sted: Alta

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Jompa » 19 feb 2020, 23:14

Oi, denne tråden har jeg nesten ike vært innom. Rene kokeboka. :thumleft
De svake øyeblikkene er de beste øyeblikkene.

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 29 feb 2020, 16:41

Det er selvfølgelig ingen stor kunst for noen å lage en smaksrik grønnsakssuppe fra bunnen av.
Men det mest lettvinte er å kjøpe den på boks eller glass. Noe jeg gjerne gjør.
Men i dag ble det suppe fra bunnen av ut fra prinsippet her hjemme om at vi ikke kaster mat, med mindre den er i ferd med å bli helseskadelig :crazy: .

Så da var det å finne fra gårdsdagens potetrester fra laksemåltidet med overnbakte grønnsaker i dilltilsatt raps- og olivenolje.
Litt fennikelstang, gulrot, broccoli, blomkål og rød paprika i tillegg. Gitt et oppkok, småkoke i ca. 10 min. tilsatt en terning Knorr grønnsaksbuljong og litt villsopptilsatt flaksalt strø og tørket ruccola. Ja, selv ruccola som er i ferd med å miste "spensten" tørkes i romtemp. hjemme hos oss og brukes deretter som krydder.
Litt usikker på om jeg kjente villsoppsmaken, må jeg bare erkjenne. Men litt salt må til uansett i en suppe som dette. Så hvorfor ikke prøve en type som er smakstilsatt?

Ble slett ikke verst, sundt og godt!
En enkel matrett som også passer godt og er kjapt å lage når man er på MC-tur. Grønnsakene, krydder og buljonterningen man trenger har man alltids plass til sammen med propanbrenneren. Eller man kan lage suppen på forhånd og ha med seg på termos, flaske eller glass.
MCmeny 290220.JPG
Flaksalt.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 25 mar 2020, 21:34

Mine største fritidsinteresser her i livet er musikk og MC. Matinteressen har kommet senere...
Musikken tok tak i meg fra den dagen jeg høre "Puppet On A String" fra en radio på nabohytta her vi nå bor for lenge, lenge siden (1969?) da jeg passe sliten var på vei hjem etter slåttonnsarbeid på et av jordene nedenfor her:



11 år gammel (med forbehold om huskefeil...) hørte jeg altså denne låta fra radioen til Anne, som nå mange år senere er vår hyggelig hyttenabo med sin sigarettrøykende pensjonerte hjertekirurgektemann ( :crazy: ...).

MC interessen to full fart i 2006 og er omtrent like intens i dag :) .

Matinteressen har tatt seg opp de siste årene og nå i disse koronatider med fravær av jobboppdrag blir det til at man gå mer langsomt til verks med middagsmatlagingen.
Som i kveld med langsomt ovnstenkte laksefileter med ditto bacon og ovnsbakte grønnsaker (søtpotet, potet, stangselleri, rødløk, gulrot, fennikel, blomkål mm.) i dilltilsatt rapsolje, gresk olivenolje og smørtilsatt rapsolje godt himalayasaltet og kvernepepret med hele pepperspekteret med baby leaf og ruccola grønt og aromatiske små tomater.
Pluss litt villsopp knasesalt... :yeyeye .
På ingen måte noen kokk i særklasse, men duger godt nok så det holder for egen del :thumleft .

Smaken av måltidet har enda ikke gitt slipp i ganen :crazy: :
Middag 2503200.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 08 apr 2020, 21:34

Ingen bilder i dag, men må likevel innom denne tråden etter kveldens, etter egen bedømming, meget vellykkede middag:
God utvannet spekesild, tørket med hsuholdningspapir før filetene snurres i siktet speltmel med pepper og bittelitt eikrøkt flaksalt.
Deretter i stekepanne på middels temp. Noen minutter på begge, gjerne i meiresmør, alik jeg gjorde i dag.
Tilbehør: Ovnsbakte grønnsaker. I dag; oppskåret gulrot, potetskiver, søtpotetskiver, purre og fennikel i dilltilsatt rapsolje, meierismør og krydret med tørket stornesle. I tilllegg hakket tomat med oregano.

Kjenner fortsatt smaken på tunga... Veldig godt på alle måter :yeyeye !
Såpass at jeg faktisk har begynt å foretrekke utvannet silde framfor laks!
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 31062
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ » 25 apr 2020, 23:54

Kveldens middag tilberedt helt på egenhånd mens kona var på jobb - fiskeburger (med paprika og urter, om jeg ikke husker feil) i smør, oliven- og rapsolje med bl.a dill, ovnsbakt bacon, pommes frites, hakket tomat med oregano, hjertesalat, cherrytomater og rødløk med dillsaus på en tretallerken krydret med tørket ruccula. Skulle gjerne hatt tørket brennesle i stedet, men er dessverre gått tom. Gleder meg stort til storneslen igjen blomster :twothumbs: :
Fish&bacon.JPG
Fries, Fish & Bacon ala AJ :crazy:

Trodde aldri jeg skulle påstå dette, men å tilberede fiskeburgere er langt enklere enn storfeburgere, som jeg fortsatt setter stor pris på - ingen tvil om det!

Ellers er det å si at bacon passer til stort sett alt. Veldig anvendelig og ikke minst smaklfullt :thumleft
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Svar

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 5 gjester