Meny for motorsyklister!

... prat om alt og ingenting, trenger ikke handle om MC.
Svar
Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Kveldens middag her hjemme:
Ovnsbakt laks og bacon med poteter i skiver, litt fennikel, gulrøtter, rød paprikalit hjertesalat, hvit løk og brekkbønner i oljer fra Ikea ( :O ...) og selvfølgelig salt- og pepperkrydret.
I tillegg et par hemmelige lokalinnsankede grøntkrydder i nærområdet, som gir det lille ekstra... ;)
MC meny 141020.JPG
Jeg er på ingen måte noen voldsomt kreativ chef på kjøkkenet, men i kveld synes jeg at jeg fikk til et smakelig måltid. Gjentas nok gjerne ved en senere anledning når kona er på jobb.
Det er jo hun som har utdannelse i disse matlagingsgreiene her i huset... :knegg .
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Brukeravatar
Olav K
Innlegg: 2668
Registrert: 18 mai 2013, 14:07
Motorsykkelen din: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
Bosted: Odda/Rosendal

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Olav K »

Siden HausGestapo har funnet veien ut fra huset idag, og Junior stakk innom for å vaske sykkelen sin før vinterlagring, tenkte jeg å raske sammen litt kveldsmat.

Andebryst i en kryddersaus, en kombinasjon jeg fikk offshore engang.

Kryddersaus:
Begynner med å koke noen spiseskjeer akasiehonning, sper på med sherryeddik og balsamico, lar dette koke helt ut, for å kvitte meg med all eddiksmak.
Screenshot_20201030-190050_Gallery.jpg
Fyller på med kyllingkraft, en skvett rødvin (siden den stod på disken likevel)
Deretter er det tid for 4 stjerneanis, fersk ingefær, hvitløk, salt/pepper, litt geitost, og så la dette koke en stund.

Mot slutten hiver jeg oppi en neve bringebær, før jeg siler av, og varmer opp på nytt. Smelter litt smør i sausen før jeg setter den til hvile

Imens sausen putrer ivei, ruter jeg opp andebrystene, og gir disse en omgang på steikepanna.
Andebrystet koser seg i litt klarnet smør, mens jeg skreller rødløk og karamelliserer denne i en liten steikepanne.

Litt brunt sukker, balsamico og et hint chili får også plass i steikepanna, før jeg har oppi noen epleskiver, og lar alt koke inn i litt eplejuice.
Screenshot_20201030-190118_Gallery.jpg
Poteter må vi også ha, deler store poteter i skiver, bruner disse i klarnet smør, med salt og pepper.
Screenshot_20201030-190144_Gallery.jpg
Noen skiver med pærer får samme behandling, før potet og pæreskivene stables i høyden (2 til 3 potetskiver med 1 pæreskive imellom), og gjøres klar for finalen i steikeovnen.
Screenshot_20201030-190234_Gallery.jpg
Andebrystene får ca 15 min i steikeovnen, mot slutten guffer jeg på med grillfunksjonen, så fettet blir sprøtt og deilig.
Mens kjøttet hviler, får potet/pæretårnet sine minutter under grillen.

Kjøttet trancheres, og da er det kun en høytidsstund ved matbordet som gjenstår .
Screenshot_20201030-190309_Gallery.jpg
Bånn appetitt
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;

Brukeravatar
kjellv
Moderator
Innlegg: 7056
Registrert: 14 aug 2012, 23:16
Motorsykkelen din: Yamaha XT1200ZE Super Ténéré
Bosted: Molde
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av kjellv »

Olav K skrev: 30 okt 2020, 20:30
Bånn appetitt
Jøss.. :drg
Dette så bra godt ut!

Brukeravatar
Tore L
Innlegg: 1065
Registrert: 08 jul 2014, 12:25
Motorsykkelen din: 22 Moto Guzzi V7 Special -24 Triumph Tiger 900 GT Pro
Bosted: Sarpsborg ( Er fra Fredrikstad)

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Tore L »

Det må jeg si Olav, at er litt over gjennomsnittlig meny når jeg på tur - så veldig bra ut :twothumbs:
Tore Ludvigsen
x - 75 Kawasaki Z 900 - LS 4371
x - 81 Kawasaki Z 650 SR - YU 4225
x - 85 Suzuki GS 650 Katana - ZK 5773
x - 97 Yamaha XJ 900 Diversjon - BP 7238
x - 06 BMW K1200 GT - BH 4697
x - 10 BMW K1300 GT - KP 8260
x - 18 BMW R1200 GS - CU 7348
x - 07 BMW K1200 GT - LV 6118
x - 24 BSA Golden Star - TW 7916

