Meny for motorsyklister!
Re: Meny for motorsyklister!
Min raske favoritt på egenhånd er grønnkålmix med fisk (torsk, laks eller ørret) Bytter på å tilberede den i panne eller stekeovn. En pakke med grønnkålmix med 1 sp skje olje og pepres godt legges i ildfast form, fisken krydres og legges på toppen i stekeovn 25 min. Eller fisken stekes i panne og grønnkålmix’n får et par tre minutter i panna. Noen ganger lager jeg potetmos til.
dypen
"You can never escape the FOG (Fast Old Guys)" "MC Logg"
Tempo Swing 150, Monark Maraton ILO Piano 50, Tempo Comet 60 +++ Suzuki AS 50, Yamaha LS2 100 første, Yamaha LS2 100 andre, Yamaha RS 100, Kawasaki Mach III H1 500, Honda CB750 Four K2, Kawasaki Z1000, Yamaha XT500, Baotian BT50QT, Chang Jiang 750 M1S sidevogn, Honda CB500X, KTM 1050 Adventure, Yamaha YZF-R1 5JJ, KTM 1290 Super Adventure S, Honda XL700VA Transalp, Kawasaki KZ900-A4, Kawasaki Z1A 900, BMW K1600GT, Yamaha XS500D 1H2, BMW R 1250 GS Adventure, Kawasaki GPX750R F1

Tempo Swing 150, Monark Maraton ILO Piano 50, Tempo Comet 60 +++ Suzuki AS 50, Yamaha LS2 100 første, Yamaha LS2 100 andre, Yamaha RS 100, Kawasaki Mach III H1 500, Honda CB750 Four K2, Kawasaki Z1000, Yamaha XT500, Baotian BT50QT, Chang Jiang 750 M1S sidevogn, Honda CB500X, KTM 1050 Adventure, Yamaha YZF-R1 5JJ, KTM 1290 Super Adventure S, Honda XL700VA Transalp, Kawasaki KZ900-A4, Kawasaki Z1A 900, BMW K1600GT, Yamaha XS500D 1H2, BMW R 1250 GS Adventure, Kawasaki GPX750R F1
- MortenL
- Innlegg: 143
- Registrert: 17 apr 2020, 07:34
- Motorsykkelen din: '85 Honda CB700SC Nighthawk S
- Bosted: Jæren!
Re: Meny for motorsyklister!
Min tur til å legge ut skrytebilder i denne tråden!
I dag stod det på menyen hjemmelagd hjortegryte med båtpoteter.
1. Starter med å skjære opp potetene, krydre dem skikkelig, og kaste de i ovnen. Da er de ferdige samtidig med resten:
2. Bruner så kjøttet.
3. Freser opp grønnsaker, i dag ble det en gulrot, litt sellerirot og sjalottløk.
4. Tilsetter kjøttkraft eller vann og buljong. Tykker det til med maisena, farger med sukkerkulør. Tilsetter litt balsamicoeddik, soyasaus og brunost for smaken, og prøver meg fram med krydder.
5. Kaster oppi kjøttet i gryta når sausen nærmer seg ferdig.
Akkurat denne fremgangsmåten bruker jeg også ofte om jeg lager vanlig brun saus til rødt kjøtt, jeg bruker bare mer vann når det er tilfellet.

Smaker ekstra godt med gratis kjøtt fra gården til svigers! Det ble hjortekjøttdeig i dag, i mangel på hele kjøttstykker. Må snart få påfyll i frysa.

Det var andre enn meg i huset som syntes dette lukta veeldig godt!
I dag stod det på menyen hjemmelagd hjortegryte med båtpoteter.
1. Starter med å skjære opp potetene, krydre dem skikkelig, og kaste de i ovnen. Da er de ferdige samtidig med resten:
2. Bruner så kjøttet.
3. Freser opp grønnsaker, i dag ble det en gulrot, litt sellerirot og sjalottløk.
4. Tilsetter kjøttkraft eller vann og buljong. Tykker det til med maisena, farger med sukkerkulør. Tilsetter litt balsamicoeddik, soyasaus og brunost for smaken, og prøver meg fram med krydder.
5. Kaster oppi kjøttet i gryta når sausen nærmer seg ferdig.
Akkurat denne fremgangsmåten bruker jeg også ofte om jeg lager vanlig brun saus til rødt kjøtt, jeg bruker bare mer vann når det er tilfellet.

