Vintråden
Vintråden
Regner med at flere her inne tar seg et glass rødt eller hvitt med jevne mellomrom. Nå som vi er off season må jo dagene fylles med noe, så kanskje en tråd der man deler vin og drikketips hadde vært noe.
Selv er jeg veldig interessert i vin og leser gjerne om deres favorittvin. Kanskje til og med noen har besøkt en vingård på tur ned i Europa?
Selv er jeg veldig interessert i vin og leser gjerne om deres favorittvin. Kanskje til og med noen har besøkt en vingård på tur ned i Europa?
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39827
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Vintråden
Har noen rødvinsfavoritter, ja...
Som jeg gjerne kan komme tilbake til :) .
Det er forøvrig en annen lignende tråd her inne, men det spiller ingen rolle. Kjør gjerne på videre med denne nye
!
På vår Italiatur i 2013 overnattet vi en natt på denne vingården og fikk servert en av gårdens viner uten at jeg husker om det var rød eller hvit eller hvilket inntrykk den etterlot...
Av bildene på nettsidene ser det også ut til at det er nytt vertskap (eiere?) på denne vingården enn da vi var der.
Fin vingård, men med noen vannforsyningsproblemer det døgnet vi overnattet...
For øvrig drikkes det spansk Pata Negra Apasionado mens dette innlegget skrives
.

Som jeg gjerne kan komme tilbake til :) .
Det er forøvrig en annen lignende tråd her inne, men det spiller ingen rolle. Kjør gjerne på videre med denne nye

På vår Italiatur i 2013 overnattet vi en natt på denne vingården og fikk servert en av gårdens viner uten at jeg husker om det var rød eller hvit eller hvilket inntrykk den etterlot...
Av bildene på nettsidene ser det også ut til at det er nytt vertskap (eiere?) på denne vingården enn da vi var der.
Fin vingård, men med noen vannforsyningsproblemer det døgnet vi overnattet...
For øvrig drikkes det spansk Pata Negra Apasionado mens dette innlegget skrives


_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Bosted: Ski
Re: Vintråden
Er primært en ølhund, men koser meg gjerne med et glass vin til maten, og for øvrig ellers. Så knall idé til tråd
Jeg og fruen har en fast greie de fleste lørdager (ikke i januar når jeg har hvit måned (som ikke betyr hvitvin
)), vi kjøper to flasker vin som skal passe til det vi spiser. Det optimale er å få tak i samme drue/type vin fra to forskjellige land, men det er ikke alltid like enkelt. Vi bruker da en del tid på å snakke om vinens utseende, lukt, smak, kropp, munnfølelse, ettersmak osv. Og så samme øvelse i tilknytning til maten. Så leser vi litt om druen og distriktet, og gjerne "fasiten" på vinmonopolet og hva andre har ment om vinen på vivino. Poenget med å kjøpe to flasker er at det er lettere å sammenlikne de, man blir mer oppmerksom på forskjeller på vinene.
Personlig liker jeg godt rødvin fra Frankrike og Italia, foretrekker hvitvin fra Frankrike og Tyskland og musserende fra Frankrike.
Noen av mine favoritter så langt av røde er denne fra Frankrike https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... 5/p/782901 og denne fra Italia https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/It ... /p/3434901
Av hvite: Denne tyskeren (men 2014 årgangen) https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Ty ... /p/6985101 og denne franske https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... /p/1049901
Av musserende, denne champagnen https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... t/p/731101 eller denne crémanten https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... /p/3119001
Så langt er nok Schätzel Riesling Pettenthal GG 2014 den største favoritten

Jeg og fruen har en fast greie de fleste lørdager (ikke i januar når jeg har hvit måned (som ikke betyr hvitvin

Personlig liker jeg godt rødvin fra Frankrike og Italia, foretrekker hvitvin fra Frankrike og Tyskland og musserende fra Frankrike.

