Meny for motorsyklister!
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38007
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Hjemmelaget burger med hemmelig krydder i tillegg til salt og pepper på tallerkenen i kveld:
Bilder av forberedelsen her:
viewtopic.php?p=390415#p390415
Må bare erkjenne at det ble en drøy smule for mye kjøttdeig i burgerpressa... . Åpenbar nybegynnerfeil.
Men smaken og konsistensen for øvrig var det ikke så veldig mye å utsette på. Likevel altså med en god del forbedringspotensial... .
Så man forsøker igjen senere.
Dette ga absolutt mersmak :) .
Bilder av forberedelsen her:
viewtopic.php?p=390415#p390415
Må bare erkjenne at det ble en drøy smule for mye kjøttdeig i burgerpressa... . Åpenbar nybegynnerfeil.
Men smaken og konsistensen for øvrig var det ikke så veldig mye å utsette på. Likevel altså med en god del forbedringspotensial... .
Så man forsøker igjen senere.
Dette ga absolutt mersmak :) .
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38007
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Ja, da er årets nyttårsmiddag unnagjort.
Siden det ikke ble julaftenfeiring i heimen i år så tok vi det heller igjen med skikkelig julemat på nyttårsaften :
Kun to til bords så mer enn nok mat til alle .
Siden det ikke ble julaftenfeiring i heimen i år så tok vi det heller igjen med skikkelig julemat på nyttårsaften :
Kun to til bords så mer enn nok mat til alle .
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38007
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
I kveld ble det som for en del anses som noe av det mest politisk ukorrekte middagen man kan tilberede, nemlig hvalbiff ! Absolutt en av middagsfavorittene her i heimen!
Jeg sier aldri nei til en saftig storfebiff, men takker like gjerne veldig tusen takk til en mør velsmakende hvalbiff .
Sunt er det også, påstås det .
God og mør hvalbiff krever litt forarbeid, men ikke verre enn at man fint greier å gjøre nettopp det.
Heldige meg så gjorde kjerringa her i huset den jobben i dag... .
Så i dag ble det altså hvalbiff med purre i sausen og brekkbønner sammen med potene i tillegg til tomater og ruccola.
Men her kan man selvfølgelig variere og tilføre retten annet grøntgarnityr etter hva man måtte ønske:
Jeg sier aldri nei til en saftig storfebiff, men takker like gjerne veldig tusen takk til en mør velsmakende hvalbiff .
Sunt er det også, påstås det .
God og mør hvalbiff krever litt forarbeid, men ikke verre enn at man fint greier å gjøre nettopp det.
Heldige meg så gjorde kjerringa her i huset den jobben i dag... .
Så i dag ble det altså hvalbiff med purre i sausen og brekkbønner sammen med potene i tillegg til tomater og ruccola.
Men her kan man selvfølgelig variere og tilføre retten annet grøntgarnityr etter hva man måtte ønske:
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38007
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Lett varm lunch i dag.
Grønnsakssuppe fra bunnen av etter innfallsmetoden hva gjelder ingredienser
- 1 liter vann
- Potet i terning, kun en denne gangen
- Litt finhakket hvit løk
- Gulrotterninger
- Hakket purre og vårløk
- Finhakket rød paprika
- Hakket fenikkel og litt ruccola
Og så de mer spennende sakene, nemlig selvplukket forvellet brennesleblader og selvplukket tørket og opphakket løvetannrot !
Koke opp og så tilsette en og en halv terning Maggi grønnsaksbuljong og en spiseskje olivenolje, litt hvitløkssalt og sellerisalt i tillegg til litt hvit pepper.
Så er det bare å la suppen småkoke noen minutter før servering.
Smakte godt :) .
Og er ganske sikkert noe jeg kommer til å lage på MC-turer i sommer. Eller kanskje heller gjøre den ferdig hjemme for så å ta den med og kjapt varme den opp når det er tid for en matbit på turen:
Grønnsakssuppe fra bunnen av etter innfallsmetoden hva gjelder ingredienser
- 1 liter vann
- Potet i terning, kun en denne gangen
- Litt finhakket hvit løk
- Gulrotterninger
- Hakket purre og vårløk
- Finhakket rød paprika
- Hakket fenikkel og litt ruccola
Og så de mer spennende sakene, nemlig selvplukket forvellet brennesleblader og selvplukket tørket og opphakket løvetannrot !
Koke opp og så tilsette en og en halv terning Maggi grønnsaksbuljong og en spiseskje olivenolje, litt hvitløkssalt og sellerisalt i tillegg til litt hvit pepper.
