Meny for motorsyklister!
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Da var Peder fiskebilmann innom som snarest her om dagen og leverte en ny fiskeforsyning. Røkt kolje også denne gangen i tillegg til steinbitt.
Og siden det rå og dagen siden forrige gang det ble spist steinbitt til middag her hjemme ble det nettopp det i kveld, med steikegrønnsaker fra Eldorado, egfenjiomponert soppsaus med utgangspunkt i champignonsopp, litt finhakket løk i matfløte, litt olivenolje, rømme, litt soyaolje og et dryss granskjellsoppkrydder og tørket brenneslefrø.
Steinbitfilétene stekt i panne og krydret med kvernesalt og ditto svartpepper og et par dryss tørket timian. Også litt fersk timian som garnityr:
Og siden det rå og dagen siden forrige gang det ble spist steinbitt til middag her hjemme ble det nettopp det i kveld, med steikegrønnsaker fra Eldorado, egfenjiomponert soppsaus med utgangspunkt i champignonsopp, litt finhakket løk i matfløte, litt olivenolje, rømme, litt soyaolje og et dryss granskjellsoppkrydder og tørket brenneslefrø.
Steinbitfilétene stekt i panne og krydret med kvernesalt og ditto svartpepper og et par dryss tørket timian. Også litt fersk timian som garnityr:
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Hvalbiff står ofte på menyen her hjemme for tiden siden en lokal KIWI-butikk solgte 2 kilos pakninger Lofothvalbiff til latterlige lave 199,- for 2-kolispakningen
!
Nå har samme butikk "pallesalg" av 400 gr. pakninger hvalkjøttdeig til like latterlige kr. 19;-
!
Så da ble det gryterett med hvalbiff her om dagen hvor kona sto for tilberedningen med nok rester i dag til at jeg fikk en god porsjon til komponert på min egen måte med lett pannestekt squash, gul paprika, fenikkel og champignonsopp krydet i olivenolje og litt svartfrøolje med kvernesalt- og svartpepper og med ruccola og en smakfull liten spansk rød tomat
.
Krydret med tørket brenneslesfrø og egenkomponert soppkrydder.
Og dette blir det gjentakelse av, helt klart!

Nå har samme butikk "pallesalg" av 400 gr. pakninger hvalkjøttdeig til like latterlige kr. 19;-

Så da ble det gryterett med hvalbiff her om dagen hvor kona sto for tilberedningen med nok rester i dag til at jeg fikk en god porsjon til komponert på min egen måte med lett pannestekt squash, gul paprika, fenikkel og champignonsopp krydet i olivenolje og litt svartfrøolje med kvernesalt- og svartpepper og med ruccola og en smakfull liten spansk rød tomat

Krydret med tørket brenneslesfrø og egenkomponert soppkrydder.
Og dette blir det gjentakelse av, helt klart!
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
Onlinedypen
- Innlegg: 7076
- Registrert: 28 mai 2018, 20:55
- Motorsykkelen din: R1250GSA
- Bosted: Lillestrøm
Re: Meny for motorsyklister!
Uten sammenligning med øvrige innlegg …
Svenske Ola-Conny fra Ullared TV-serie deltar i norskt TV-programmet «Camp Kulinaris» hvor det konkurreres i mat og har du bomma på ingrediensene kan du redde deg inn igjen … Må innrømme jeg fikk meg en god latter
Svenske Ola-Conny fra Ullared TV-serie deltar i norskt TV-programmet «Camp Kulinaris» hvor det konkurreres i mat og har du bomma på ingrediensene kan du redde deg inn igjen … Må innrømme jeg fikk meg en god latter

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
dypen
"You can never escape the FOG (Fast Old Guys)" "MC Logg"
Tempo Swing 150, Monark Maraton ILO Piano 50, Tempo Comet 60 +++ Suzuki AS 50, Yamaha LS2 100 første, Yamaha LS2 100 andre, Yamaha RS 100, Kawasaki Mach III H1 500, Honda CB750 Four K2, Kawasaki Z1000, Yamaha XT500, Baotian BT50QT, Chang Jiang 750 M1S sidevogn, Honda CB500X, KTM 1050 Adventure, Yamaha YZF-R1 5JJ, KTM 1290 Super Adventure S, Honda XL700VA Transalp, Kawasaki KZ900-A4, Kawasaki Z1A 900, BMW K1600GT, Yamaha XS500D 1H2, BMW R 1250 GS Adventure, Kawasaki GPX750R F1

