mekkern skrev:
Minipizza...
pitabrød med tomatpureè kjøttdeig løk osteskiver og litt krydder-noen minutter på200grader..
bedre enn grandis.
Hvis du bytter ut pitabrød med Tortillalefse og steker i 11-12 minutter 200 grader varmluft, så får du tynn Italiensk pizzabunn..
Gode forslag fra begge to, synes jeg
Og som jeg alltid har sagt: pizza er en norsk matoppskrift fra bygde-Norge og het opprinnelig restelefse
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
I kveld steker jeg biff til fruen - og meg selv :-) Det må vel kunne karakteriseres som ekte MC-mat??
Uansett - min variant er av den ukompliserte typen.....
Steker sopp, løk, bacon og tynne gulrotskiver på forhånd. Deretter freser jeg biffene på varm panne i et par minutter for så å steke dem i stekeovn i ca en halvtime.
Serveres med hvitløksgratinerte poteter, dampa brokkoli og og peppersaus.
Tips: Hvis man ønsker extra skryt for kokkeleringa bør man sørge for at fruen tredobler rødvinsinntaket i forkant av serveringa! Lykke til!
It takes two to lie - one to lie and one to listen!
-Homer Simpson-
Kona er sengeliggende pga. forkjølelse. Derfor måtte jeg lage middagen selv i kveld...
Og iler samtidig til å nevne at jeg stadig vekk gjør denslags her i heimen!
Med eldstedatter på juleferie var tiden inne til å "brife" med hamburgertallerkenen jeg synes å virkelig ha fått til etter noen gode forsøk:
Burger og bacon med pommes frites og grønnsaker blandet som en salat på forhånd for å få fram/forsterke den gode smaken av blant annet rødløk.
Og for ikke å glemme godt krydder fra grønnpepper (evt. annet helpepper som kvernes over den utsøkte retten... ) og hakket rød chili (gjerne thailandsk men aller helst australske Jensen ).
Enkelt, men veldig smakfullt - iflg. kokken selv. Men faktisk også ifølge kokkens datter
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
Syns det er morsomt å lage mat, men desverre er jeg som oftest ikke ferdig på jobben før 8 ikke tid til å lage litt skikkelig middag da men samboeren er blitt veldig flink på pasta og kjøttdeig
Sesongstart 2012 - 26 Februar
Drive fast, drive hard, drive safe.... It's not the speed that kills you. It's the sudden stop
Meny for motorsyklister ja... vet ikke om jeg har skrevet i dette emnet før, men kan jo skrive litt om mine kulinariske opplevelser fra pinseturen i fjor. Å svinge av på en hvilken som helst rasteplass, fyre opp primusen og svi egg og bacon er faktisk utrolig godt på tur! 2000Touring som kjørte sammen med meg på den turen satte stor pris på måltidene og ble ganske overrasket da jeg trakk fram steikepanna, egg og bacon første gang . Egg og bavon blir jeg å fortsette med! Nå ønsker jeg meg en slik eggboks i hardplast slik at eggene bedre tåler transport... kjedelig med knuste egg i bagasjen. Bacon fra sverige i passende posjonspakker holder seg bra og smaker mye bedre enn norsk bacon, så da er det bare å glede seg til hver lunsj
Dexter skrev:Meny for motorsyklister ja... vet ikke om jeg har skrevet i dette emnet før, men kan jo skrive litt om mine kulinariske opplevelser fra pinseturen i fjor. Å svinge av på en hvilken som helst rasteplass, fyre opp primusen og svi egg og bacon er faktisk utrolig godt på tur! 2000Touring som kjørte sammen med meg på den turen satte stor pris på måltidene og ble ganske overrasket da jeg trakk fram steikepanna, egg og bacon første gang . Egg og bavon blir jeg å fortsette med! Nå ønsker jeg meg en slik eggboks i hardplast slik at eggene bedre tåler transport... kjedelig med knuste egg i bagasjen. Bacon fra sverige i passende posjonspakker holder seg bra og smaker mye bedre enn norsk bacon, så da er det bare å glede seg til hver lunsj
Har du vurdert å legge til bønner på den menyen der?
Hjemme alene og ikke helt der hvor Pollti hevder han befinner seg når HG er utenfor kommandorekkevidde... Vet hvor brødboksen og kan til og med åpne den takket være velutviklet overlevelsesstrategier . Men i kveld var det andre dører som skulle åpnes og bak de fant jeg det som resulterte i dette:
Vårruller med sånne 'skruer' som skal kokes noen minutter, rødvinssaus (fortreffelig, som jeg ubeskjedent må få melde ), grønnsaker bestående av hjertesalat, rødløk, paprika og grovraspet gulrot, smakte meg bra nå i kveld, ja!
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
Ingen kjerring til å lage middag i kveld... Så måtte bare trå til sjøl å lage no'...
Tenkte at... laks, kanskje kunne være noe.
Som tenkt, så gjort:
Laks krydret med basilikum og rosmarin sammen med potetbåter krydret med urtesalt ('oppblåste poteter'...) i en aluminiumsfolieform i steikeovn på 180 grader et kvarters tid, tjue minutter + en Knorr 3-peppersaus og friske, rå grønnsaker (grønne blader fra en slags salat delelr kålgreie jeg fant i kjøleskapewt..., ananas, cherrytomater, rød paprika og bittelitt japaleño og til slutt et lett dryss kvernet sitronpepper over det hele.
Om det smakte bra?
Mye bedre enn forventet, faktisk! Kommer helt klart til å bli mer laks og mindre burgere heretter
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
I kveld ble det laks tilberedt i ALU-panne krydret med bl.a. chili + peppersaus + råkost (ass. utvalg grønnsaker som salat, rødpaprika, mais, raspet gulrot... osv. osv.) + potetbåter.
Smakte bra, ja! Sterkt og godt
Og jeg begynner nesten å bli i overkant begeistret for nettopp laks.
Så spørsmålet er: hva er det egentlig som er i ferd med å skje med meg
:-)å
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
Ja- her viser flere seg fra en myk og kreativ side. Blir imponert over den allsidige innsikt dere viser for å stagge sulten. Mitt bidrag i tråden er beskjedent, men viktig.
Dessert.jpg
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
Pølse er gærgøtt som de sier i Odal,og en is etterpå....
Men min mage og is i kombinasjon betinger garantert en dasstur innen ti minutter,og tenk om jeg da er i lav fart i 30-sone uten ei buske i rimelig nærhet.....
Dagens nytelse - Biff i BBQ/chillisaus (sterkt krydret) - i sola utenfor kroa på Harestua... :
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering