Sake?ArcticTiger skrev: Hva som passer til bedervet sushi vet jeg desverre ikke.

Sushi betyr forresten "ris med eddik/smak"
Sake?ArcticTiger skrev: Hva som passer til bedervet sushi vet jeg desverre ikke.
Den der hørtes jammen god ut. Kansje jeg prøver i morgen.Godtvoksen skrev:Særdeles god fiskesuppe for motorsyklister
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 teskje karri (sterk)
(I tillegg kan også gjerne litt chili benyttes hvis man ønsker en litt heftigere suppe)
Kutt løk og hvitløk og fres det sammen med karrien i smøre eller olje.
6 spiseskjeer fiskefond (kan til nød erstattes med 1,5 terning fiskebuljong)
4 dl vann, innkl. blåskjell-saften
2 dl hvitvin
svart pepper
Blandes med løk-mixen og gis et oppkok. Dette kan godt gjøres dagen før
suppa skal serveres, slik at basisen får stå og utvikle seg mest mulig.
Når suppa så skal tilberedes for servering, har du oppi følgende:
3 (store) skjeer tomatpure (eller en boks hermetiske tomater).
1,5 dl fløte
1 beger lettrømme (erstatt evt. creme fresh & fløte for å unngå klumping av suppen)
1 knippe dill
Kok opp og putt oppi følgende rett før servering:
250 gr. blåskjell (obs! allergier...)
500 gr. Scampi
600 gr. torsk/sei eller annen fisk
Dette er suppe til 4-6 personer...
Hvis du bytter ut pitabrød med Tortillalefse og steker i 11-12 minutter 200 grader varmluft, så får du tynn Italiensk pizzabunn..mekkern skrev: Minipizza...
pitabrød med tomatpureè kjøttdeig løk osteskiver og litt krydder-noen minutter på200grader..
bedre enn grandis.
Gode forslag fra begge to, synes jegGodtvoksen skrev:Hvis du bytter ut pitabrød med Tortillalefse og steker i 11-12 minutter 200 grader varmluft, så får du tynn Italiensk pizzabunn..mekkern skrev: Minipizza...
pitabrød med tomatpureè kjøttdeig løk osteskiver og litt krydder-noen minutter på200grader..
bedre enn grandis.
Har du vurdert å legge til bønner på den menyen der?Dexter skrev:Meny for motorsyklister ja... vet ikke om jeg har skrevet i dette emnet før, men kan jo skrive litt om mine kulinariske opplevelser fra pinseturen i fjor. Å svinge av på en hvilken som helst rasteplass, fyre opp primusen og svi egg og bacon er faktisk utrolig godt på tur! 2000Touring som kjørte sammen med meg på den turen satte stor pris på måltidene og ble ganske overrasket da jeg trakk fram steikepanna, egg og bacon første gang. Egg og bavon blir jeg å fortsette med! Nå ønsker jeg meg en slik eggboks i hardplast slik at eggene bedre tåler transport... kjedelig med knuste egg i bagasjen. Bacon fra sverige i passende posjonspakker holder seg bra og smaker mye bedre enn norsk bacon, så da er det bare å glede seg til hver lunsj