Tempo Swing 150, Monark Maraton ILO Piano 50, Tempo Comet 60 +++ Suzuki AS 50, Yamaha LS2 100 første, Yamaha LS2 100 andre, Yamaha RS 100, Kawasaki Mach III H1 500, Honda CB750 Four K2, Kawasaki Z1000, Yamaha XT500, Baotian BT50QT, Chang Jiang 750 M1S sidevogn, Honda CB500X, KTM 1050 Adventure, Yamaha YZF-R1 5JJ, KTM 1290 Super Adventure S, Honda XL700VA Transalp, Kawasaki KZ900-A4, Kawasaki Z1A 900, BMW K1600GT, Yamaha XS500D 1H2, BMW R 1250 GS Adventure, Kawasaki GPX750R F1
- Bjerknez
- Innlegg: 24601
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
- Bosted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Generelt sett er jeg ikke begeistret over "flytende" mat. All flytende mat ser for meg ut som gulp/oppkast eller annet ekkelt. Missforstå meg rett, det hender jeg fint kan spise/drikke en suppe eller spise tyntflytende gyterett med små kjøttklumper i etc. men det ser veldig lite appetitlig ut og er ikke noe jeg lager hvis jeg først skal ha mat.
De fleste som kjenner meg vet at jeg kanskje er den minst kresne personen dem vet om når det gjelder mat. Alt går på en måte ned når man er sulten nok, men jeg liker mat som må tygges og jeg er generelt ikke begeistret for brun guffe som flyter rundt på tallerkenen, så sant det ikke er saus.
Den beste maten jeg får er såkalt husmannskost. Hjemmelagede kjøttkaker (av noen som kan det, altså ikke meg selv) med løkbiter i, poteter, masse surkål og litt tykk brun saus toppet med tyttebær.
Hvis jeg får servert beinfri laks, med poteter suragurk + mye rømme så kommer nok denne på en god andreplass.
Såkalt julemat er jeg også glad i da det minner meg mye om kjøttkakeretten.
Derimot er jeg ikke fan av pølser. jeg spiser det langs veien hvis jeg skal ha kjapp mat, men pølser ser jeg på som det kjipeste kjøttet man kan få. MUK, kan man vel kalle det kanskje? Når man tygger av en wienerpølse og ser inni så ser det ikke bra ut synes jeg. Jeg vet man får mer raffinerte pølser også som er spesiallaget etc. Disse er nok bedre, men jeg snakker om de pølsene man som oftest finner i pølsekokeren eller på risten rundt om på de forskjellige bensinstasjonene. DET er det siste jeg kjøper. Da blir det heller en baguette, en burger eller noe annet.
Så mitt bidrag i denne tråden må være de to rettene nevnt over. Kjøttkaker i brun saus, poteter og surkål samt fiskeretten med rømme. Kjører jeg forbi steder som serverer dette, så er sjansen stor for at jeg stopper opp :)
Havner rett inn i kategorien: #tingsomsersyktkristneut
Søk etter taggen på instagram så skjønner du
Grøt er derimot noe jeg en sjeklden gang kan spise, men da risgrøt med smørøye. Synes den Fordland saken man får kjøpt på Kiwi etc. er ganske god. Men det holder med en slik pr. andre måned eller så. Ganske mektig, men billig mat. Mye mat for penga med andre ord :)
De fleste som kjenner meg vet at jeg kanskje er den minst kresne personen dem vet om når det gjelder mat. Alt går på en måte ned når man er sulten nok, men jeg liker mat som må tygges og jeg er generelt ikke begeistret for brun guffe som flyter rundt på tallerkenen, så sant det ikke er saus.
Den beste maten jeg får er såkalt husmannskost. Hjemmelagede kjøttkaker (av noen som kan det, altså ikke meg selv) med løkbiter i, poteter, masse surkål og litt tykk brun saus toppet med tyttebær.
Hvis jeg får servert beinfri laks, med poteter suragurk + mye rømme så kommer nok denne på en god andreplass.
Såkalt julemat er jeg også glad i da det minner meg mye om kjøttkakeretten.
Derimot er jeg ikke fan av pølser. jeg spiser det langs veien hvis jeg skal ha kjapp mat, men pølser ser jeg på som det kjipeste kjøttet man kan få. MUK, kan man vel kalle det kanskje? Når man tygger av en wienerpølse og ser inni så ser det ikke bra ut synes jeg. Jeg vet man får mer raffinerte pølser også som er spesiallaget etc. Disse er nok bedre, men jeg snakker om de pølsene man som oftest finner i pølsekokeren eller på risten rundt om på de forskjellige bensinstasjonene. DET er det siste jeg kjøper. Da blir det heller en baguette, en burger eller noe annet.
Så mitt bidrag i denne tråden må være de to rettene nevnt over. Kjøttkaker i brun saus, poteter og surkål samt fiskeretten med rømme. Kjører jeg forbi steder som serverer dette, så er sjansen stor for at jeg stopper opp :)
Haha, ikke ta det ille opp dypen, men med de andre bildene lagt inn her av pene tallerkner så server du grå grøt med smørøye og et glass med saftdypen skrev: 26 des 2022, 20:42 Liten kontrast til julematen …
F174C3B6-0F0E-458D-AB1C-2D30888F057A.jpeg

