Middagstips
Middagstips
Noen som har et enkelt og godt middagstips?? Jeg er så lite kreativ med mat at det blir bare det samme dag etter dag. Så vist noen har et forslag så rop ut :-)
Re: Middagstips
Laks med grønnsaker, potet og rømme er veldig enkelt. Putt aluforma i ovnen og kok poteter og grønnsaker.
Finnbiff er også enkelt. Oppskrift står på pakka.
Sei i rømme. Stek sei i panna slå over en boks med seterrømme.
Kyllingwok. Stek kylling og grønnsaker, slå en pose woksaus for enkelhetsskyld over. Også enkelt å lage sin egen saus.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Finnbiff er også enkelt. Oppskrift står på pakka.
Sei i rømme. Stek sei i panna slå over en boks med seterrømme.
Kyllingwok. Stek kylling og grønnsaker, slå en pose woksaus for enkelhetsskyld over. Også enkelt å lage sin egen saus.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39733
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Middagstips
Starta denne tråden, sånn halvveis som en spøk, i sin tid:Jona88 skrev:Noen som har et enkelt og godt middagstips?? Jeg er så lite kreativ med mat at det blir bare det samme dag etter dag. Så vist noen har et forslag så rop ut :-)
http://www.mcsiden.no/viewtopic.php?p=21183#p21183" onclick="window.open(this.href);return false;
Kanskje noen tips der

Selv liker jeg denne:
http://www.europris.no/bacalao-800-g" onclick="window.open(this.href);return false;
Lettvint og godt. Særlig med litt råkost til. Og med rett krydder blir det et riktig så smakelig måltid

_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
Re: Middagstips
Ja, der var det litt av hvert 

Re: Middagstips
Indrefilet svin, steikes først, som mørne i varm fløtesaus, med poteter og grønnsaker.
Enkelt igrunn.
Enkelt igrunn.
Re: Middagstips
Ble kyllingwok i dag 

- SuperMorten
- Innlegg: 5292
- Registrert: 03 mar 2012, 04:23
- Motorsykkelen din: 2005 BMW R 1200 RT
- Bosted: Åsgårdstrand
Re: Middagstips
De har mye god ferdigmiddag på Paletten 