Så er det bare å la suppen småkoke noen minutter før servering.
Smakte godt :) .
Og er ganske sikkert noe jeg kommer til å lage på MC-turer i sommer. Eller kanskje heller gjøre den ferdig hjemme for så å ta den med og kjapt varme den opp når det er tid for en matbit på turen:
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38007
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Inspirert av Rumi restauranten på Flå forrige torsdag (viewtopic.php?p=400896#p400896) fyrte jeg opp grillen i kveld for å lage min første fiskemiddag på grill noen gang !
Alt tilberedt på grillen unntatt Torofiskesausen på kjøkkenkomfyren. Tilsatt egendyrket bjørneurt. Ypperlig til fisk !
Friske grønnsaker: hjertesalat, cherrytomater, hvit løk og egendyrket sitronmelisse og ruccola. Pluss litt mais. På tretallerken krydret med knuste tørkede brennesleblad.
Laks, bacon og poteter krydret med honninggrillkrydder, hvit pepper, flaksalt og stekt i meierismør.
Ikke helt på nivå med Rumi, men heller ikke milevis unna :) :
Alt tilberedt på grillen unntatt Torofiskesausen på kjøkkenkomfyren. Tilsatt egendyrket bjørneurt. Ypperlig til fisk !
Friske grønnsaker: hjertesalat, cherrytomater, hvit løk og egendyrket sitronmelisse og ruccola. Pluss litt mais. På tretallerken krydret med knuste tørkede brennesleblad.
Laks, bacon og poteter krydret med honninggrillkrydder, hvit pepper, flaksalt og stekt i meierismør.
Ikke helt på nivå med Rumi, men heller ikke milevis unna :) :
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38007
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Godt forehåndstilberedt Hopen hvalbiff, først stekt så kokt for best mulig mørhet, sammen med saus av kraften med havsaltede kokte poteter med egendyrket stangselleri, også selleriblader, og egendyrket ruccola, litt rød paprika og sherrytomat krydret med hvit pepper og noen sitrondråper.
Må ubeskjedent si at dette ble smakfullt og bra
Må ubeskjedent si at dette ble smakfullt og bra
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38007
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
De fleste vil vel antakelig mene at Pasta Bolognese ikke akkurat er den mest spennende middagen på en innholdsrik meny.
Men det er denne retten Gilde har valgt som en av foreløpig få frysetørrede varianter i sin Turmat meny.
Prøvde denne i kveld og må si jeg ble tildels ganske så imponert!
Retten holdt seg varm lenge og det smakte faktisk ganske så godt.
Må si jeg ble overrasket... !
Så denne og andre menyvarianter Gilde forhåpentligvis kommer opp med blir mer enn gjerne med på MCturer senere også .
Men det er denne retten Gilde har valgt som en av foreløpig få frysetørrede varianter i sin Turmat meny.
Prøvde denne i kveld og må si jeg ble tildels ganske så imponert!
Retten holdt seg varm lenge og det smakte faktisk ganske så godt.
Må si jeg ble overrasket... !
Så denne og andre menyvarianter Gilde forhåpentligvis kommer opp med blir mer enn gjerne med på MCturer senere også .
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
-
- Innlegg: 498
- Registrert: 28 feb 2021, 12:45
- Motorsykkelen din: 2012 yamaha fz8, 2015 Suzuki vstrom 1000
Re: Meny for motorsyklister!
Et tips om du har lyst på frokost om morgenen.
Drytech/real turmat har noen frokoster også, består vel av melkepulver og div musli. Mener jeg har sett xxl har de inne.
De er helt ok som en god å fyllende frokost så lenge du tåler at det ser ut som du er andremann som spiser den!
Drytech/real turmat har noen frokoster også, består vel av melkepulver og div musli. Mener jeg har sett xxl har de inne.
De er helt ok som en god å fyllende frokost så lenge du tåler at det ser ut som du er andremann som spiser den!
If you gonna be dumb you gotta be tough
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38007
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Tenker det holder med et par-tre Polarbrød "skiver", en yoghurt og en kaffe, slik det bruker å være på de fleste MC-turene... .
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38007
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Aldri grillet hvalbiff på utegrillen før, men tok sjansen i kveld.
Og det funket helt fint! Den grillede hvalbiffen ble mør og fin. Og uten tran elelr annen bismak.
Men... det manglet nok en del på den gode smaken som gjerne framheves med riktig krydder. Denne gangen brukte jeg kun hvit pepper og det fremmet nok ikke smaksessensen i hvalbiffen godt nok...
