Meny for motorsyklister!

... prat om alt og ingenting, trenger ikke handle om MC.
Svar
Brukeravatar
gsx750_80
Innlegg: 2212
Registrert: 24 apr 2010, 19:34
Motorsykkelen din: GSX 750 '80, Ninja 250R m.fl.
Bosted: Trøndelag
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av gsx750_80 »

Bjerknez skrev: 04 jul 2019, 17:02 Det er andre ting enn mat som bekymrer meg mer når det kommer til å bli snytt. Det er bare å kjøpe noe på Biltema det :lol
Burgerne på Biltema smaker faktisk meget godt, og jeg har stort sett gode erfaringer med varene de selger der.
Har ikke veid burgere derfra enda, så jeg må ta et visst forbehold..
mvh

-gsx750_80

Brukeravatar
gsx750_80
Innlegg: 2212
Registrert: 24 apr 2010, 19:34
Motorsykkelen din: GSX 750 '80, Ninja 250R m.fl.
Bosted: Trøndelag
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av gsx750_80 »

Sakkle skrev: 04 jul 2019, 17:09
gsx750_80 skrev: 04 jul 2019, 16:52 Det var noen som hevdet det, i alle fall. Jeg er fortsatt ikke overbevist, i betydningen at jeg stoler på at personen hos Mattilsynet har rett.
Hun sier jo at det kanskje kan stemme, og foreslår å undersøke med utsalgsstedet, og har ikke veldig overbevisende argumenter.
Jeg er fortsatt litt i tvil.
Hehe...

Ja, du får ha lykke til med korstoget ditt mot kjøttprodusentene. At det er rå vekt som oppgis er i alle fall jeg 100% sikker på. Det er også etter min mening den korrekte og logiske måten å gjøre det på. Produsenten kan ikke holdes ansvarlig for alle variablene i tilberedning osv. Så kan man selvfølgelig mene at en 100 g burger bør være større slik at den faller nærmere 100 g når den er ferdig. Her må jeg innrømme at jeg ikke bryr meg - i det hele tatt.

Hvordan MC Donalds oppgir vekt vet jeg ikke. Det blir noe litt annet. De selger ikke rå hamburgere. De selger ferdig produserte måltider, med burger, brød, salat, dressing osv. At det er avvik mellom "ideal-burgeren" som MC Donalds har laget sentralt og oppgitt vekten av, og det som lages på tusener av restauranter, i forskjellige land av ufaglærte burger-montører, er ikke for meg så sjokkerende. Jeg er forsåvidt enig i at når de oppgir en total vekt på burger med brød osv. så bør resultatet veie omtrent det som er oppgitt.
gsx750_80 skrev: 04 jul 2019, 16:52 Dersom det er riktig at danske kunder snytes når en burger oppgitt til 221 g typisk veier 17.5 gram mindre, ved fortæring, burde
jeg kanskje føle meg enda mer snytt når min såkalte 100 g burger veoer mindre enn 80 gram..
Nei. Jeg synes igrunn ikke det. Jeg bryr meg ikke om slike ting. Jeg kjøper en burger. Jeg blir mett. Jeg er ikke opptatt av hva den veier ift. hva som er oppgitt. Innenfor rimelighetens grenser...
Du sier "...Jeg kjøper en burger. Jeg blir mett. ...".

Ingen mann blir mett av en burger på under 80 gram. Hva er det for en bisarr påstand?

PS: Du sa vel ikke noe konkret om størrelsen på burgerne du kjøper, så her trakk jeg nok en for rask konklusjon. ;-)
mvh

-gsx750_80

Brukeravatar
Bjerknez
Innlegg: 24601
Registrert: 06 aug 2013, 00:59
Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
Bosted: Fredrikstad
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Bjerknez »

Er jeg sulten kjøper jeg den største burgen sjappa har på menyen. Eller evt. To hvis dem er små. Da blir jeg garantert mett. Så får det heller koste det det koster. Det er som nevnt andre utgifter som plager meg langt mer. Selv om jeg selvsagt forstår hva det snakkes om her.

Jeg velger vertfall å legge energien min på andre ting føler jeg. :)

Brukeravatar
gsx750_80
Innlegg: 2212
Registrert: 24 apr 2010, 19:34
Motorsykkelen din: GSX 750 '80, Ninja 250R m.fl.
Bosted: Trøndelag
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av gsx750_80 »

Bjerknez skrev: 04 jul 2019, 17:35 Er jeg sulten kjøper jeg den største burgen sjappa har på menyen. Eller evt. To hvis dem er små. Da blir jeg garantert mett. Så får det heller koste det det koster. Det er som nevnt andre utgifter som plager meg langt mer. Selv om jeg selvsagt forstår hva det snakkes om her.

