Får komme med et par øltips i Joe Bar tråden... Siste året har jeg kommet borti to ølsorter som er lagret på
fat og begge får beste karakter 10 i min bok, selv om de er ganske forskjellige... Er med dette blitt ganske overbevist om at lagring av øl på fat som har vært brukt tl annen type spritproduksjon har en lysende framtid.
[url=hhttp://olhjornet.blogg.no/1274306655_ukens_l_uke_20_innis_.html]Innis & Gunn[/url] - Skotsk øl lagret på hhv eikefat (39,- pr 0,33l, flaske på polet) og rom-fat (49,- pr 0,33l) Preg av rom og sødme. Den første spesielt, liker damene også.
Liker du whisky bør du prøve norske Ægirs "GÄVLE" (
Wee Heavy Barrel), som er lagret på whisky-fat, nærmere bestemt svensk MacMyra whisky. Ikke billig, 85,- for en halvliter, men absolutt en smaksopplevelse som matcher prisen
http://mort1sblogg.wordpress.com/2014/0 ... vy-barrel/
Begge øltypene er av typen som du nipper til og lar ligge en stund i munnhulen for å kjenne på alle smakene - ikke bøtter ned (velg heller en billigere øl til det).