Smaker ekstra godt med gratis kjøtt fra gården til svigers! Det ble hjortekjøttdeig i dag, i mangel på hele kjøttstykker. Må snart få påfyll i frysa.


Det var andre enn meg i huset som syntes dette lukta veeldig godt!
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39731
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
@MortenL og dypen:
Artig at flere bidrar i denne tråden
.
Kjenner at smakløkene aktiveres når jeg leser og ser bilder av det dere beskriver
.
Gode mattips for MC-folk, dette
!
Artig at flere bidrar i denne tråden

Kjenner at smakløkene aktiveres når jeg leser og ser bilder av det dere beskriver

Gode mattips for MC-folk, dette

_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
- Innlegg: 2264
- Registrert: 13 feb 2011, 15:43
- Motorsykkelen din: Honda cbr929rr 2000, Yamaha YZF R1 2006
Re: Meny for motorsyklister!
Turmat for mc, fjell, kano, jakt. En god lunsj i lyngen er alltid godt. Krever gassbluss, stomkjøkken eller bål, med stekepanne.
Før avreise (2 personer):
2 stk entrecot, krydres etter ønske, begge deles i 2 og legges i plastpose nr 1 sammen med 2 drøye klumper med stekesmør.
2 halvstore kokte poteter. Deles i 2 og legges i pose nr 2. sammen med en passe mengde oppskåret løk.
Ta med et par øl, eller en flaske vin.
På tur:
Brun smøret, hiv oppi 2 halve entrecot, 2 halve poteter og halvparten av løken. Etter 5 minutter i panna har man 2 fantastiske biffporsjoner, og de kan nytes mens neste ladning stekes.
Super turmat som krever minimalt med kokkelering og kjøkkenutstyr. Bon apetit :-)
Før avreise (2 personer):
2 stk entrecot, krydres etter ønske, begge deles i 2 og legges i plastpose nr 1 sammen med 2 drøye klumper med stekesmør.
2 halvstore kokte poteter. Deles i 2 og legges i pose nr 2. sammen med en passe mengde oppskåret løk.
Ta med et par øl, eller en flaske vin.
På tur:
Brun smøret, hiv oppi 2 halve entrecot, 2 halve poteter og halvparten av løken. Etter 5 minutter i panna har man 2 fantastiske biffporsjoner, og de kan nytes mens neste ladning stekes.
Super turmat som krever minimalt med kokkelering og kjøkkenutstyr. Bon apetit :-)
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39731
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Utvannet lettstekt spekesild slutter ikke å overraske meg!
Fantastisk smakfullt sammen med ovnsbakte båtskårne poter og gulrøtter i tillegg til oppskåret fennikkel, spanske aromatomater, hvitløkstilsatt hakkede tomater fra LUXUS/Europris (for de av oss som liker slik smakstilsetting
), rød paprika og grønnkål mm. fra ferdig pakket grønnsaksblanding. Alt ovnsbakt i den tiden man selv foretrekker i smaksrik olje fra IKEA, rapsolje med tilsatt dill fra samme i spedd gresk first virgin olivenolje, kvernet salt og pepper...
Utrolig smaksrikt for en som meg som liker maten såpass saltet at smaksløkene vet å sette pris på det.
Etter å ha fått fram den riktig så rette smaken for meg med utvannet stekt spekesild er "blek" oppdrettlakssmak en kjedelig smaksfattig skygge av dette. Selv stekt bacon til laksen hjelper ikke.
Speksilldfilene ble utvannet i 3-4 timer, deretter tørket med kjøkkenpapir og surret i finmalt spelt- og rugmel med en god dose kvernepepper og litt mindre kvernesalt før de ble hivd i stekepannen hvor de fikk godgjøre seg i middels temp i 3-4 min. på hver side før serverinjg.
Anbefaler alle på å ta sjansen på å prøve
:
Detter er så godt at jeg nesten vurderer å gi meg som kjøtetater - jeg som er vokst opp med gård med alle de delikatessene dette byr på
.
Fantastisk smakfullt sammen med ovnsbakte båtskårne poter og gulrøtter i tillegg til oppskåret fennikkel, spanske aromatomater, hvitløkstilsatt hakkede tomater fra LUXUS/Europris (for de av oss som liker slik smakstilsetting