[album]3061[/album] [album]3503[/album][album]4642[/album]
Never Ride Faster Than Your Angel Can Fly
Kjørelengde 2012 - 8500 km
Kjørelengde 2013 - 21449 km
Kjørelengde pr 20.6.2014 - 7259 km
Never Ride Faster Than Your Angel Can Fly
Kjørelengde 2012 - 8500 km
Kjørelengde 2013 - 21449 km
Kjørelengde pr 20.6.2014 - 7259 km
Re: Middagstips
De har det ja, da må jeg vel prøve en dag da :-)SuperMorten skrev:De har mye god ferdigmiddag på Paletten
Re: Middagstips
Det går stort sett i det samme hver dag her også. Prøver uansett å spise variert gjennom dagen for å få i meg mat fra de forskjellige næringsgruppene. Hvordan en normal dag kan se ut:
Frokost
100g 4-korn med lettmelk, 20g mandler, 20g hasselnøttkjerner og 1 banan. Et par spiseskjeer tran og litt multivitamin.
Etter trening
Liten boks rosiner (43g), banan, proteinshake med kreatin/BCAA etc. Proteinbar etter dusj.
Lunsj straks hjemme fra trening
4 mesterbakern knekkebrød med urter og havsalt. 1 med baconleverpostei, 1 med tre skinker og to ost. 2 med røykelaks (100g), og tre egg. Gjerne noen småtomater for å sette prikken over i'en. Kreatin, glutamin etc kosttilskudd.
Middag
Alt etter hvor lat jeg er. Strimla svinebiff (30,- på Rema) og en pose Mr Lee nudler (8,- på Rema). Steke opp kjøttet mens nudlene koker. Krydre med kajennepepper, kvitløkspulver og litt grillgrydder. Ferdig servert i bolle på 8 min.
Kveldsmat
Gått mye i amerikansk gryterett den siste tida. Steker 700g kyllingfilet som deles i småbiter i panna med stekespaden. Koker gryteretten samtidig. Når kjøttet er ferdig hives 200g kylling i en bolle, med 250g gryterett over. Spiser dette til kvelds. Blander resten av kjøttet/gryteretten i gryta som blir til restemat senere på kvelden/neste dag (Blir gjerne to måltider av restematen). Varierer med forskjellige gryteretter og forskjellig type kjøtt. Karbonadekjøttdeig er et sunt alternativ. Piffes som regel alltid opp med kajennepepper og kvitløk. Koketid på gryterett er fra 5-20 min, og flesteparten trengs kun blandes med vann.
La om livsstilen etter jeg tok av 25kg i militæret for 11 år sida. Spiste på ingen måte lignende før det
En ting jeg er nysgjerrig på er hva folk spiser når de er på MC-tur
Skulle gjerne likt og spist halvveis sunt da også. Og ikke bare pølse på bensinstasjon. Ser for meg det kommer til å gå mest i ferdigposer med turmat, som en heller varmt vann i. Da får en hvertfall i seg mye kalorier fra både proteiner, karbo og fett. I tillegg til at det er lett å lage. Eller har folk med komplett turkjøkken og lager skikkelige middager?
Frokost
100g 4-korn med lettmelk, 20g mandler, 20g hasselnøttkjerner og 1 banan. Et par spiseskjeer tran og litt multivitamin.
Etter trening
Liten boks rosiner (43g), banan, proteinshake med kreatin/BCAA etc. Proteinbar etter dusj.
Lunsj straks hjemme fra trening
4 mesterbakern knekkebrød med urter og havsalt. 1 med baconleverpostei, 1 med tre skinker og to ost. 2 med røykelaks (100g), og tre egg. Gjerne noen småtomater for å sette prikken over i'en. Kreatin, glutamin etc kosttilskudd.
Middag
Alt etter hvor lat jeg er. Strimla svinebiff (30,- på Rema) og en pose Mr Lee nudler (8,- på Rema). Steke opp kjøttet mens nudlene koker. Krydre med kajennepepper, kvitløkspulver og litt grillgrydder. Ferdig servert i bolle på 8 min.
Kveldsmat
Gått mye i amerikansk gryterett den siste tida. Steker 700g kyllingfilet som deles i småbiter i panna med stekespaden. Koker gryteretten samtidig. Når kjøttet er ferdig hives 200g kylling i en bolle, med 250g gryterett over. Spiser dette til kvelds. Blander resten av kjøttet/gryteretten i gryta som blir til restemat senere på kvelden/neste dag (Blir gjerne to måltider av restematen). Varierer med forskjellige gryteretter og forskjellig type kjøtt. Karbonadekjøttdeig er et sunt alternativ. Piffes som regel alltid opp med kajennepepper og kvitløk. Koketid på gryterett er fra 5-20 min, og flesteparten trengs kun blandes med vann.
La om livsstilen etter jeg tok av 25kg i militæret for 11 år sida. Spiste på ingen måte lignende før det

En ting jeg er nysgjerrig på er hva folk spiser når de er på MC-tur
Skulle gjerne likt og spist halvveis sunt da også. Og ikke bare pølse på bensinstasjon. Ser for meg det kommer til å gå mest i ferdigposer med turmat, som en heller varmt vann i. Da får en hvertfall i seg mye kalorier fra både proteiner, karbo og fett. I tillegg til at det er lett å lage. Eller har folk med komplett turkjøkken og lager skikkelige middager?
Re: Middagstips
Tror nesten jeg må prøve kveldsmaten, Orion 