Så, folkens; noen der ute med gode kryddertips som kan framheve hvalbiffsmaken best mulig?
Hvalbiff på grillen frister for øvrig absolutt til gjentakelse :
Og det funket helt fint! Den grillede hvalbiffen ble mør og fin. Og uten tran elelr annen bismak.
Men... det manglet nok en del på den gode smaken som gjerne framheves med riktig krydder. Denne gangen brukte jeg kun hvit pepper og det fremmet nok ikke smaksessensen i hvalbiffen godt nok...
Så, folkens; noen der ute med gode kryddertips som kan framheve hvalbiffsmaken best mulig?
Hvalbiff på grillen frister for øvrig absolutt til gjentakelse :
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
-
- Innlegg: 73
- Registrert: 02 apr 2018, 15:59
- Motorsykkelen din: Din MC her
Re: Meny for motorsyklister!
Bruker kun salt og pepper (nykvernet, sort). Nydelig!
Re: Meny for motorsyklister!
Mariner den i Solo!
Høres kanskje heeeelt feil ut, men smaker fortreffelig!
I never apologize.
I'm sorry, but that's just the way I am.
I'm sorry, but that's just the way I am.
- Gammelsmurfen
- Innlegg: 1310
- Registrert: 09 nov 2020, 19:05
- Motorsykkelen din: BMW F850GS Rally 2022
Re: Meny for motorsyklister!
Pølser er nok velegnet til eksossteking
Edit: glemte å sitere så posten virker litt rar... går ikke å slette selv
Edit: glemte å sitere så posten virker litt rar... går ikke å slette selv
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38007
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Ikke spesielt interessert i matlaging, men desto mer interessert i å spare penger på matbudsjettet med tanke på mer big-spending i MC-sesongen ?
Da kan det lønne seg å gå for svinesteaklets med bacon 150 grams fra Gilde på 10-kroners marked på Spar butikkene.
Noe vi benytter oss av mange ganger. 10,- kr. pr. steaklet betyr mye matpenger å spare.
Også er det skikkelig god middag!
Med ovnsbakte poteter, gulrøtter, rotgrønnsaker, selvdyrket stangselleri, purre og annet man foretrekker i i olivenolje og smør. Og litt grønt i tillegg. I dette tilfellet salat, rødløk, småtomater og selleriblader. Eller noe helt annet, som f.eks. pommes frites.
Uansett blir det billig og bra :
Da kan det lønne seg å gå for svinesteaklets med bacon 150 grams fra Gilde på 10-kroners marked på Spar butikkene.
Noe vi benytter oss av mange ganger. 10,- kr. pr. steaklet betyr mye matpenger å spare.
Også er det skikkelig god middag!
Med ovnsbakte poteter, gulrøtter, rotgrønnsaker, selvdyrket stangselleri, purre og annet man foretrekker i i olivenolje og smør. Og litt grønt i tillegg. I dette tilfellet salat, rødløk, småtomater og selleriblader. Eller noe helt annet, som f.eks. pommes frites.
Uansett blir det billig og bra :
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
- haakeik
- Innlegg: 717
- Registrert: 17 mar 2016, 08:11
- Motorsykkelen din: 2013 Moto Guzzi Stelvio NTX 1200
- Sted: Asker området
Re: Meny for motorsyklister!
Jeg lager en marinade av rapsolje og grillkrydder. Skjærer 1 cm tykke skiver hvalkjøtt og legger det i en pose med marinaden kvelden før grilling. Trenger ikke mer en 1 minutt på hver side på grillen. Jeg liker at hvalkjøtt er litt rødlig i midten. Da blir den saftig og god. Hvalkjøtt bør spises rett fra grillen. Blir fort tørt hvis det ligger for lenge på serveringstallerken.AJ skrev: ↑08 sep 2021, 19:04 Aldri grillet hvalbiff på utegrillen før, men tok sjansen i kveld.
Og det funket helt fint! Den grillede hvalbiffen ble mør og fin. Og uten tran elelr annen bismak.
Men... det manglet nok en del på den gode smaken som gjerne framheves med riktig krydder. Denne gangen brukte jeg kun hvit pepper og det fremmet nok ikke smaksessensen i hvalbiffen godt nok...
Så, folkens; noen der ute med gode kryddertips som kan framheve hvalbiffsmaken best mulig?
Hvalbiff på grillen frister for øvrig absolutt til gjentakelse :
Hvalbiffgrill.JPG