Meny for motorsyklister!
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39733
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Veimat: de beste og de verste langs norske veier...
Når man er på MC-tur hender det naturligvis at man stopper for et måltid på en av de mange veikroene vi har her i landet.
Slike besøk kan by på både gode og direkte dårlige overraskelser, slik NAFbladet Motor beskriver i denne saken:
https://www.motor.no/artikler/2017/sept ... rce=Eloqua
Men hva med oss på MC?
Del gjerne dine positive og negative matopplevelser der du har stoppet for å oppleve matgleden på MC-turen.
Slike besøk kan by på både gode og direkte dårlige overraskelser, slik NAFbladet Motor beskriver i denne saken:
https://www.motor.no/artikler/2017/sept ... rce=Eloqua
Men hva med oss på MC?
Del gjerne dine positive og negative matopplevelser der du har stoppet for å oppleve matgleden på MC-turen.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
Re: Meny for motorsyklister!
Maten langs norske veier er stort sett et sorgens kapittel!
Det er lett for å bli en snobb med nesa i sky, men det er omtrent ikke mulig å få tak i spennende og velsmakende mat utenfor storbyene. Unntakene er ofte gatekjøkken drevet av innvandrere som ikke er tilknyttet en kjede og de ulike kina/thai-variantene som stort sett finnes rundt om.
Det er lett for å bli en snobb med nesa i sky, men det er omtrent ikke mulig å få tak i spennende og velsmakende mat utenfor storbyene. Unntakene er ofte gatekjøkken drevet av innvandrere som ikke er tilknyttet en kjede og de ulike kina/thai-variantene som stort sett finnes rundt om.
Re: Meny for motorsyklister!
Til Fish & Chips skal det etter min mening være "mushy peas", ikke bare den evinnelige remuladen!
Syntes først det virka litt snålt med "erterstuing" til fisk, men nå klarer jeg meg ikke uten!!
Mushy peas lager du slik:
300g Frosne erter
2 spiseskjeer fløte
3 spiseskjeer smør
1/2 teskje salt
1/2 teskje grovmalt pepper
Kok ertene i lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet og kjør erter, smør og fløte i en blender til du oppnår en pure-aktig konsistens.
I never apologize.
I'm sorry, but that's just the way I am.
I'm sorry, but that's just the way I am.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39733
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Enkelt og greit - og veldig smakfullt
.
I hvert fall i min gane
:
Laksefileter lett krydret med citronpeppermiks tilberedt i 200 grader i stekeovn, dampkokte potetbåter passelig krydret med havsalt og pepper og litt dill etter endt koketid, citron og dillsaus fra svenske "Blå bånd", babyleaf og bittelitt ruccola grønt i tillegg til rå rødløk og en spiseskje, som gjerne kunne vært to, temperert knust italiensk tomat.
Tomattilsetningen, som denne gangen var var av ukrydret variant fra Eldorado, gjorde virkelig forskjellen!
Så... joda
. I dag lyktes jeg godt på kjøkkenet
.

I hvert fall i min gane

Laksefileter lett krydret med citronpeppermiks tilberedt i 200 grader i stekeovn, dampkokte potetbåter passelig krydret med havsalt og pepper og litt dill etter endt koketid, citron og dillsaus fra svenske "Blå bånd", babyleaf og bittelitt ruccola grønt i tillegg til rå rødløk og en spiseskje, som gjerne kunne vært to, temperert knust italiensk tomat.
Tomattilsetningen, som denne gangen var var av ukrydret variant fra Eldorado, gjorde virkelig forskjellen!
Så... joda


Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39733
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Tar sjansen på å ta fram denne tråden igjen fordi jeg måtte trå til selv på kjøkkenet i dag siden min bedre havldel som fortsatt er hakket bedre med matlagingen, måtte på jobb...
.
Selv gjorde jeg unna denne månedens jobbing forrige helg...
.
Så var det å kikke i kjøl- og frysen da om hva man hadde.
Joda, her var det laksefileter, Knorr dillsaus (i en av kjøkkenskuffene...
) og nyinnkjøpt grensehandelbacon i tillegg til litt grønt, hakket basilumkrydret tomat, en dillurte, rød paprika og gulrot.
Og en siste rest av pommes frites...
Greie ingredienser for et smakfullt måltid, noe jeg absolutt synes det ble. God og interessant smakskombo med litt ekstra dill fra urteplanten på pommes friten satte en ekstra spiss på smaken. Kombinasjonen av dillsaus med litt ekstra tilsatt dill fra urten og basilikumkrydet hakket tomat var også god og interessant.
Feil kamera gjorde at dette bildet ikke ble skarpt og klart nok, men de som måtte være interessert ser vel antakelig godt nok hva tallerkenen inneholder.

Selv gjorde jeg unna denne månedens jobbing forrige helg...


Så var det å kikke i kjøl- og frysen da om hva man hadde.
Joda, her var det laksefileter, Knorr dillsaus (i en av kjøkkenskuffene...

Og en siste rest av pommes frites...
Greie ingredienser for et smakfullt måltid, noe jeg absolutt synes det ble. God og interessant smakskombo med litt ekstra dill fra urteplanten på pommes friten satte en ekstra spiss på smaken. Kombinasjonen av dillsaus med litt ekstra tilsatt dill fra urten og basilikumkrydet hakket tomat var også god og interessant.
Feil kamera gjorde at dette bildet ikke ble skarpt og klart nok, men de som måtte være interessert ser vel antakelig godt nok hva tallerkenen inneholder.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39733
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Når kona som egentlig er chef'en her i huset, jobber kveldvakt står ikke middagen på bordet melllom 20:00 og 21:00 som den pleier. Så da man man iverksette selv. Og i kveld var det pepperkrydret biff av kalvekjøtt tilsatt noen sitrondråper som sto på menyen. Med pommes frites, brun peppersaus tilsatt Maillie sennep, friske riccolablader, hjertesalat og hvit løk som garnityr.
I tillegg italienske knuste tomater tilsatt basilikumkrydder på en tretallerken lettkrydet med tørket knusyte tørkede ruccolablader.
Smakte fortreffelig med god og varig ettersmak
:
I tillegg italienske knuste tomater tilsatt basilikumkrydder på en tretallerken lettkrydet med tørket knusyte tørkede ruccolablader.
Smakte fortreffelig med god og varig ettersmak

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- niko
- Innlegg: 1149
- Registrert: 03 sep 2017, 00:00
- Motorsykkelen din: Yamaha TDM 900 2006
- Bosted: Oslo
Re: Meny for motorsyklister!
Det må jeg si. På en mandag. Håper du unna deg en god rød en i glasset.AJ skrev: 03 sep 2018, 21:34 Når kona som egentlig er chef'en her i huset, jobber kveldvakt står ikke middagen på bordet melllom 20:00 og 21:00 som den pleier. Så da man man iverksette selv. Og i kveld var det pepperkrydret biff av kalvekjøtt tilsatt noen sitrondråper som sto på menyen. Med pommes frites, brun peppersaus tilsatt Maillie sennep, friske riccolablader, hjertesalat og hvit løk som garnityr.
I tillegg italienske knuste tomater tilsatt basilikumkrydder på en tretallerken lettkrydet med tørket knusyte tørkede ruccolablader.
Smakte fortreffelig med god og varig ettersmak:
MCmeny 03092018.JPG

- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39733
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Seffølgelig :) .niko skrev: 03 sep 2018, 21:45 Det må jeg si. På en mandag. Håper du unna deg en god rød en i glasset.![]()
Denne:
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Sp ... /p/9348606
En personlig favoritt de siste årene.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
- Innlegg: 826
- Registrert: 13 des 2015, 13:22
- Motorsykkelen din: Benelli TnT 1130 Sport Evo
- Bosted: Bartebyen
Re: Meny for motorsyklister!
Drar til Alicante neste Mandag så denne skal jeg snoke opp 

- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Bosted: Ski
Re: Meny for motorsyklister!
Litt forsinket, men på søndag ble det Jianbing som er en kinesisk pannekake med crispy duck. Retten crispy duck er ganske enkelt å lage, men tar litt tid.
Til to personer trenger du 2 andelår. Jeg hadde tre, og det ble litt mye.
Andelårene skal først ligge 1,5 time grovsalt. Dette for å gjøre kjøttet fastere, trekke ut litt fukt fra overlaten og gi en moderat saltsmak Etter dette skal lårene i en dyp ildfast form, og dekkes med olje. Det er en fordel å bruke en olje med lite smak, slik som solsikkeolje eller peanøttolje. For å få litt aroma på lårene slenger du oppi en hvitløk delt på tvers. Her skal de stå og godgjøre seg i ovnen i 2,5 time på 150 grader. Denne måten å tilbrede maten på heter confitering og er egentlig en konserveringsmetode. Det beste er å bruke andrefett, men da må du jo ofre litt and først Når anden er ferdig lar du den kjøle ned før du tar ut beina. Kjøttet er da fantastisk mørt. For å gjøre det crispy slenger du det i ovnen under grillelementet Man kan selvfølgelig bruke en avnlig pannekakeoppskrift, men kinesiske pannekaker er tynnere og litt saltere enn vanlig norske. Til 2 personer (seks pannekaker) trenger du 3 egg, 125 g hvetemel, 1 ss sukker og 1/2 ss salt og 1 dl melk. Kjør slt utenom melken i en stavmikser og rør inn melken mens du sper Som tilbehør kan du ha hoisinsaus og peking and saus, rødløk og salat. Sausen blir best om du lager den selv, men du kan også kjøpe ferdig saus av et bra merke. Monter pannekakene og nyt, veldig saftig, smakfullt, sprøtt og godt. Og enkelt å lage, alt kan gjøres i stand dagen i forveien om man ønsker det.
Til to personer trenger du 2 andelår. Jeg hadde tre, og det ble litt mye.
Andelårene skal først ligge 1,5 time grovsalt. Dette for å gjøre kjøttet fastere, trekke ut litt fukt fra overlaten og gi en moderat saltsmak Etter dette skal lårene i en dyp ildfast form, og dekkes med olje. Det er en fordel å bruke en olje med lite smak, slik som solsikkeolje eller peanøttolje. For å få litt aroma på lårene slenger du oppi en hvitløk delt på tvers. Her skal de stå og godgjøre seg i ovnen i 2,5 time på 150 grader. Denne måten å tilbrede maten på heter confitering og er egentlig en konserveringsmetode. Det beste er å bruke andrefett, men da må du jo ofre litt and først Når anden er ferdig lar du den kjøle ned før du tar ut beina. Kjøttet er da fantastisk mørt. For å gjøre det crispy slenger du det i ovnen under grillelementet Man kan selvfølgelig bruke en avnlig pannekakeoppskrift, men kinesiske pannekaker er tynnere og litt saltere enn vanlig norske. Til 2 personer (seks pannekaker) trenger du 3 egg, 125 g hvetemel, 1 ss sukker og 1/2 ss salt og 1 dl melk. Kjør slt utenom melken i en stavmikser og rør inn melken mens du sper Som tilbehør kan du ha hoisinsaus og peking and saus, rødløk og salat. Sausen blir best om du lager den selv, men du kan også kjøpe ferdig saus av et bra merke. Monter pannekakene og nyt, veldig saftig, smakfullt, sprøtt og godt. Og enkelt å lage, alt kan gjøres i stand dagen i forveien om man ønsker det.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
- Bjerknez
- Innlegg: 24578
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
- Bosted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Jeg skal ikke si hva det ligner på, men nå må jeg på do... 

