Etter å ha servert Fårikål til min tyske svigerfar så spurte jo han selvsagt om dette var Norges nasjonalrett? Etter ett kort googlesøk så kommer det opp mange meninger om akkurat dette. Nitimen året Fårikål som nasjonalrettet på 70 tallet..
Men ER den egentlig det??? Jeg elsker Fårikål så greit for meg liksom
Meninger? Kjøttkaker i brun saus? Lapskaus? Kokt torsk?
Findus fiskepinner, kanskje...
Spiser nesten ikke fisk og poteter jeg da, men...
Unntaket er min kones chilikrydrede (Eriksen's hakket chili fra Australia!! yummy ) bacalao, gjerne basert på denne vietnamesiske ferskvannsfisken jeg ikke husker navnet på i farten...
Og joda, potetskiver, løk, tomater og masse andre godsaker også!
Men å påstå at bacalao er Norges nasjonalrett er vel å dra det litt langt, selv om norsk klippfisk gjerne anses som den mest naturlige bestanddelen i denne velsmakende retten
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
Grandiosa blir vel kjøpt mest av her i landet. Men hva som er den nasjonale retten. Lurer på om det er "får i kål" ja... Selv har jeg kun spist dette et par ganger. Kjøttkaker hadde vi minst en gang i uka da jeg var mindre. Nå har jeg det nesten ikke lengre....
Mvh
Kristian
Nå: '10 BMW F800ST
Før: '00 Honda NT650 Deauville, '01 Yamaha XJ 900 Diversion, 01 Kawasaki GPZ 500S,
Nei, det er nok kjøttkaker i brun saus med poteter som er nationalretten
Var nok der diskusjonen lå den gang da Nitimen kåra nasjonalretten.
Vil tro at Får-i-kål er like mye en norsk nasjonalrett som Sauerkraut og Eisbein er det i Tyskland. Men der vel å dra den langt å si at fårikålen er den eneste norske nasjonalretten.
Og så er det enkelt i tilleg til at det er godt :) Egentlig en fin rett for bikere, når man først skal begynne å lete fram grytene.