Jompa skrev: 23 jan 2018, 23:05
Det har mye å si hva dyret har spist, svin fores f eks mest med kraftfor dvs korn.
Jeg har hørt at griser som beiter i skog får en helt annen smak, nærmest som villsvin. Har desverre ikke fått smakt kjøtt fra gris som har gått på naturlig beite.
For endel år siden brukte finenderne mye fiskemel som kyllinfor, og det kjøttet smakte fælt.
Kjøtt fra dyr som er stresset blir også dårlig, får samme b i smak som rein og elgokse i paringstida, så dyrevelferd har absolutt noe å si for kjøttkvaliteten.
100% Enig!!
Har dessverre vært med på jakt der elg ble skadeskutt, med påfølgende ettersøk... Mye stress og smerte på dyret den siste timen før vi fikk has på det. Smakte ikke toppers av det slaktet nei!
Når man driver og surrer med elgslakt lærer man ganske mye om lagring/modning av kjøtt!
At kjøttet får henge korrekt antall døgngrader
Svin er vel det som lettest tar smak av maten den sipiser?
Jobba på et hotell i min ungdom (80-90-tallet), og da fikk vi inn svinekjøtt som hadde vært foret på fiskemel. Både lukta og smakte sild av skinka!!
Tror det gikk 200kg skinke rett i kompostkverna!
Er vel med kjøtt som med frukt og grønt? Det som får vokse i normalt tempo, med rett fór smaker best!
Tenker da for eksempel på "fabrikkylling" vs saktevoksende, og vassne, kunstgjødsel-pakka ny-poteter fra Hellas vs Norske ny-poteter.
I never apologize.
I'm sorry, but that's just the way I am.