Det var sykkelen som skulle spyles, ikke kjede ja. Det kommer naturligvis litt vann på kjedet, men hadde ikke tenkt å spyle det neiRune75 skrev: ↑19 aug 2018, 19:41Tror kanskje han mente spyling av sykkelen OG smøring av kjede. Men ikke helt sikker selvfølgelig.Bjerknez skrev: ↑19 aug 2018, 15:46 Spyling av kjede frarådes. Vann løser opp olje veldig dårlig og det lille vannet som trekker inn blir da «innkapslet» med den nye olja. Bruk heller parafin. Kjedet ditt blir reint på null komma niks og evt. Rester av dette på kjedet før ny smøring gjør ingen skade. :)
Stians logg - Ducati Diavel
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Sted: Ski
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
- Bjerknez
- Innlegg: 23136
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
- Sted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
Da kan jeg få ro i sjelen igjen
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Sted: Ski
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
Kjede spyler jeg selvfølgelig med rotordyse og full pupp på høyttrykkspyleren
Neida
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Sted: Ski
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
Mens andre her har kost seg på fellestur har jeg laget mat (litt misunnelig).
Matlagingen er imidlertid en del av min og min kones årlige ølsmaking med naboene, vi samler en del naboer og det blir smaking av ølen som er brygget gjennom året. I år er det ti sorter på tapeten, det ble riktignok brygget rundt 14, men de andre var til spesielle anledninger.
Ettersom det tross alt er sommer følger BBQ ølen, jeg har derfor stått på kjøkkenet i hele dag og laget forskjellig tilbehør.
Kronen på verket er mine triple cooked fries, dette er den eneste måten å lage pommes frites på. Eller det er ikke den eneste, men det er den klart overlegne. Problemet er at hele prosessen tar over seks timer så det er ikke noe man gidder å gjøre hver gang.
Først skal potetene (i dette tilfelle 30 store) skrelles og kuttes i like deler på 1,5 cm. Så skal stivelsen skylles av, i ti minutter under springen i kaldt vann. Dette for at stivelsen som ligger utenpå potene vaskes bort, dette gjør igjen friesene sprøere. Deretter skal de koke i 20 minutter. Før man heller av vannet og rister litt på gryten for å få en litt ujevn overflate, trikset er å ikke riste så hardt at fresene brekker. Dette bidrar til å gjøre fresene mykere inni og sprøere utenpå. Med en ujevn overflate kommer større del av friesen i kontakt med oljen, og den blir sprøere. Deretter skal de kjøles ned på rist i 30 minutter, rist er viktig for å få til sirkulasjon under friesen, og hindrer at den blir soggy. Deretter skal friesene i fryseren i minst en time. Den kalde og tørre luften i frysen bidrar til å å trekke ut ytterlig fuktighet av friesene slik at de blir sprøere. Etter friesene har vært i fryseren er tiden kommet for første fritering. Her skal de friteres i 8-10 minutter på 130 grader til de er gylne. Det er sentralt å ikke ha i for mange på en gang, for da synker temperaturen på oljen for mye. Deretter skal friesene renne av seg på kjøkkenpapir og kjøle seg ned i 30 minutter før de igjen skal i fryseren. Her kan de ligge til man får gjester. Men minst en time. Siste steget er å fritere friesene en siste gang på 190 grader i 5 minutter.
Så kan man spørre seg om det er verdt det. Jeg mener helt klart at det er det. Ingen andre metoder kommer opp til knærne til triple cooked fries. Friesene blir ubeskrivelige sprø uten at dette går på bekostning av at de er mye inni. De blir med andre ord ikke harde eller tørre, bare sprø. Men det er klart, så omstendelig som prosessen er kan man ikke bruke den hver gang.
Matlagingen er imidlertid en del av min og min kones årlige ølsmaking med naboene, vi samler en del naboer og det blir smaking av ølen som er brygget gjennom året. I år er det ti sorter på tapeten, det ble riktignok brygget rundt 14, men de andre var til spesielle anledninger.
Ettersom det tross alt er sommer følger BBQ ølen, jeg har derfor stått på kjøkkenet i hele dag og laget forskjellig tilbehør.
Kronen på verket er mine triple cooked fries, dette er den eneste måten å lage pommes frites på. Eller det er ikke den eneste, men det er den klart overlegne. Problemet er at hele prosessen tar over seks timer så det er ikke noe man gidder å gjøre hver gang.