Jeg velger vertfall å legge energien min på andre ting føler jeg. :)
Betryggende og godt å høre. Hva er plagsomme utgifter? Fartsbøter feks?
mvh

-gsx750_80

Brukeravatar
Rune75
Innlegg: 1041
Registrert: 17 jun 2013, 09:29
Motorsykkelen din: Din MC her

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Rune75 »

Bjerknez skrev: 04 jul 2019, 17:35

Jeg velger vertfall å legge energien min på andre ting føler jeg. :)
Bilde

Brukeravatar
Rune75
Innlegg: 1041
Registrert: 17 jun 2013, 09:29
Motorsykkelen din: Din MC her

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Rune75 »

Bjerknez skrev: 04 jul 2019, 17:35 Er jeg sulten kjøper jeg den største burgen sjappa har på menyen. Eller evt. To hvis dem er små.
Bilde

Brukeravatar
Bjerknez
Innlegg: 24601
Registrert: 06 aug 2013, 00:59
Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
Bosted: Fredrikstad
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Bjerknez »

gsx750_80 skrev: 04 jul 2019, 17:46
Bjerknez skrev: 04 jul 2019, 17:35 Er jeg sulten kjøper jeg den største burgen sjappa har på menyen. Eller evt. To hvis dem er små. Da blir jeg garantert mett. Så får det heller koste det det koster. Det er som nevnt andre utgifter som plager meg langt mer. Selv om jeg selvsagt forstår hva det snakkes om her.

Jeg velger vertfall å legge energien min på andre ting føler jeg. :)
Betryggende og godt å høre. Hva er plagsomme utgifter? Fartsbøter feks?
Feks. Som nevnt over det meste man betaler for på Biltema.

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39785
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Tross regn i lufta tok niko turen fra Oslo i dag for å fikse Scottoilersystemet på TDM'en sin hjemme hos meg.
Veldig trivelig med et par garasjetimer med denslags syssel :thumleft .
Tror vi fikk til en god løsning etterfulgt av en smakfull middag hos de hyggelige kineserne som driver Harestua Kro.

Men man trenger stadig mat og i kveld fant jeg en ostechilipølse i den ene fryseren. Den hadde tydeligvis overlevd forrige grillkvelden her hjemme.
Dermed ble den varm kveldsmat surret i bacon og godgjort i stekeovnen.

Jeg elsker chilii, men vet av erfaring at denslags så sent på kvelden som etter kl .12:00 gjerne fører til urolig nattesøvn.
Men skitt au! Jeg har ingenting jeg må gjøre i morgen annet enn å nyte en lat dag så det går helt fint :crazy: .

Så da ble det altså ostechilipølse med to av favorittgrønnsakene rå rødløk og ruccola :yeyeye :
Kveldspølse.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Brukeravatar
TGR
Innlegg: 1023
Registrert: 16 jan 2017, 19:58
Motorsykkelen din: BMW K1200LT
Bosted: Stathelle

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av TGR »

Man jo oppdager jo stadig en og annen ny tråd her, som kan være av potensiell interesse...
Og se der ja, Meny for motorsyklister ! Nå snakker vi :thumleft

Men altså, her diskutterer man vekta på burgere fra McDonald og Biltema ?? :scratch

:lol :lol :lol :lol

Brukeravatar
bm
Innlegg: 694
Registrert: 08 mai 2005, 22:54
Motorsykkelen din: GoldWing 1500 SE, 97 mod

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av bm »

For lenge siden da moped var fremkomstmiddelet, steikt ørret :crazy:

Ingridienser: Fiskeutstyr, alufolie, salt, pepper ++.

Stoppe en plass og dra opp et par kjø/små ørret, renses, skrapes, krydres og pakkes inn i folie.
Legge pakken hendig inn mot eksosrørets fremre del og kjøre videre ca 30 minutter +-, stopp og nyt selvfanget delikatesse :thumleft

Tror det også fungerer med tyngre sykkel :-k
Kan alt om ingeting, men ingeting om alt.....
Ville helt kjørt MC nå....

Forc
Innlegg: 99
Registrert: 24 jun 2019, 18:09
Motorsykkelen din: Honda CB650R 2019

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Forc »

bm skrev: 30 jul 2019, 23:45 For lenge siden da moped var fremkomstmiddelet, steikt ørret :crazy:

Ingridienser: Fiskeutstyr, alufolie, salt, pepper ++.

Stoppe en plass og dra opp et par kjø/små ørret, renses, skrapes, krydres og pakkes inn i folie.
Legge pakken hendig inn mot eksosrørets fremre del og kjøre videre ca 30 minutter +-, stopp og nyt selvfanget delikatesse :thumleft
Haha, den var ny. Høres jo ut som en strålende løsning. :twothumbs:

Brukeravatar
bm
Innlegg: 694
Registrert: 08 mai 2005, 22:54
Motorsykkelen din: GoldWing 1500 SE, 97 mod

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av bm »

Prøvde ideen også på kjøretøy med 4 hjul, fungerte der også :)
Kan alt om ingeting, men ingeting om alt.....
Ville helt kjørt MC nå....