Noen av mine favoritter så langt av røde er denne fra Frankrike https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... 5/p/782901 og denne fra Italia https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/It ... /p/3434901
Av hvite: Denne tyskeren (men 2014 årgangen) https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Ty ... /p/6985101 og denne franske https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... /p/1049901
Av musserende, denne champagnen https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... t/p/731101 eller denne crémanten https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... /p/3119001
Så langt er nok Schätzel Riesling Pettenthal GG 2014 den største favoritten
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
Re: Vintråden
Spennende!Stian87 skrev: 11 jan 2019, 12:57 Er primært en ølhund, men koser meg gjerne med et glass vin til maten, og for øvrig ellers. Så knall idé til tråd![]()
Jeg og fruen har en fast greie de fleste lørdager (ikke i januar når jeg har hvit måned (som ikke betyr hvitvin)), vi kjøper to flasker vin som skal passe til det vi spiser. Det optimale er å få tak i samme drue/type vin fra to forskjellige land, men det er ikke alltid like enkelt. Vi bruker da en del tid på å snakke om vinens utseende, lukt, smak, kropp, munnfølelse, ettersmak osv. Og så samme øvelse i tilknytning til maten. Så leser vi litt om druen og distriktet, og gjerne "fasiten" på vinmonopolet og hva andre har ment om vinen på vivino. Poenget med å kjøpe to flasker er at det er lettere å sammenlikne de, man blir mer oppmerksom på forskjeller på vinene.
Personlig liker jeg godt rødvin fra Frankrike og Italia, foretrekker hvitvin fra Frankrike og Tyskland og musserende fra Frankrike.![]()
Noen av mine favoritter så langt av røde er denne fra Frankrike https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... 5/p/782901 og denne fra Italia https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/It ... /p/3434901
Av hvite: Denne tyskeren (men 2014 årgangen) https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Ty ... /p/6985101 og denne franske https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... /p/1049901
Av musserende, denne champagnen https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... t/p/731101 eller denne crémanten https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... /p/3119001
Så langt er nok Schätzel Riesling Pettenthal GG 2014 den største favoritten
Jeg og min kjæreste har litt samme tilnærming. Vi bruker mye tid å smake, lukte og analysere viner vi drikker. Bruker Ingvild Tennfjords verktøykasse fra hennes bokserie om vin. Jeg har dog en litt annen fremgangsmåte. Jeg tar for meg land etter land. Først old world, så new world.
Nå prøver jeg å fordype meg i Frankrike, så det neste på agendaen er å få et klart bilde av hvordan er klassisk Bordeaux oppfører seg.
Dette er ukas vin:
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... 2/p/283801
Jeg har dessverre ikke navnet på de beste rødvinene jeg har drukket, men jeg elsker lær/pepper-preget på viner fra Côtes du Rhône.
Når det kommer til musserende er jeg glad i klassisk champagne.
Bollinger er erverdig og samtidig veldig god.
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... ut/p/87901
Denne er også veldig god til prisen.
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... /p/3721901
Hva angår hvitvin er det tysk Riesling som er den desiderte favoritten.
Har denne godbiten som jeg er ganske keen på å smake, men samtidig lagre en god stund til.
https://www.aperitif.no/pollisten/produ ... 17/2151758
Denne er også fantastisk god til en litt mer fornuftig pris. Har ikke funnet nøyaktig denne utgaven på polet.
https://www.tax-free.no/5111/produkter/ ... nd-0-75-l/
Denne er også veldig god:
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Ty ... 7/p/109501
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Bosted: Ski
Re: Vintråden
Ser ut som du har god smak, minner jo litt om minDansekris skrev: 11 jan 2019, 14:03 Spennende!
Jeg og min kjæreste har litt samme tilnærming. Vi bruker mye tid å smake, lukte og analysere viner vi drikker. Bruker Ingvild Tennfjords verktøykasse fra hennes bokserie om vin. Jeg har dog en litt annen fremgangsmåte. Jeg tar for meg land etter land. Først old world, så new world.
Nå prøver jeg å fordype meg i Frankrike, så det neste på agendaen er å få et klart bilde av hvordan er klassisk Bordeaux oppfører seg.
Dette er ukas vin:
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... 2/p/283801
Jeg har dessverre ikke navnet på de beste rødvinene jeg har drukket, men jeg elsker lær/pepper-preget på viner fra Côtes du Rhône.
Når det kommer til musserende er jeg glad i klassisk champagne.
Bollinger er erverdig og samtidig veldig god.
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... ut/p/87901
Denne er også veldig god til prisen.
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... /p/3721901
Hva angår hvitvin er det tysk Riesling som er den desiderte favoritten.
Har denne godbiten som jeg er ganske keen på å smake, men samtidig lagre en god stund til.
https://www.aperitif.no/pollisten/produ ... 17/2151758
Denne er også fantastisk god til en litt mer fornuftig pris. Har ikke funnet nøyaktig denne utgaven på polet.
https://www.tax-free.no/5111/produkter/ ... nd-0-75-l/
Denne er også veldig god:
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Ty ... 7/p/109501