Utrolig smaksrikt for en som meg som liker maten såpass saltet at smaksløkene vet å sette pris på det.
Etter å ha fått fram den riktig så rette smaken for meg med utvannet stekt spekesild er "blek" oppdrettlakssmak en kjedelig smaksfattig skygge av dette. Selv stekt bacon til laksen hjelper ikke.
Speksilldfilene ble utvannet i 3-4 timer, deretter tørket med kjøkkenpapir og surret i finmalt spelt- og rugmel med en god dose kvernepepper og litt mindre kvernesalt før de ble hivd i stekepannen hvor de fikk godgjøre seg i middels temp i 3-4 min. på hver side før serverinjg.
Anbefaler alle på å ta sjansen på å prøve

Detter er så godt at jeg nesten vurderer å gi meg som kjøtetater - jeg som er vokst opp med gård med alle de delikatessene dette byr på

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39731
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Aah...!
Middag ute i det fri i egen hage strålende vær.
Må det bli mange slike dager utover!
Endelig er det skikkelig vår
!!

Middag ute i det fri i egen hage strålende vær.
Må det bli mange slike dager utover!
Endelig er det skikkelig vår

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- MortenL
- Innlegg: 143
- Registrert: 17 apr 2020, 07:34
- Motorsykkelen din: '85 Honda CB700SC Nighthawk S
- Bosted: Jæren!
Re: Meny for motorsyklister!
Våger meg med enda et måltid som ikke er direkte turvennlig, men som var utrolig godt! Imponerte meg selv i dag når jeg for første gang lagde kamskjell med potetmos, ertepuré, bacon og balsamicosaus! Kona likte også alt utenom stjerna selv, kamskjellene.



-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39731
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Da har niko og jeg leid oss hytte på Stryn camping. Kort tid etter at vi parkerte kom det nok en regnbyge.
Ble en del regn i dag også på vei til nettopp Stryn.
Så det var godt å slippe teltoppsetting, også denne gangen...
Middagen i kveld ble østerriksk gulasj med ekstra potetterninger.
Og skulle vi ble mer sultne utover kvelden kan vi også slenge på en franskprodusert ravioli.
Men siden det også er mye god mat i godt drikke så regner vi begge med at det holder med hver vår tallerken gulasj :) :
Ble en del regn i dag også på vei til nettopp Stryn.
Så det var godt å slippe teltoppsetting, også denne gangen...
Middagen i kveld ble østerriksk gulasj med ekstra potetterninger.
Og skulle vi ble mer sultne utover kvelden kan vi også slenge på en franskprodusert ravioli.
Men siden det også er mye god mat i godt drikke så regner vi begge med at det holder med hver vår tallerken gulasj :) :
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39731
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Kveldens middag:
Fiskeburgere levert ferdig chilikrydret, litt bacon og ovnsbakte poteter, gulrot og grønnsaker i olje krydret med tørket stornesle, Himalayasalt og hvit pepper:
Fiskeburgere levert ferdig chilikrydret, litt bacon og ovnsbakte poteter, gulrot og grønnsaker i olje krydret med tørket stornesle, Himalayasalt og hvit pepper:
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39731
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Turlunsj for motorsyklister:
Karbonade med lauk på Haugseter Fjellstue i går, 4. august.
Mye god mat til grei pris:
Karbonade med lauk på Haugseter Fjellstue i går, 4. august.
Mye god mat til grei pris:
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
-
OnlineAJ
- Administrator
- Innlegg: 39731
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Kveldens middag her hjemme:
Ovnsbakt laks og bacon med poteter i skiver, litt fennikel, gulrøtter, rød paprikalit hjertesalat, hvit løk og brekkbønner i oljer fra Ikea (
...) og selvfølgelig salt- og pepperkrydret.
I tillegg et par hemmelige lokalinnsankede grøntkrydder i nærområdet, som gir det lille ekstra...
Jeg er på ingen måte noen voldsomt kreativ chef på kjøkkenet, men i kveld synes jeg at jeg fikk til et smakelig måltid. Gjentas nok gjerne ved en senere anledning når kona er på jobb.
Det er jo hun som har utdannelse i disse matlagingsgreiene her i huset...
.
Ovnsbakt laks og bacon med poteter i skiver, litt fennikel, gulrøtter, rød paprikalit hjertesalat, hvit løk og brekkbønner i oljer fra Ikea (