Brukeravatar
Stian87
Innlegg: 2038
Registrert: 14 mai 2016, 23:18
Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
Bosted: Ski

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Stian87 »

Lenge siden jeg har vært her inne.

Jeg driver og legger om kostholdet til hovedsakelig å handle rundt fisk og vegansk mat, i hvertfall i hverdagene. Det hender jeg ryker på en kylling i helgen :D Storfe og annet rødt kjøtt forsøker jeg å kutte ned på til å ligge rundt 500 g måneden. Jeg er ikke superstreng, men forsøker å endre litt på det.

Jeg må si jeg har oppdaget en ny verden med vegansk mat, jeg har alltid vært glad i grønnsaker, men dette var andre "boller" :knegg Det er flere fordeler med vegansk mat, som regel er det sunnere, ofte billigere og mer miljøvennlig. Det er klart, en skikkelig burger eller en god biff er noe helt annet. Men f.eks. i supper, pastaretter, salater eller tex-mex savner jeg overhodet ikke kjøtt.

Av en eller annen grunn kommer disse bildene feil vei i nettleser, men riktig vei på mobilen :scratch
76C33C3D-2899-4864-8734-6C9A1FFDD61A.jpeg
Dette er en knallgod rett. Den består av kikerter som er bakt med chili og garam masalakrydder til de popper. I tillegg er det bønnekrem som består av avokado, hvite bønner, spinat, koriander, lime og salt og pepper. Som dopping har jeg syltet rødløk, cherrytomater, flaket chili og cashew krem.

For dere som ikke kan tenke tanker har jeg også brukt mye tid i sommer på helgrillet kylling.
21945CA5-272B-4A3F-9884-DE77A14D8D5F.jpeg
Jeg griller den butterfly, 35 min ca. med skroget ned og 10 min på skinnsiden, da blir den som regel perfekt (175 grader på grillen) Den kan tilberedes med det krydderet og tilbehøret man ønsker, f.eks. en BBQ rub. og en glaze. Denne er mer klassisk med salt pepper, penslet med smeltet smør og grillet over vårløk og hvitløk.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian

Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)

Brukeravatar
TGR
Innlegg: 1023
Registrert: 16 jan 2017, 19:58
Motorsykkelen din: BMW K1200LT
Bosted: Stathelle

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av TGR »

Mye lækkert for ganen her :yeyeye
Men veldig misvisende navn på tråden, spørru meg ..... :crazy:

"Meny for motorsyklister", hadde jeg forventet skulle handle om hva man mekker av mat på tur, uten medbrakt kjøleskap og all verdens remedier utover hva man får plass til i sideveska. Dette minner jo mest om en matblogg :lol

WikingTnT
Innlegg: 826
Registrert: 13 des 2015, 13:22
Motorsykkelen din: Benelli TnT 1130 Sport Evo
Bosted: Bartebyen

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av WikingTnT »

Dette bør holde til en langtur :knegg
Skjermbilde 2019-08-17 kl. 19.09.51.png
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.

Brukeravatar
Stian87
Innlegg: 2038
Registrert: 14 mai 2016, 23:18
Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
Bosted: Ski

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Stian87 »

Hehe det kan du si TGR. Men jeg har fått beskjed fra øverste hold om å publisere her da, så da tør jeg jo ikke gjøre annet ;)
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian

Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)

Brukeravatar
bm
Innlegg: 694
Registrert: 08 mai 2005, 22:54
Motorsykkelen din: GoldWing 1500 SE, 97 mod

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av bm »

Siden jeg kjøpte ny sykkel og begynte å kjøre igjen har noe skjedd :scratch

Det begynte med å sjekke kjøreutstyret. Jakken gikk til nøden an, men buksene var ikke mulig å få på meg :lol

Det endte opp med at jeg fant poden sine gamle kjøreklær. Jakken ok, buksene perfekt. Buksene satt som ett skudd ingen seler, belter eller glidelås. Jeg og kjørekompis stopper innimellom og tar en hamburger mm.

Nå etter ca. 4000 km faller buksen av dersom jeg ikke holder den opp til jeg får satt meg på sykkelen, jakkene er noe romsligere og føles bedre.

Erfaring tilsier: drit i treningstudioer, kjøp MC og spis burger :lol :lol
Kan alt om ingeting, men ingeting om alt.....
Ville helt kjørt MC nå....