Ingvild Tennfjord har jeg veldig sansen for, leser vinspalten hennes i aftenposten ukentlig

Tror det er en god idé å ta for seg land etter land, og distrikt/vintype litt etter litt. Vi kommer nok til å gå over til en mer systematisk tilnærming etter hvert, foreløpig er fokuset på å greie å skille viner fra hverandre. New Zeland har også mye bra, har vært fornøyd med flere Pinot Noir derfra, selv om jeg nok ikke synes det er helt på høyden med Frankrike. Pinot Noir er forøvrig en drue jeg liker godt, den er litt annerledes i smaken, selv om Côte du Rôhne og Bordeaux også er veldig gode. Etter hvert som man blir litt mer bereist så merker man ganske greit hvorfor enkelte viner er dyrere enn andre.
Når det kommer til musserende er jeg glad i å prøve en del forskjellig. Det blir ganske ofte Crémant, mens Champagnen gjerne spares til mer spesielle anledninger. Har hatt perioder med Prosecco og Cava også, men det kan jeg spare meg for, særlig Cava (kan selvfølgelig gjøre unntak til tapas om restauranten har et skikkelig godt eksemplar).
Vet ikke hvordan det er med deg, men dessertvin er ikke noe for meg. Får det av og til servert, og det er stort sett OK, men blir litt for søtt. Så personlig vil jeg heller ha en Riesling med litt perler i, eller en god musserende. Foretrekker for øvrig også litt friskere desserter, så det er kanskje ikke så rart

LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
- Bjerknez
- Innlegg: 24621
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
- Bosted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Vintråden
SOm de fleste sikkert har skjønt så ikke jeg på langt nær noen vinkjenner, men enkelte ganger har jeg klart og få i meg opp til 5-6 glass med vin som smakte ok. Det sies at de som ikke er vinkjennere (såkalte amatører) faller fortest for billige og søte viner.
Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere.
Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.
Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere.

Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Bosted: Ski
Re: Vintråden
HahaBjerknez skrev: 11 jan 2019, 15:02 SOm de fleste sikkert har skjønt så ikke jeg på langt nær noen vinkjenner, men enkelte ganger har jeg klart og få i meg opp til 5-6 glass med vin som smakte ok. Det sies at de som ikke er vinkjennere (såkalte amatører) faller fortest for billige og søte viner.
Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere.![]()
Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.