Brukeravatar
Olav K
Innlegg: 2668
Registrert: 18 mai 2013, 14:07
Motorsykkelen din: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
Bosted: Odda/Rosendal

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Olav K »

Tore L skrev: 30 okt 2020, 23:22 Det må jeg si Olav, at er litt over gjennomsnittlig meny når jeg på tur - så veldig bra ut :twothumbs:
Eneste turen min idag er spaserturen mellom verkstedet/mancave'n og huset :-D
I overkant å stelle til med slik meny på tur...
Selv om jeg har prøvd DET også 😅
http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Hjemmelaget burger med hemmelig krydder i tillegg til salt og pepper på tallerkenen i kveld:
MC Hjemmeburger jula20.JPG
Bilder av forberedelsen her:
viewtopic.php?p=390415#p390415

Må bare erkjenne at det ble en drøy smule for mye kjøttdeig i burgerpressa... :redface . Åpenbar nybegynnerfeil.
Men smaken og konsistensen for øvrig var det ikke så veldig mye å utsette på. Likevel altså med en god del forbedringspotensial... :8-[ .

Så man forsøker igjen senere.
Dette ga absolutt mersmak :) .
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Ja, da er årets nyttårsmiddag unnagjort.
Siden det ikke ble julaftenfeiring i heimen i år så tok vi det heller igjen med skikkelig julemat på nyttårsaften :crazy: :
311220 middag.JPG
Kun to til bords så mer enn nok mat til alle :knegg .
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

I kveld ble det som for en del anses som noe av det mest politisk ukorrekte middagen man kan tilberede, nemlig hvalbiff :yeyeye ! Absolutt en av middagsfavorittene her i heimen!

Jeg sier aldri nei til en saftig storfebiff, men takker like gjerne veldig tusen takk til en mør velsmakende hvalbiff :D .
Sunt er det også, påstås det ;) .

God og mør hvalbiff krever litt forarbeid, men ikke verre enn at man fint greier å gjøre nettopp det.
Heldige meg så gjorde kjerringa her i huset den jobben i dag... :twothumbs: .

Så i dag ble det altså hvalbiff med purre i sausen og brekkbønner sammen med potene i tillegg til tomater og ruccola.
Men her kan man selvfølgelig variere og tilføre retten annet grøntgarnityr etter hva man måtte ønske:
DSC09020.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Lett varm lunch i dag.
Grønnsakssuppe fra bunnen av etter innfallsmetoden hva gjelder ingredienser :crazy:
- 1 liter vann
- Potet i terning, kun en denne gangen
- Litt finhakket hvit løk
- Gulrotterninger
- Hakket purre og vårløk
- Finhakket rød paprika
- Hakket fenikkel og litt ruccola

Og så de mer spennende sakene, nemlig selvplukket forvellet brennesleblader og selvplukket tørket og opphakket løvetannrot :crazy: !

Koke opp og så tilsette en og en halv terning Maggi grønnsaksbuljong og en spiseskje olivenolje, litt hvitløkssalt og sellerisalt i tillegg til litt hvit pepper.
Så er det bare å la suppen småkoke noen minutter før servering.
Smakte godt :) .
Og er ganske sikkert noe jeg kommer til å lage på MC-turer i sommer. Eller kanskje heller gjøre den ferdig hjemme for så å ta den med og kjapt varme den opp når det er tid for en matbit på turen:
suppemeny.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Inspirert av Rumi restauranten på Flå forrige torsdag (viewtopic.php?p=400896#p400896) fyrte jeg opp grillen i kveld for å lage min første fiskemiddag på grill noen gang :O !
Alt tilberedt på grillen unntatt Torofiskesausen på kjøkkenkomfyren. Tilsatt egendyrket bjørneurt. Ypperlig til fisk :yeyeye !

Friske grønnsaker: hjertesalat, cherrytomater, hvit løk og egendyrket sitronmelisse og ruccola. Pluss litt mais. På tretallerken krydret med knuste tørkede brennesleblad.
Laks, bacon og poteter krydret med honninggrillkrydder, hvit pepper, flaksalt og stekt i meierismør.