- kvase
- Innlegg: 1064
- Registrert: 29 des 2015, 02:35
- Motorsykkelen din: KTM 1090 ADV-R/Yamaha WR450F
- Bosted: Arendal
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Stian87 den så ikke dum ut kan sikkert bruke kylling som et alternativ å ris i stede for pannekaker - Men ser at det er slik du fremstiller det som er nærmest originalen
Vespa Piago 75cc
Panter 50 cc
Honda FT 500 cc
XT660 Z Tennere
KTM
1050 ADV-- i stallen nå KTM 1090 ADV-R
i tillegg en Suzuki DRZ 400
https://www.myrouteapp.com/travelblog/routes/1002610#
Er dyslektiker min verden kan være nesten slik som i artiklen her
http://www.dagbladet.no/2016/03/09/nyhe ... /43421895/






i tillegg en Suzuki DRZ 400

https://www.myrouteapp.com/travelblog/routes/1002610#
Er dyslektiker min verden kan være nesten slik som i artiklen her
http://www.dagbladet.no/2016/03/09/nyhe ... /43421895/
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Bosted: Ski
Re: Meny for motorsyklister!
Til Jianbing er det ganske vanlig å ha kylling, anda gir litt mer piff og litt mer stas på hele greiakvase. skrev: 04 sep 2018, 09:09 Stian87 den så ikke dum ut kan sikkert bruke kylling som et alternativ å ris i stede for pannekaker - Men ser at det er slik du fremstiller det som er nærmest originalen

LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39733
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Jeg tør påstå at jeg ikke er spesielt vanskelig i matveien.
Og siden min bedre halvdel jobber langt flere kveldsøkter enn hva jeg gjør, må jeg trå til ekstra for egen del på kjøkkenet.
Og der blir ofte det enkle det beste.
Som i kveld.
Laksefilet, omkranset av bacon, pommes frites, grønnpeppersaus, hakket tomat med oregano, made in Italy, fra Europris, lettstekt grønnkål mm. i olivenolje, litt frisk salat og viola! fish' n chips slik jeg liker det
!
Og siden min bedre halvdel jobber langt flere kveldsøkter enn hva jeg gjør, må jeg trå til ekstra for egen del på kjøkkenet.
Og der blir ofte det enkle det beste.
Som i kveld.
Laksefilet, omkranset av bacon, pommes frites, grønnpeppersaus, hakket tomat med oregano, made in Italy, fra Europris, lettstekt grønnkål mm. i olivenolje, litt frisk salat og viola! fish' n chips slik jeg liker det

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39733
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Jeg innrømmer glatt at jeg er svak for bacon
.
Men lungemos, av alle ting, er også noe jeg liker svært godt .
Komboen fungerer utmerket med pimpernell poteter og hakkede krydrede tomater til, som i dette tilfellet er Europrisvarianten "LUXUS" med basilikum og oregano, en tilnærmet fullgod erstatning for den man får kjøpt hos Lidl i Sverige, som er helt der oppe i tetskiktet!
I tillegg rucolakrydder tørket fra friske blader på eget kjøkken.
Tips: Lungemos er rimelig middag for de som liker denslags om man benytter seg av muligheten til å handle inn noen lungemos"pølser" hver høst når Spar og Eurospar har 10-kronersmarked.
Mye å spare og mer på MC-kontoen til den kommende sesongen

Men lungemos, av alle ting, er også noe jeg liker svært godt .
Komboen fungerer utmerket med pimpernell poteter og hakkede krydrede tomater til, som i dette tilfellet er Europrisvarianten "LUXUS" med basilikum og oregano, en tilnærmet fullgod erstatning for den man får kjøpt hos Lidl i Sverige, som er helt der oppe i tetskiktet!
I tillegg rucolakrydder tørket fra friske blader på eget kjøkken.
Tips: Lungemos er rimelig middag for de som liker denslags om man benytter seg av muligheten til å handle inn noen lungemos"pølser" hver høst når Spar og Eurospar har 10-kronersmarked.
Mye å spare og mer på MC-kontoen til den kommende sesongen

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.