Altså det finnes flere av gode billige viner (100 kr flaska), men de er litt vanskeligere å finne. Utfordringen med en del billige viner er at de ofte ikke er helt modne. Du merker det gjerne på at ettersmaken er lite utviklet, vinen har et generelt ungt preg og lite karakter.
Man vil som regel at en vin skal ha flere lag og komplekse smaker, rødvin er som regel en helt annen divisjon enn hvitvin her. Personlig er jeg derfor ikke veldig begeistret for hvitvin, bortsett fra til enkelte matretter eller før middag. Jeg velger som regel en crémant i stedet.
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
Re: Vintråden - Mosel
I Bernkastel-Kues i Moseldalen ligger et vinmuseum som er verdt et besøk. Navnet er litt misvisende, det er mye informasjon om hvordan vin lages, lagres og behandles men det historiske perspektivet man gjerne forbinder med et museum fant jeg ikke. Der kan man også betale noen euro, så får man et glass og kan gå ned i vinkjelleren for å smake. Vi var der i 2016, jeg husker ikke nå hvor mange viner som var tilgjengelig men det var mer enn 100. Vår erfaring er at et stort flertall av de besøkende klarer å begrense seg, en gruppe på fire-fem amerikanske ungjenter greide det ikke da vi var der. Mye skråling, finising, snubling, tull og tøys. Et hyggelig sted.
https://en.bernkastel.de/things-to-do/t ... inotheque/
https://en.bernkastel.de/things-to-do/t ... inotheque/
- kjellv
- Moderator
- Innlegg: 7056
- Registrert: 14 aug 2012, 23:16
- Motorsykkelen din: Yamaha XT1200ZE Super Ténéré
- Bosted: Molde
- Kontakt:
Re: Vintråden - Mosel
Flashbacks.. I denne byen lå jeg på sykehus etter en arbeidsulykke et par uker i 1990. Ei ung jente fra en lokal vingård var også på avdelingen. Jeg hadde mye kontakt med henne, om kveldene gjerne på verandaen med et glass vin. Hennes søster kom på besøk rett som det var med nye forsyninger.. Hva vinen/vingården hette aner jeg ikke, det angrer jeg på at jeg ikke noterte meg.Joachim skrev:I Bernkastel-Kues i Moseldalen ligger et vinmuseum som er verdt et besøk. Navnet er litt misvisende, det er mye informasjon om hvordan vin lages, lagres og behandles men det historiske perspektivet man gjerne forbinder med et museum fant jeg ikke. Der kan man også betale noen euro, så får man et glass og kan gå ned i vinkjelleren for å smake. Vi var der i 2016, jeg husker ikke nå hvor mange viner som var tilgjengelig men det var mer enn 100. Vår erfaring er at et stort flertall av de besøkende klarer å begrense seg, en gruppe på fire-fem amerikanske ungjenter greide det ikke da vi var der. Mye skråling, finising, snubling, tull og tøys. Et hyggelig sted.
https://en.bernkastel.de/things-to-do/t ... inotheque/
Sent fra min TA-1053 via Tapatalk
- Bjerknez
- Innlegg: 24621
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
- Bosted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Vintråden
Vil du ha komplekse smaker, så kan jeg anbefale en boks med spagetti alacapri. Spiste en solvarmet boks med dette i fjor sommer på vei hjem fra sommerturen. Der kunne jeg ense både metall, mose, bark, og hint av prupp.Stian87 skrev: 11 jan 2019, 17:44HahaBjerknez skrev: 11 jan 2019, 15:02 SOm de fleste sikkert har skjønt så ikke jeg på langt nær noen vinkjenner, men enkelte ganger har jeg klart og få i meg opp til 5-6 glass med vin som smakte ok. Det sies at de som ikke er vinkjennere (såkalte amatører) faller fortest for billige og søte viner.
Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere.![]()
Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.![]()
Altså det finnes flere av gode billige viner (100 kr flaska), men de er litt vanskeligere å finne. Utfordringen med en del billige viner er at de ofte ikke er helt modne. Du merker det gjerne på at ettersmaken er lite utviklet, vinen har et generelt ungt preg og lite karakter.
Man vil som regel at en vin skal ha flere lag og komplekse smaker, rødvin er som regel en helt annen divisjon enn hvitvin her. Personlig er jeg derfor ikke veldig begeistret for hvitvin, bortsett fra til enkelte matretter eller før middag. Jeg velger som regel en crémant i stedet.
Jeg er ikke kresen av meg når det kommer til mat, men dette var overhodet ikke godt. Men komplekse smaker hadde den. Sinnsyk lang ettersmak også.
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Bosted: Ski
Re: Vintråden
HahaBjerknez skrev: 13 jan 2019, 13:45Vil du ha komplekse smaker, så kan jeg anbefale en boks med spagetti alacapri. Spiste en solvarmet boks med dette i fjor sommer på vei hjem fra sommerturen. Der kunne jeg ense både metall, mose, bark, og hint av prupp.Stian87 skrev: 11 jan 2019, 17:44HahaBjerknez skrev: 11 jan 2019, 15:02 SOm de fleste sikkert har skjønt så ikke jeg på langt nær noen vinkjenner, men enkelte ganger har jeg klart og få i meg opp til 5-6 glass med vin som smakte ok. Det sies at de som ikke er vinkjennere (såkalte amatører) faller fortest for billige og søte viner.
Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere.![]()
Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.![]()
Altså det finnes flere av gode billige viner (100 kr flaska), men de er litt vanskeligere å finne. Utfordringen med en del billige viner er at de ofte ikke er helt modne. Du merker det gjerne på at ettersmaken er lite utviklet, vinen har et generelt ungt preg og lite karakter.
Man vil som regel at en vin skal ha flere lag og komplekse smaker, rødvin er som regel en helt annen divisjon enn hvitvin her. Personlig er jeg derfor ikke veldig begeistret for hvitvin, bortsett fra til enkelte matretter eller før middag. Jeg velger som regel en crémant i stedet.
Jeg er ikke kresen av meg når det kommer til mat, men dette var overhodet ikke godt. Men komplekse smaker hadde den. Sinnsyk lang ettersmak også.


LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
Re: Vintråden
LoLStian87 skrev: 13 jan 2019, 15:31HahaBjerknez skrev: 13 jan 2019, 13:45 Vil du ha komplekse smaker, så kan jeg anbefale en boks med spagetti alacapri. Spiste en solvarmet boks med dette i fjor sommer på vei hjem fra sommerturen. Der kunne jeg ense både metall, mose, bark, og hint av prupp.
Jeg er ikke kresen av meg når det kommer til mat, men dette var overhodet ikke godt. Men komplekse smaker hadde den. Sinnsyk lang ettersmak også.det bør helst være gode smaker og smaker som passer sammen. Spaghetti på boks har jeg aldri spist, og med mindre det blir atomkrig ser jeg ikke for meg at det er noe jeg kommer til å kjøpe heller
![]()
Jeg må innrømme at jeg synes Spagetti a la Capri er helt OK. Vi har alltid noen bokser med det og lapskaus stående på hytta. Det er ikke gourmet mat. Spagettien er dvask og sausen er ikke spenstig krydret, men etter en lang skitur funger det som ei kule for meg i alle fall...

Når det gjelder vin liker jeg rød. Eller hvit. Eller sånn midt i mellom. Vin er godt det...

Sist redigert av Sakkle den 13 jan 2019, 17:46, redigert 1 gang totalt.
2019 KTM 790 Adventure
2008 KTM Duke 690
2008 KTM Duke 690
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Bosted: Ski
Re: Vintråden
Hehe etter en skitur funker det meste, men hadde nok heller tatt meg en brødskive og laget meg en skikkelig middag senereSakkle skrev: 13 jan 2019, 15:55 men etter en lang skitur funger det som ei kule for meg i alle fall...![]()

LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
- Bjerknez
- Innlegg: 24621
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
- Bosted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Vintråden
Jeg trodde faktisk med min enkle smakssans at jeg skulle synes en boks med Alacapri var godt, men jeg synes det var smakløst, bløtt. Kommer aldri noen sinne til å spise dette igjen. Det var så ille at jeg nesten ble kvalm av det. At andre liker dette forstår jeg ikke, når selv en som meg ikke klarer å få den ned...Sakkle skrev: 13 jan 2019, 15:55LoLStian87 skrev: 13 jan 2019, 15:31HahaBjerknez skrev: 13 jan 2019, 13:45 Vil du ha komplekse smaker, så kan jeg anbefale en boks med spagetti alacapri. Spiste en solvarmet boks med dette i fjor sommer på vei hjem fra sommerturen. Der kunne jeg ense både metall, mose, bark, og hint av prupp.
Jeg er ikke kresen av meg når det kommer til mat, men dette var overhodet ikke godt. Men komplekse smaker hadde den. Sinnsyk lang ettersmak også.det bør helst være gode smaker og smaker som passer sammen. Spaghetti på boks har jeg aldri spist, og med mindre det blir atomkrig ser jeg ikke for meg at det er noe jeg kommer til å kjøpe heller
![]()
Jeg må innrømme at jeg synes Spagetti a la Capri er helt OK. Vi har alltid noen bokser med det og lapskaus stående på hytta. Det er ikke gourmet mat. Spagettien er dvask og sausen er ikke spenstig krydret, men etter en lang skitur funger det som ei kule for meg i alle fall...
Når det gjelder vin liker jeg rød. Eller hvit. Eller sånn midt i mellom. Vin er godt det...![]()
Re: Vintråden
Prøv denne:Bjerknez skrev: 11 jan 2019, 15:02 SOm de fleste sikkert har skjønt så ikke jeg på langt nær noen vinkjenner, men enkelte ganger har jeg klart og få i meg opp til 5-6 glass med vin som smakte ok. Det sies at de som ikke er vinkjennere (såkalte amatører) faller fortest for billige og søte viner.
Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere.![]()
Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/It ... /p/4805101