Først skal potetene (i dette tilfelle 30 store) skrelles og kuttes i like deler på 1,5 cm. Så skal stivelsen skylles av, i ti minutter under springen i kaldt vann. Dette for at stivelsen som ligger utenpå potene vaskes bort, dette gjør igjen friesene sprøere. Deretter skal de koke i 20 minutter. Før man heller av vannet og rister litt på gryten for å få en litt ujevn overflate, trikset er å ikke riste så hardt at fresene brekker. Dette bidrar til å gjøre fresene mykere inni og sprøere utenpå. Med en ujevn overflate kommer større del av friesen i kontakt med oljen, og den blir sprøere. Deretter skal de kjøles ned på rist i 30 minutter, rist er viktig for å få til sirkulasjon under friesen, og hindrer at den blir soggy. Deretter skal friesene i fryseren i minst en time. Den kalde og tørre luften i frysen bidrar til å å trekke ut ytterlig fuktighet av friesene slik at de blir sprøere. Etter friesene har vært i fryseren er tiden kommet for første fritering. Her skal de friteres i 8-10 minutter på 130 grader til de er gylne. Det er sentralt å ikke ha i for mange på en gang, for da synker temperaturen på oljen for mye. Deretter skal friesene renne av seg på kjøkkenpapir og kjøle seg ned i 30 minutter før de igjen skal i fryseren. Her kan de ligge til man får gjester. Men minst en time. Siste steget er å fritere friesene en siste gang på 190 grader i 5 minutter.
Så kan man spørre seg om det er verdt det. Jeg mener helt klart at det er det. Ingen andre metoder kommer opp til knærne til triple cooked fries. Friesene blir ubeskrivelige sprø uten at dette går på bekostning av at de er mye inni. De blir med andre ord ikke harde eller tørre, bare sprø. Men det er klart, så omstendelig som prosessen er kan man ikke bruke den hver gang.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
Oh... Det der så lekkert ut. Tror jeg rett og slett må prøve dette en gang!
Du nevner BBQ øl, er det et skikkelig BBQ måltid på gang også eller?
Jeg skal ta 5 babyback ribs ut av fryseren i kveld som skal på smokeren noen timer i morgen. Sammen med baked beans tror jeg skinnet på magen kommer til å være stramt etterpå
Friesene dine hadde også passet perfekt inntil!
Du nevner BBQ øl, er det et skikkelig BBQ måltid på gang også eller?
Jeg skal ta 5 babyback ribs ut av fryseren i kveld som skal på smokeren noen timer i morgen. Sammen med baked beans tror jeg skinnet på magen kommer til å være stramt etterpå
Friesene dine hadde også passet perfekt inntil!
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Sted: Ski
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
Anbefalef deg det, er ikke vanskelig, og trenger ikke mye utstyr.olela skrev: ↑25 aug 2018, 20:26 Oh... Det der så lekkert ut. Tror jeg rett og slett må prøve dette en gang!
Du nevner BBQ øl, er det et skikkelig BBQ måltid på gang også eller?
Jeg skal ta 5 babyback ribs ut av fryseren i kveld som skal på smokeren noen timer i morgen. Sammen med baked beans tror jeg skinnet på magen kommer til å være stramt etterpå
Friesene dine hadde også passet perfekt inntil!
Vel, har ikke noe ordentlig bbq smoker, men langtidsgrillet høyrygg over 12 timer, med litt treflis i bunnen av grillen. Det ble bra det altså. Gjestene grillet stort sett litt varierende ting.
Ribs er nydelig, særlig med baked beans til. Hadde beans selv, men de glemte jeg i ovnen
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
Høyrygg på 12 timer, da snakker vi samme språk ja.
Nesten som brisket det da.
Ribs og bønner gikk ned på høykant her i dag. Dessverre ikke rester til i morgen...
Nesten som brisket det da.
Ribs og bønner gikk ned på høykant her i dag. Dessverre ikke rester til i morgen...
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 38039
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
Her var det mye som med stor fordel for mange av oss kan legges ut i Meny for motorsyklister! tråden
Bare som et lite hint-hint... .
Bare som et lite hint-hint... .
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Sted: Ski
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
Ja det er ganske likt kjøtt, må jo tåle litt juling når det skal ligge så lenge. Årsaken til at det ble høyrygg er at jeg har et par stykker i fryseren.