- Snikendeugle
- Innlegg: 3617
- Registrert: 10 apr 2013, 19:32
- Motorsykkelen din: MV Agusta F3 800 RC 2018
- Bosted: Oslo
Re: Middagstips
http://www.just-eat.no/" onclick="window.open(this.href);return false;
MV Agusta F3 800 Reparto Corse 2018
Tidl.: KTM RC 390 2015, KTM Duke 690 2013
Tidl.: KTM RC 390 2015, KTM Duke 690 2013
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39733
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Middagstips
Joika-kakemiddag her i kveld.
Enkelt og lettvint med kokte poter, broccoli og litt råkost til
:

Enkelt og lettvint med kokte poter, broccoli og litt råkost til


_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
- Innlegg: 6860
- Registrert: 31 aug 2010, 00:17
- Motorsykkelen din: KTM 1290 Super Adventure
- Bosted: Bergen
- Kontakt:
Re: Middagstips
Selv har jeg aldri med "kjøkken" på tur, jeg stopper å spiser når jeg er sulten, og jeg spiser det jeg har lyst på. Men ofte mat som metter litt. Jeg koser meg på tur, ikke sparer jeg på drivstoff heller ikke matbudsjettetOrion skrev: En ting jeg er nysgjerrig på er hva folk spiser når de er på MC-tur
Skulle gjerne likt og spist halvveis sunt da også. Og ikke bare pølse på bensinstasjon. Ser for meg det kommer til å gå mest i ferdigposer med turmat, som en heller varmt vann i. Da får en hvertfall i seg mye kalorier fra både proteiner, karbo og fett. I tillegg til at det er lett å lage. Eller har folk med komplett turkjøkken og lager skikkelige middager?

Ofte er det bedre å stoppe på en butikk. Kjøpe med seg noe å drikke, godt pålegg, eventuelt varmmat og nyt den i naturskjønne omgivelser.
Har fortsatt friskt i minne lunsjen meg og Onkel hadde på turen over Aurlandsfjellet på Stegasteinen.... Rett og slett nydelig
https://www.google.no/maps/place/Stegas ... 46d2?hl=no" onclick="window.open(this.href);return false;
- SuperMorten
- Innlegg: 5292
- Registrert: 03 mar 2012, 04:23
- Motorsykkelen din: 2005 BMW R 1200 RT
- Bosted: Åsgårdstrand
Middagstips
Først og fremst er jeg gift med ei som er både flink, og glad i å lage mat. Jeg blir bortskjemt med et variert kosthold, av alt fra tradisjonell norsk mat, til asiatisk, afrikansk osv. Så hva da når jeg er på tur? På dagsturer kan det godt hende at fruen lager matpakke. Ofte en omelett med masse friske grønnsaker, ost, skinke, bacon mm. På lengre turer blir det mye pølse, men det blir også mye frukt. Kaffe er det eneste jeg MÅ ha. Jeg tror at variasjon er viktig. Både hjemme og på tur.Orion skrev: En ting jeg er nysgjerrig på er hva folk spiser når de er på MC-tur
Skulle gjerne likt og spist halvveis sunt da også. Og ikke bare pølse på bensinstasjon.
[album]3061[/album] [album]3503[/album][album]4642[/album]
Never Ride Faster Than Your Angel Can Fly
Kjørelengde 2012 - 8500 km
Kjørelengde 2013 - 21449 km
Kjørelengde pr 20.6.2014 - 7259 km
Never Ride Faster Than Your Angel Can Fly
Kjørelengde 2012 - 8500 km
Kjørelengde 2013 - 21449 km
Kjørelengde pr 20.6.2014 - 7259 km
Re: Middagstips
Takker for tips til turmat begge to. Hehe, kall meg gjerne dum. Men så for meg jeg måtte ha med mat hjemmefra for hele turen.
Kan selvsagt stikke innom Rema å handle før en slår leir.
Som kjent min første MC-sesong, så mye nytt å forholde seg til. Skulle gjerne spist på restaurant hvert måltid, men det har jeg ikke budsjett til. En gang i ny og ne går fint men ikke hver dag.