Jeg er forsåvidt enig, men jeg hadde en fantastisk opplevelse på Kontrast med dessert og dessertvin. Fikk en frisk eplebasert dessert med en norskprodusert hetvin på eple. Det var helt magisk og forøvrig den eneste opplevelsen med dessertvin der ikke sødmen var overveldende og kjip.Stian87 skrev: 11 jan 2019, 14:27
Vet ikke hvordan det er med deg, men dessertvin er ikke noe for meg. Får det av og til servert, og det er stort sett OK, men blir litt for søtt. Så personlig vil jeg heller ha en Riesling med litt perler i, eller en god musserende. Foretrekker for øvrig også litt friskere desserter, så det er kanskje ikke så rart![]()
Det er alltid hvitvin som står for de store øyeblikkene når det kommer til food pairing. Igjen, tyske Rieslinger i kombinasjon med sjømat smeller noen ganger så godt at jeg blir sittende og le. Jeg er i utgangspunktet enig i at god rødvin ofte har en mer interessant struktur enn hvitvin, men det tror jeg har med trening å gjøre. Jeg liker begge deler like godt og har ingen favoritt. Rødvin er grunnpilaren i vininteressen og gode hvitviner er noe av det beste jeg vet.
- Bjerknez
- Innlegg: 24621
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
- Bosted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Vintråden
125 spenn for 0.75 liter rødvin, eller 5 liter med Erdinger Weissbier... Tough choice 

Re: Vintråden
Vel, med den logikken kan du jo bare fråtse i vann som faktisk er gratis!Bjerknez skrev: 13 jan 2019, 20:03 125 spenn for 0.75 liter rødvin, eller 5 liter med Erdinger Weissbier... Tough choice![]()
Man får uansett ikke fem liter med Erdringer Weissbier for 125kr. Skal du ha den ekte hveteølen til Erdringer og ikke det butikkskvipet man får på supern koster en flaske 50kr, så man får mer alkohol for pengene med en utrolig billig flaske rødvin. 125kr er ingenting.
-
- Innlegg: 7935
- Registrert: 06 nov 2008, 22:42
- Motorsykkelen din: flere -til div kjøring.
- Bosted: Tranby
Re: Vintråden
Nja... gratis er nok ikke vannet... men " dyrt" er det jo heller ikke sånn i drikkevolum...ca 6 øre literen inklusive alle avgifter hvis man har vannmåler.
当有疑问时踢你的敌人在生殖器上,你可以道歉后
- Bjerknez
- Innlegg: 24621
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
- Bosted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Vintråden
Det kommer litt ann på hvor man kjøper erdingern. På systembolaget koster den 21 kroner flaska. Det blir i så fall tre liter og ikke fem som min første to sekunders hoderegning fant ut.Dansekris skrev: 13 jan 2019, 20:33Vel, med den logikken kan du jo bare fråtse i vann som faktisk er gratis!Bjerknez skrev: 13 jan 2019, 20:03 125 spenn for 0.75 liter rødvin, eller 5 liter med Erdinger Weissbier... Tough choice![]()
Man får uansett ikke fem liter med Erdringer Weissbier for 125kr. Skal du ha den ekte hveteølen til Erdringer og ikke det butikkskvipet man får på supern koster en flaske 50kr, så man får mer alkohol for pengene med en utrolig billig flaske rødvin. 125kr er ingenting.
Vann er gratis ja, og funker bra mot tørsten, men hva som gir mest gøy pr. Krone er nok erdingern