Ikke helt på nivå med Rumi, men heller ikke milevis unna :) :
Grillmat280621 2.JPG
Grillmat280621 3.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Godt forehåndstilberedt Hopen hvalbiff, først stekt så kokt for best mulig mørhet, sammen med saus av kraften med havsaltede kokte poteter med egendyrket stangselleri, også selleriblader, og egendyrket ruccola, litt rød paprika og sherrytomat krydret med hvit pepper og noen sitrondråper.

Må ubeskjedent si at dette ble smakfullt og bra :prf
Hval010721.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

De fleste vil vel antakelig mene at Pasta Bolognese ikke akkurat er den mest spennende middagen på en innholdsrik meny.
Men det er denne retten Gilde har valgt som en av foreløpig få frysetørrede varianter i sin Turmat meny.

Prøvde denne i kveld og må si jeg ble tildels ganske så imponert!
Retten holdt seg varm lenge og det smakte faktisk ganske så godt.
Må si jeg ble overrasket... :O !

Så denne og andre menyvarianter Gilde forhåpentligvis kommer opp med blir mer enn gjerne med på MCturer senere også :thumleft .
20210716_194305.jpg
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

xavi0n
Innlegg: 506
Registrert: 28 feb 2021, 12:45
Motorsykkelen din: 2012 yamaha fz8, 2015 Suzuki vstrom 1000

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av xavi0n »

Et tips om du har lyst på frokost om morgenen.
Drytech/real turmat har noen frokoster også, består vel av melkepulver og div musli. Mener jeg har sett xxl har de inne.
De er helt ok som en god å fyllende frokost så lenge du tåler at det ser ut som du er andremann som spiser den! 😂
If you gonna be dumb you gotta be tough

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

xavi0n skrev: 16 jul 2021, 21:27 Et tips om du har lyst på frokost om morgenen.
Tenker det holder med et par-tre Polarbrød "skiver", en yoghurt og en kaffe, slik det bruker å være på de fleste MC-turene... ;) .
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Aldri grillet hvalbiff på utegrillen før, men tok sjansen i kveld.
Og det funket helt fint! Den grillede hvalbiffen ble mør og fin. Og uten tran elelr annen bismak.
Men... det manglet nok en del på den gode smaken som gjerne framheves med riktig krydder. Denne gangen brukte jeg kun hvit pepper og det fremmet nok ikke smaksessensen i hvalbiffen godt nok...
Så, folkens; noen der ute med gode kryddertips som kan framheve hvalbiffsmaken best mulig?

Hvalbiff på grillen frister for øvrig absolutt til gjentakelse :prf :
Hvalbiffgrill.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

APettersen
Innlegg: 73
Registrert: 02 apr 2018, 15:59
Motorsykkelen din: Din MC her

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av APettersen »

Bruker kun salt og pepper (nykvernet, sort). Nydelig!

Brukeravatar
KåreDump
Innlegg: 711
Registrert: 27 feb 2015, 15:24
Motorsykkelen din: Støypjernskomfyr med vesker

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av KåreDump »

AJ skrev: 08 sep 2021, 19:04
Så, folkens; noen der ute med gode kryddertips som kan framheve hvalbiffsmaken best mulig?
Mariner den i Solo! :twothumbs:
Høres kanskje heeeelt feil ut, men smaker fortreffelig!
I never apologize.
I'm sorry, but that's just the way I am.

Brukeravatar
Gammelsmurfen
Innlegg: 1684
Registrert: 09 nov 2020, 19:05
Motorsykkelen din: BMW F850GS Rally 2022

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Gammelsmurfen »

Pølser er nok velegnet til eksossteking :D

Edit: glemte å sitere så posten virker litt rar... går ikke å slette selv
eksospølser.PNG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Ikke spesielt interessert i matlaging, men desto mer interessert i å spare penger på matbudsjettet med tanke på mer big-spending i MC-sesongen :crazy: ?

Da kan det lønne seg å gå for svinesteaklets med bacon 150 grams fra Gilde på 10-kroners marked på Spar butikkene.
Noe vi benytter oss av mange ganger. 10,- kr. pr. steaklet betyr mye matpenger å spare.
Også er det skikkelig god middag!
Med ovnsbakte poteter, gulrøtter, rotgrønnsaker, selvdyrket stangselleri, purre og annet man foretrekker i i olivenolje og smør. Og litt grønt i tillegg. I dette tilfellet salat, rødløk, småtomater og selleriblader. Eller noe helt annet, som f.eks. pommes frites.