Havner rett inn i kategorien: #tingsomsersyktkristneut
Søk etter taggen på instagram så skjønner du

Grøt er derimot noe jeg en sjeklden gang kan spise, men da risgrøt med smørøye. Synes den Fordland saken man får kjøpt på Kiwi etc. er ganske god. Men det holder med en slik pr. andre måned eller så. Ganske mektig, men billig mat. Mye mat for penga med andre ord :)
Sist redigert av Bjerknez den 31 mar 2023, 06:54, redigert 1 gang totalt.
- Bjerknez
- Innlegg: 24601
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
- Bosted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Slett.
Feilpost.
Feilpost.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Familiebesøk og Langfredagstaco
:

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Bjerknez
- Innlegg: 24601
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
- Bosted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Der kunne jeg gjerne vært en del av klientellet merker jeg :)
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Fisk på rette måten etter min smak, kan bli riktig så bra :) .
Villfisket kolje, røkt etter fangst og olivenoljepenslet ovnsbakt i panne surret i kvernet valnøtt og kvernesalt og pepper med kokte rødbetbiter tilsatt litt eddik, sukker, damptørket og tilsatt litt olivenolje etter koketiden i tillegg til kvernet pepper og grovhakket tørket timian og stekepannevarmede kålstrimler også krydret ned kvernet pepper og salt i tillegg til lettstekt spansk parmaskinke ...
Delikatesse av klasse! I hvert fall for meg !
Også litt ruccola på koljefilén som prikken over i'en
Enkelt og raskt å tilberede.
Anbefaler sterkt å prøve!
Villfisket kolje, røkt etter fangst og olivenoljepenslet ovnsbakt i panne surret i kvernet valnøtt og kvernesalt og pepper med kokte rødbetbiter tilsatt litt eddik, sukker, damptørket og tilsatt litt olivenolje etter koketiden i tillegg til kvernet pepper og grovhakket tørket timian og stekepannevarmede kålstrimler også krydret ned kvernet pepper og salt i tillegg til lettstekt spansk parmaskinke ...

Delikatesse av klasse! I hvert fall for meg !
Også litt ruccola på koljefilén som prikken over i'en

Enkelt og raskt å tilberede.
Anbefaler sterkt å prøve!
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Domino
- Innlegg: 1187
- Registrert: 06 jul 2020, 23:03
- Motorsykkelen din: 2011 Triumph Tiger 800
- Bosted: Troms
Re: Meny for motorsyklister!
Hvor får du kjøpt spansk Parmaskinke? Det er ikke å få kjøpt her oppe i nord.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Denne tror jeg vi fikk kjøpt på den lokale KIWIbutikken.Domino skrev: 14 mai 2023, 10:48 Hvor får du kjøpt spansk Parmaskinke? Det er ikke å få kjøpt her oppe i nord.
Kona som står for det meste av handlingen her i huset og hun handler altså mest på KIWI'en.
Understreker at denne parmaskinka er ferdig oppskåret.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Domino
- Innlegg: 1187
- Registrert: 06 jul 2020, 23:03
- Motorsykkelen din: 2011 Triumph Tiger 800
- Bosted: Troms
Re: Meny for motorsyklister!
Den eneste spanske skinka vi får kjøpt her oppe er Serranoskinke.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Selvfølgelig...
Pølse i lompe med rå løk.
Og kaffe :) .