Re: Vintråden
Men det er ikke gratis å reise til Strømstad, så alt i alt er ikke 21kr flaska en realistisk sum.
Uansett, dette handler ikke om hva man kan drikke for å bli pære til en billigst mulig pris. Der vinner vin uansett.
Uansett, dette handler ikke om hva man kan drikke for å bli pære til en billigst mulig pris. Der vinner vin uansett.
Re: Vintråden
Men det er ikke gratis å reise til Strømstad, så alt i alt er ikke 21kr flaska en realistisk sum.
Uansett, dette handler ikke om hva man kan drikke for å bli pære til en billigst mulig pris. Der vinner vin uansett.
Uansett, dette handler ikke om hva man kan drikke for å bli pære til en billigst mulig pris. Der vinner vin uansett.
- Bjerknez
- Innlegg: 24621
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Har ikke MC lenger...
- Bosted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Vintråden
For meg koster det nada og kjøre bort dit. Uten å si at det er det som gjør utslaget på hva jeg drikker. Jeg liker bare ØL veldig godt og det har jeg alltid gjort. :)Dansekris skrev: 13 jan 2019, 23:11 Men det er ikke gratis å reise til Strømstad, så alt i alt er ikke 21kr flaska en realistisk sum.
Uansett, dette handler ikke om hva man kan drikke for å bli pære til en billigst mulig pris. Der vinner vin uansett.
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Bosted: Ski
Re: Vintråden
For så vidt enig i det du skriver der. Noen av de beste opplevelsene jeg har hatt med vin er med hvitvin, samtidig kunne jeg ikke tenke meg å drikke hvitvin i noe særlig mengde, særlig ikke uten mat. Rødvin er for meg det klart foretrukne utenom måltider, men også til det meste av måltider, sett bort fra sjømat og da særlig skalldyr.Dansekris skrev: 13 jan 2019, 19:42 Jeg er forsåvidt enig, men jeg hadde en fantastisk opplevelse på Kontrast med dessert og dessertvin. Fikk en frisk eplebasert dessert med en norskprodusert hetvin på eple. Det var helt magisk og forøvrig den eneste opplevelsen med dessertvin der ikke sødmen var overveldende og kjip.
Det er alltid hvitvin som står for de store øyeblikkene når det kommer til food pairing. Igjen, tyske Rieslinger i kombinasjon med sjømat smeller noen ganger så godt at jeg blir sittende og le. Jeg er i utgangspunktet enig i at god rødvin ofte har en mer interessant struktur enn hvitvin, men det tror jeg har med trening å gjøre. Jeg liker begge deler like godt og har ingen favoritt. Rødvin er grunnpilaren i vininteressen og gode hvitviner er noe av det beste jeg vet.
Hvis du skal ha det mest gøy per krone foreslår jeg at du heller brygger øl. Det koster riktignok litt i starten, men det fine med ølbrygging er at jo mer du brygger/drikker? jo billigere blir detBjerknez skrev: 13 jan 2019, 22:58 Det kommer litt ann på hvor man kjøper erdingern. På systembolaget koster den 21 kroner flaska. Det blir i så fall tre liter og ikke fem som min første to sekunders hoderegning fant ut.
Vann er gratis ja, og funker bra mot tørsten, men hva som gir mest gøy pr. Krone er nok erdingern![]()

Var nedi 20 kr halvliteren en liten stund tilbake før jeg kjøpe meg et svindyrt gjæringskar, så nå er jeg oppe i 24 kr halvliteren. Hvis du er mindre interessert i prosessen, og mer interessert i mengde alkohol per krone greier du fint å brygge 25 liter for 500 kr. Dvs 10 kr. per halvliter. Kvaliteten på øllet er som regel helt i par med det du kjøper på butikken/polet.
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39827
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Vintråden
Jeg leste en sak på Nettavisen nylig hvor denne chilenske vinen kom godt blant vinanmelderne.
Denne var en favoritt for noen år siden, men virket etter hvert ganske umoden med en nesten gjærende smak.
Etter vinsmakernes vurdering om at denne er blant de absolutt beste man kan få av "papp"viner på Polet tok jeg sjansen på å skaffe tilveie en i dag.
Og du verden hvor mye bedre denne er blitt! Nå er umodenheten borte og den framtredende solbærsmaken er bærende, tydelig og langvarig i "nye" Casillero del Diablo.
Helt sikkert også andre delikate smaksnyanser, men for meg holder det helt fint med solbærinnslaget, som minner meg sterkt om min mors solbærsyltetøy og saft fra hagen der jeg vokste opp
:
Denne var en favoritt for noen år siden, men virket etter hvert ganske umoden med en nesten gjærende smak.
Etter vinsmakernes vurdering om at denne er blant de absolutt beste man kan få av "papp"viner på Polet tok jeg sjansen på å skaffe tilveie en i dag.
Og du verden hvor mye bedre denne er blitt! Nå er umodenheten borte og den framtredende solbærsmaken er bærende, tydelig og langvarig i "nye" Casillero del Diablo.
Helt sikkert også andre delikate smaksnyanser, men for meg holder det helt fint med solbærinnslaget, som minner meg sterkt om min mors solbærsyltetøy og saft fra hagen der jeg vokste opp

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Domino
- Innlegg: 1193
- Registrert: 06 jul 2020, 23:03
- Motorsykkelen din: 2011 Triumph Tiger 800
- Bosted: Troms
Re: Vintråden
Casillero del Diablo er jo en kjent vin for en United-supporter! Ellers har jeg oppdaget en rødvin fra Sicilia som selges i halvliterspapp. Det er for meg en perfekt størrelse å ha med på tur, både til fots og på MC. Ta lite plass og emballasjen veier nesten ingenting. Og for min uskolerte gane er det en OK vin.
Sigar er valgfritt.
Sigar er valgfritt.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.