Uansett blir det billig og bra :prf :
steaklets.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Brukeravatar
haakeik
Innlegg: 748
Registrert: 17 mar 2016, 08:11
Motorsykkelen din: 2013 Moto Guzzi Stelvio NTX 1200
Bosted: Asker området

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av haakeik »

AJ skrev: 08 sep 2021, 19:04 Aldri grillet hvalbiff på utegrillen før, men tok sjansen i kveld.
Og det funket helt fint! Den grillede hvalbiffen ble mør og fin. Og uten tran elelr annen bismak.
Men... det manglet nok en del på den gode smaken som gjerne framheves med riktig krydder. Denne gangen brukte jeg kun hvit pepper og det fremmet nok ikke smaksessensen i hvalbiffen godt nok...
Så, folkens; noen der ute med gode kryddertips som kan framheve hvalbiffsmaken best mulig?

Hvalbiff på grillen frister for øvrig absolutt til gjentakelse :prf :

Hvalbiffgrill.JPG
Jeg lager en marinade av rapsolje og grillkrydder. Skjærer 1 cm tykke skiver hvalkjøtt og legger det i en pose med marinaden kvelden før grilling. Trenger ikke mer en 1 minutt på hver side på grillen. Jeg liker at hvalkjøtt er litt rødlig i midten. Da blir den saftig og god. Hvalkjøtt bør spises rett fra grillen. Blir fort tørt hvis det ligger for lenge på serveringstallerken.

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

haakeik skrev: 20 sep 2021, 20:19 Jeg liker at hvalkjøtt er litt rødlig i midten. Da blir den saftig og god. Hvalkjøtt bør spises rett fra grillen. Blir fort tørt hvis det ligger for lenge på serveringstallerken.
Helt enig!
Ellers godt tips om marinering :thumleft .
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Sattphalat
Innlegg: 293
Registrert: 20 mai 2018, 10:19
Motorsykkelen din: -

Meny for motorsyklister!

Legg inn av Sattphalat »

-
Sist redigert av Sattphalat den 05 feb 2022, 05:56, redigert 1 gang totalt.

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Ah... deilig mellommåltid :yeyeye !

Synd det inntas hjemme og ikke langs veien.
Men får heller gjøre det desto oftere neste sesong :crazy: :
DSCN9746.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Brukeravatar
kjellv
Moderator
Innlegg: 7056
Registrert: 14 aug 2012, 23:16
Motorsykkelen din: Yamaha XT1200ZE Super Ténéré
Bosted: Molde
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av kjellv »

AJ skrev:Aldri grillet hvalbiff på utegrillen før, men tok sjansen i kveld.
Og det funket helt fint! Den grillede hvalbiffen ble mør og fin. Og uten tran elelr annen bismak.
Men... det manglet nok en del på den gode smaken som gjerne framheves med riktig krydder. Denne gangen brukte jeg kun hvit pepper og det fremmet nok ikke smaksessensen i hvalbiffen godt nok...
Så, folkens; noen der ute med gode kryddertips som kan framheve hvalbiffsmaken best mulig?

Hvalbiff på grillen frister for øvrig absolutt til gjentakelse :prf :
Hvalbiffgrill.JPG
Ikke krydre for mye, hvalkjøtt smaker godt som det er. Jeg bruker litt nykvernet svart pepper og serverer alltid med rikelig løk. Ikke bruk salt før den serveres, men da skal den saltes. Salter du før varmebehandling vil hval lett bli veldig tørr og seig.
Ellers skal ikke hvalkjøtt varmebehandles mye, det har lett for å bli veldig tørt. Kan gjerne spises nesten rått. En 2 cm tykk biff trenger ikke mer enn 2 minutter på første side og 1 minutt på andre på varm grill.

Sent fra min SM-A515F via Tapatalk


Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 39782
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Bosted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

kjellv skrev: 02 okt 2021, 11:25 Ikke krydre for mye, hvalkjøtt smaker godt som det er. Jeg bruker litt nykvernet svart pepper og serverer alltid med rikelig løk. Ikke bruk salt før den serveres, men da skal den saltes. Salter du før varmebehandling vil hval lett bli veldig tørr og seig.
Ellers skal ikke hvalkjøtt varmebehandles mye, det har lett for å bli veldig tørt. Kan gjerne spises nesten rått. En 2 cm tykk biff trenger ikke mer enn 2 minutter på første side og 1 minutt på andre på varm grill.
Takker for tips :prf !
Tenker kanskje jeg prøver på dette allerede i morgen :) .

Venter for øvrig ny hvalkjøtt leveranse på døra på mandag :yeyeye !
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
BildeBilde

Svar