Pølse i lompe med rå løk.
Og kaffe :) .
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Også en is, så klart
.

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Domino
- Innlegg: 1187
- Registrert: 06 jul 2020, 23:03
- Motorsykkelen din: 2011 Triumph Tiger 800
- Bosted: Troms
Re: Meny for motorsyklister!
Det ble en liten tur på to hjul i går takket være OK vær. Og da måtte det jo bli en liten meny for motorsyklister!
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Liten variasjon over kjent menytema her hjemme; røkt kolje penslet i olivenolje og surret i finhakket valnøtt og kvernet salt og pepper ovnstekt i smurt støpejernspanne, som også ble krydret med litt tørket brennelsefrø og "hemmelig" soppkrydder av sopp jeg har sanket selv
. Servert med kokte rødbetbiter tilsatt litt epleeddik og sukker i væsken under koking før damptørking og en omristeromgang i kjelen med olivenolje, grovhakket timian og kvernepepper før servering.
I tillegg skåret kål kortstekt i stekepanne med smør og salt og pepper sammen med litt oliven.
Garnityr: frisk ruccola, agurksalat og syltet rødløk med sort helpepper.
Tror jammen dette ble en ny personlig gastrofavoritt her hjemme for egen del
!

I tillegg skåret kål kortstekt i stekepanne med smør og salt og pepper sammen med litt oliven.
Garnityr: frisk ruccola, agurksalat og syltet rødløk med sort helpepper.
Tror jammen dette ble en ny personlig gastrofavoritt her hjemme for egen del

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Da ble det gjort et nytt forsøk med den nyinnkjøpte Mustang pizzaovnen og denne gangen ble resultatet langt bedre.
Hjemmelaget pizza denne gangen tilberedt i en godt forvarmet pizzaovn, noe vi ikke gjorde første gang vi prøvde:
Hjemmelaget pizza denne gangen tilberedt i en godt forvarmet pizzaovn, noe vi ikke gjorde første gang vi prøvde:
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- SveinHa
- Innlegg: 706
- Registrert: 09 mai 2023, 23:46
- Motorsykkelen din: BMW R1100RS 1993
- Bosted: Carten Island
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Ser flott ut den der. Om du klarer godt over 400 grader i ovnen så er Neapolitan pizza vel verdt å prøve seg på. Folk blir alltid imponerte over pizza på 60 sekund...
-----------------------------------------------
Litt om meg og mitt (der er fremdeles noen som er så gamle at de har hjemmeside i stedet for alskens usosiale medier): http://www.sveinha.com/
Mahatma Gandhi, 1869-1948: Vaksinasjon er en barbarisk praksis og en av de mest fatale av alle vrangforestillinger som er aktuelle i vår tid. Samvittighetsfulle motstandere av vaksinasjon bør om nødvendig stå alene mot hele verden for å forsvare sin overbevisning.
Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808
Litt om meg og mitt (der er fremdeles noen som er så gamle at de har hjemmeside i stedet for alskens usosiale medier): http://www.sveinha.com/
Mahatma Gandhi, 1869-1948: Vaksinasjon er en barbarisk praksis og en av de mest fatale av alle vrangforestillinger som er aktuelle i vår tid. Samvittighetsfulle motstandere av vaksinasjon bør om nødvendig stå alene mot hele verden for å forsvare sin overbevisning.
Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Neste gang skal vi ta sjansen på en ny hjemlaget pizza med hvalkjøttdeig og øvrig ting vi pleier å bruke, som parma eller Strandaskinke, bacon, pølse (pepperoni eller noe helt annet vi evt. har for hånden, som akevitt eller konjakkpølseSveinHa skrev: 07 jun 2023, 20:26 Ser flott ut den der. Om du klarer godt over 400 grader i ovnen så er Neapolitan pizza vel verdt å prøve seg på. Folk blir alltid imponerte over pizza på 60 sekund...