Se der ja, lite som slår ribs for å være ærlig, pleier å kjøpe enn litt bille ribbe rundt juletider og skjøre av ribsa og fryse ned. Men man kan jo også smoke hele greia. Regner med at det ikke var bare du som spiste siden du hadde fem stk
Hehe det er et godt poeng AJ, skal huske på det neste gang jeg legger ut noeAJ skrev: ↑26 aug 2018, 18:46 Her var det mye som med stor fordel for mange av oss kan legges ut i Meny for motorsyklister! tråden
Bare som et lite hint-hint... .
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
Stian87, jeg savner en viktig informasjon når det gjelder dine triple cooked fries. Hvilken type poteter bruker du? Synes det er stor forskjell på type som egner seg.
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Sted: Ski
Re: Stians logg - BMW S1000R - Flere langturer i vente
Jeg er enig i det. Jeg opplever imidlertid at de aller fleste poteter gjør jobben (styr unna mandel ) men at enkelte sorter er mer egnet enn andre. Hvis jeg får tak i det er preferansen min Troll blant de norske potetene
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Sted: Ski
Re: Stians logg - BMW S1000R - Går mot sesongslutt
Lenge siden en oppdatering her gitt! Har gått litt lite i MC i det siste. Kjører for det meste bare til og fra jobb, noen ganger tar jeg en liten omvei, men nå er det lite fristende å bare ta en joyride. Ikke at jeg har hatt så mye anledningen til det, stort sett kvelder på hverdager hvor jeg kan ta meg tid til slikt, og nå er det blitt såpass mørkt etter syv at jeg ikke ser det helt store poenget.
Det er deilig å fortsatt kjøre til jobb, ikke bare sparer jeg flere timer i uken på det, men det gjør jo reiseveien morsommere, selv om jeg stort sett kjører E6 og E18.
I det siste har tiden for det meste gått med til mine andre hobbyer, matlaging, ølbrygging og amerikansk fotball samt en del treningsøkter. Nå som NFL sesongen har startet for fullt bruker jeg en god del tid på dette og fantasy-laget mitt. Fikk også tatt en langhelg i Berlin med fruen, og det var utrolig deilig. God mat, masse god drikke, late sykkelturer og late dager. Ellers er det blitt et par brygg også innimellom, og litt god høstmat. Akurrat nå brygger jeg en klassisk English Bitter. Det er første gang jeg prøver meg på denne ølstilen, og har gjort det ganske basic, så får vi se hvordan den blir og jeg kan heller utvikle den etterhvert.
I helgen ble det ytrefilet av hjort til middag, herlig kjøtt som jeg hadde fått i gave av noen venner. Kjøttet fikk følge av soppstuing, kremet viltsaus, bakte småpoteter og karamellisert pastinakk. Kjøttet fikk godgjøre seg i ovnen i 2 timer på 80 grader og resultatet ble meget bra. meget mørt og godt.
Det er deilig å fortsatt kjøre til jobb, ikke bare sparer jeg flere timer i uken på det, men det gjør jo reiseveien morsommere, selv om jeg stort sett kjører E6 og E18.
I det siste har tiden for det meste gått med til mine andre hobbyer, matlaging, ølbrygging og amerikansk fotball samt en del treningsøkter. Nå som NFL sesongen har startet for fullt bruker jeg en god del tid på dette og fantasy-laget mitt. Fikk også tatt en langhelg i Berlin med fruen, og det var utrolig deilig. God mat, masse god drikke, late sykkelturer og late dager. Ellers er det blitt et par brygg også innimellom, og litt god høstmat. Akurrat nå brygger jeg en klassisk English Bitter. Det er første gang jeg prøver meg på denne ølstilen, og har gjort det ganske basic, så får vi se hvordan den blir og jeg kan heller utvikle den etterhvert.
I helgen ble det ytrefilet av hjort til middag, herlig kjøtt som jeg hadde fått i gave av noen venner. Kjøttet fikk følge av soppstuing, kremet viltsaus, bakte småpoteter og karamellisert pastinakk. Kjøttet fikk godgjøre seg i ovnen i 2 timer på 80 grader og resultatet ble meget bra. meget mørt og godt.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
Re: Stians logg - BMW S1000R - Går mot sesongslutt
Kjøttet så helsikes godt ut !
- Bjerknez
- Innlegg: 23136
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
- Sted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Stians logg - BMW S1000R - Går mot sesongslutt
Fru Hovig kan herved bare ta seg en bolle..