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39785
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Gulasjsuppe på boks eller glass fra Knorr, Felix eller Findus klar til oppvarming funker overalt, på gassbrenneren utenfor teltet så vel som her i det velutstyrte felleskjøkkenet på Lillehammer Turistsenter :) :
Findus gulasj.jpg
God gulasj fra Findus i kveld, men den slår naturligvis ikke Knorrs østerrikske gulasjsuppe :P .
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39785
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Veldig enkelt, men smakfullt, i kveld; Ravioli med hjertesalat, cherrytomat og brenneslekrydder :O...!:
Ravioli.JPG
Laget i Frankrike og så langt den beste hermetikkraviolien jeg har spist :prf .
Denne blir det å skaffe flere av til MC-turene neste sesong. Et enkelt og godt måltid etter en god dag på MC'en :) :
Ravioli 2.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39785
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

"Lille-lørdag" med en oppvarmer til pizza senere i kveld - egg stekt på begge sider krydret med oregano og kvernet svartpepper under stekingen og bacon på tynn riistet brødskive med oppskåret tomat, crispy salat, rå hvit løk med knust tørket ruccola og stor(brenn)nesle strødd på som topping.
Alltid en vinner her hjemme :crazy: !
Egg@bacon.JPG
Egg@bacon II.JPG
Fikk samtidig testet trebestikket fra Øyo, som fikk bestått selv om skaftet på kniv og gaffel gjerne kunne vært litt tjukkere.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39785
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Ekte "Flesk og duppe"? Vet ikke, men smakfullt var det i alle fall nå i kveld:
- Fiskeboller i hvit saus
- Kokte poter
- Stekeflesk
- Ovnsstekt rotfrukt (uvisst hva...)
- Tørket stornesle og ruccola

Smakte godt med en interessant sødme fra rotfruktene og en god kryddersmak fra brenneslekrydderet som jeg tror må ha en slags adaptiv egenskap som forsterker smaken av matrettens øvrige ingredienser.
Mitt favorittkrydder etter å ha brukt det i flere middagsretter av både kjøtt og fisk.
MC mat 22112019.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Brukeravatar
FredrikE24
Innlegg: 5030
Registrert: 24 apr 2016, 18:53
Motorsykkelen din: BMW K1200RS
Bosted: Nordre Follo

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av FredrikE24 »

Jeg er vokst opp med flesk og duppe som kum tre ting. Stekt flesk, hives oppi en god kasserolle med hvit saus med fett og alt oppi. Kok potet og server sammen. Ferdig. Enkelt og godt innimellom. Ikke kalorifattig, men kost for en arbeidskar.

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39785
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Jeg har oppdaget en ny delikatesse! Nemlig utvannet stekt spekesild - utrolig smakfullt!

Her er kveldens spekesildmeny, tilberedt med omhu mens kona er på jobb:
fisk29112019.JPG
-Utvannet spekesildfileter i noen timer, deretter surret i pepret hvete- og speltmel med litt grovkornet rug, så stekt på begge sider i stekepanne.

- Med oppskårne mandelpoteter til krydret med tørket stornesle etter endt koketid.

- Ovnsbakt pepret grønnkål med broccoli, rød søtpaprika i gresk olivenolje.

- Ovnsbakt rotfrukt (usikker på hva, må jeg innrømme...) og løkringer i gresk olivenolje tilsatt hermetisterte knuste tomater med basilikum og oregano fra Europrism, som smaker aldeles fortreffelig!
Noen babyleaf blader setter bare en ekstra spiss på retten.

Et meget godt og smakrikt måltid som passer min gane helt perfekt :yeyeye !
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Brukeravatar
Geiroe
Innlegg: 861
Registrert: 29 jul 2013, 21:12
Motorsykkelen din: Honda VF1000F2 (85)
Bosted: Sandefjord

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Geiroe »

Spekesild er noe jeg ikke kjøper, har ikke spist det siden jeg var barn. Jeg kan spise det meste, men sild er ikke en av de. Det er kanskje noe med feit fisk, noe jeg absolutt burde spise, men jeg tar heller en litt godt stekt laks/ørret isteden.
For egen husk. Dekkskift PR3, service 103650

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39785
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Geiroe skrev: 29 nov 2019, 20:37 Spekesild er noe jeg ikke kjøper, har ikke spist det siden jeg var barn. Jeg kan spise det meste, men sild er ikke en av de. Det er kanskje noe med feit fisk, noe jeg absolutt burde spise, men jeg tar heller en litt godt stekt laks/ørret isteden.
Tror ganske bestemt at du går glipp av noe når du styrer unna spekesild. Alt kommer an på hvordan du tilbereder fisken, etter min mening.
Jeg liker også laks og ørret, men spekesild tilberedt på rette måten, slik jeg ser det, er faktisk utrolig godt :thumleft .
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Svar