Denne pizzaovnen kan faktisk fort danke ut kølgrillen denne sommeren. den

_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Gammelsmurfen
- Innlegg: 1684
- Registrert: 09 nov 2020, 19:05
- Motorsykkelen din: BMW F850GS Rally 2022
Re: Meny for motorsyklister!
Vet ikke om du har laget deigen selv, men om dere skulle ha dårlig tid en gang, så er disse italienske ferske 30 cm bunnene av surdeig veldig bra.
De selges i 2-pakning bla, på Meny men også på en del Kiwi-butikker, holdbarheten er også god i fersk tilstand ellers er det ikke noe problem å fryse de heller, bare tine de 100% på benken før bruk.
Sausen fra Mutti som heter Aromatica syns jeg også er bra, de har en classico variant også men Aromatica er det mer smak i syns jeg, den er krydret. De store 400 gr boksene holder til opp til 3 pizza på snaue 30 cm, hender meny har 3 for 2 tilbud på Mutti og eller blanding med Caputo produkter (Pizzamel).
Kjøpte meg Pizzaovn i vår, det er litt øvelse for å perfeksjonere ting.
Har også funnet ut at Semulegryn er best til å bruke under forflytning, det både sklir/ruller bedre enn mel, men det opptas heller ikke av deigen.
Lagde deigemner og bunner med Caputo Tipo 00 mel og langtidshevet med lite gjær sist, deigen ble ekstremt elastisk og kunne bakes ut til veldig tynne bunner som "poppet" opp med luft under steking.
Har fått tips om og bruke en skvett rødvinseddik i for å få den skorpa maks crispy, skal teste det senere selv om jeg syns den blir rimelig grei uten.
Er sikkert flere av oss her som har slengt seg på denne bølgen, så kanskje vi skulle laget en egen erfaringstråd rundt emnet?
De selges i 2-pakning bla, på Meny men også på en del Kiwi-butikker, holdbarheten er også god i fersk tilstand ellers er det ikke noe problem å fryse de heller, bare tine de 100% på benken før bruk.
Sausen fra Mutti som heter Aromatica syns jeg også er bra, de har en classico variant også men Aromatica er det mer smak i syns jeg, den er krydret. De store 400 gr boksene holder til opp til 3 pizza på snaue 30 cm, hender meny har 3 for 2 tilbud på Mutti og eller blanding med Caputo produkter (Pizzamel).
Kjøpte meg Pizzaovn i vår, det er litt øvelse for å perfeksjonere ting.
Har også funnet ut at Semulegryn er best til å bruke under forflytning, det både sklir/ruller bedre enn mel, men det opptas heller ikke av deigen.
Lagde deigemner og bunner med Caputo Tipo 00 mel og langtidshevet med lite gjær sist, deigen ble ekstremt elastisk og kunne bakes ut til veldig tynne bunner som "poppet" opp med luft under steking.
Har fått tips om og bruke en skvett rødvinseddik i for å få den skorpa maks crispy, skal teste det senere selv om jeg syns den blir rimelig grei uten.
Er sikkert flere av oss her som har slengt seg på denne bølgen, så kanskje vi skulle laget en egen erfaringstråd rundt emnet?
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
- Domino
- Innlegg: 1187
- Registrert: 06 jul 2020, 23:03
- Motorsykkelen din: 2011 Triumph Tiger 800
- Bosted: Troms
Re: Meny for motorsyklister!
Jeg lager noen ganger det jeg kaller juksepizza. Hvetetortillas (eller glutenfri variant) som bunn og pizzastein i godt oppvarmet stekeovn. Hver person kan skreddersy pizzaen akkurat slik hen vil, og den er ferdig på et blunk.
- SveinHa
- Innlegg: 706
- Registrert: 09 mai 2023, 23:46
- Motorsykkelen din: BMW R1100RS 1993
- Bosted: Carten Island
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Polarbrød funker også godt til lynkjapp enkel pizza.
-----------------------------------------------
Litt om meg og mitt (der er fremdeles noen som er så gamle at de har hjemmeside i stedet for alskens usosiale medier): http://www.sveinha.com/
Mahatma Gandhi, 1869-1948: Vaksinasjon er en barbarisk praksis og en av de mest fatale av alle vrangforestillinger som er aktuelle i vår tid. Samvittighetsfulle motstandere av vaksinasjon bør om nødvendig stå alene mot hele verden for å forsvare sin overbevisning.
Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808
Litt om meg og mitt (der er fremdeles noen som er så gamle at de har hjemmeside i stedet for alskens usosiale medier): http://www.sveinha.com/
Mahatma Gandhi, 1869-1948: Vaksinasjon er en barbarisk praksis og en av de mest fatale av alle vrangforestillinger som er aktuelle i vår tid. Samvittighetsfulle motstandere av vaksinasjon bør om nødvendig stå alene mot hele verden for å forsvare sin overbevisning.
Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Da er det servert her på Beitostølen
:

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
I kveld ble det noe fra eget kjøkken og egen urtehage, som man neppe får servert langs veiene her i Norge på MC-tur...
Nemlig urtehvalbiff med ovnsstekte potetskiver, cherrytomater og litt lett stekte champignonskiver i meierismør, litt olivenolje og en dæsj svartfrøolje.
Hvalbiffstykkene surret i en salt- og pepperblanding sammen med egendyrkede urter, bl.a. gressløk, kruspersille og sitronmelisse. Krydret med kvernet soppblanding fra egen sanking og frisk og tørket ruccola i tillegg til friske og tørkede selleriblader. Og litt hjemmelaget tyttebærsyltetøy av bær plukket i nabolaget. Og litt frisk salat på toppen, så klart
.
Tør være ubeskjeden nok til å påstå at denne retten ikke står noe spesielt tilbake i forhold til hjortekjøttmdenyen jeg ble servert på Hytta Mat & Vinhus på Beitostølen på fredag denne helgen
Akkurat passe stekt
.
Nemlig urtehvalbiff med ovnsstekte potetskiver, cherrytomater og litt lett stekte champignonskiver i meierismør, litt olivenolje og en dæsj svartfrøolje.
Hvalbiffstykkene surret i en salt- og pepperblanding sammen med egendyrkede urter, bl.a. gressløk, kruspersille og sitronmelisse. Krydret med kvernet soppblanding fra egen sanking og frisk og tørket ruccola i tillegg til friske og tørkede selleriblader. Og litt hjemmelaget tyttebærsyltetøy av bær plukket i nabolaget. Og litt frisk salat på toppen, så klart

Tør være ubeskjeden nok til å påstå at denne retten ikke står noe spesielt tilbake i forhold til hjortekjøttmdenyen jeg ble servert på Hytta Mat & Vinhus på Beitostølen på fredag denne helgen

Akkurat passe stekt

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39782
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Går stadig vekk i hvalbiff her hjemme :)
I dag med kokte poteter sammen med kokte damptørkede olivenolje- og tørket timiankrydrede (fra egen egen hage) rødbetbiter, lettstekt squash og champignon krydret med kvernepepper og egenplukket- og komponert soppkrydder
.
Hvalbiffene behørig krydret med kvernesalt- og pepper og servert med kortreist (plukket på naboeiendommen...
) tyttebærsyltetøy og grønnsaker fra egen hage.
Sterkt anbefalt kostholdsråd fra MCsidens admin.
:
I dag med kokte poteter sammen med kokte damptørkede olivenolje- og tørket timiankrydrede (fra egen egen hage) rødbetbiter, lettstekt squash og champignon krydret med kvernepepper og egenplukket- og komponert soppkrydder

Hvalbiffene behørig krydret med kvernesalt- og pepper og servert med kortreist (plukket på naboeiendommen...

Sterkt anbefalt kostholdsråd fra MCsidens admin.

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- rolf-arne
- Innlegg: 2137
- Registrert: 20 aug 2018, 20:28
- Motorsykkelen din: Pan European 1100 -1995, CBX 1000
- Bosted: Nordvågen,Nordkapp
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Hadde vært her kunne du sikkert ha ervervet litt fra hvalfangst e, men I allfall ville du kunne ha sett mer hval enn du får plass til på gården...
Så godt som, rett utenfor stuedøra mi...
Sent fra min SM-A715F via Tapatalk
Så godt som, rett utenfor stuedøra mi...
Sent fra min SM-A715F via Tapatalk
Nyskjærrig - lurer på hva som er bak neste sving - når det er fastslått - så blir man rastlaus og lurer på hva som er bak den neste -- å sånn går livet - av og til tar nyskjærrigheta pause og da kan man avspore ei stund - til å bli kjent med folk og gjøre betjentskaper om til vennskap -- og ikke minst kan kroppen ha sine gode stunder og da gjelder det å enten nyte livet eller få noe gjort. Det siste skyves det ofte på, skal man være ærlig..