I tillegg et par hemmelige lokalinnsankede grøntkrydder i nærområdet, som gir det lille ekstra...

Jeg er på ingen måte noen voldsomt kreativ chef på kjøkkenet, men i kveld synes jeg at jeg fikk til et smakelig måltid. Gjentas nok gjerne ved en senere anledning når kona er på jobb.
Det er jo hun som har utdannelse i disse matlagingsgreiene her i huset...

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Olav K
- Innlegg: 2668
- Registrert: 18 mai 2013, 14:07
- Motorsykkelen din: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
- Bosted: Odda/Rosendal
Re: Meny for motorsyklister!
Siden HausGestapo har funnet veien ut fra huset idag, og Junior stakk innom for å vaske sykkelen sin før vinterlagring, tenkte jeg å raske sammen litt kveldsmat.
Andebryst i en kryddersaus, en kombinasjon jeg fikk offshore engang.
Kryddersaus:
Begynner med å koke noen spiseskjeer akasiehonning, sper på med sherryeddik og balsamico, lar dette koke helt ut, for å kvitte meg med all eddiksmak.
Fyller på med kyllingkraft, en skvett rødvin (siden den stod på disken likevel)
Deretter er det tid for 4 stjerneanis, fersk ingefær, hvitløk, salt/pepper, litt geitost, og så la dette koke en stund.
Mot slutten hiver jeg oppi en neve bringebær, før jeg siler av, og varmer opp på nytt. Smelter litt smør i sausen før jeg setter den til hvile
Imens sausen putrer ivei, ruter jeg opp andebrystene, og gir disse en omgang på steikepanna.
Andebrystet koser seg i litt klarnet smør, mens jeg skreller rødløk og karamelliserer denne i en liten steikepanne.
Litt brunt sukker, balsamico og et hint chili får også plass i steikepanna, før jeg har oppi noen epleskiver, og lar alt koke inn i litt eplejuice.
Poteter må vi også ha, deler store poteter i skiver, bruner disse i klarnet smør, med salt og pepper.
Noen skiver med pærer får samme behandling, før potet og pæreskivene stables i høyden (2 til 3 potetskiver med 1 pæreskive imellom), og gjøres klar for finalen i steikeovnen.
Andebrystene får ca 15 min i steikeovnen, mot slutten guffer jeg på med grillfunksjonen, så fettet blir sprøtt og deilig.
Mens kjøttet hviler, får potet/pæretårnet sine minutter under grillen.
Kjøttet trancheres, og da er det kun en høytidsstund ved matbordet som gjenstår .
Bånn appetitt
Andebryst i en kryddersaus, en kombinasjon jeg fikk offshore engang.
Kryddersaus:
Begynner med å koke noen spiseskjeer akasiehonning, sper på med sherryeddik og balsamico, lar dette koke helt ut, for å kvitte meg med all eddiksmak.
Fyller på med kyllingkraft, en skvett rødvin (siden den stod på disken likevel)
Deretter er det tid for 4 stjerneanis, fersk ingefær, hvitløk, salt/pepper, litt geitost, og så la dette koke en stund.
Mot slutten hiver jeg oppi en neve bringebær, før jeg siler av, og varmer opp på nytt. Smelter litt smør i sausen før jeg setter den til hvile
Imens sausen putrer ivei, ruter jeg opp andebrystene, og gir disse en omgang på steikepanna.
Andebrystet koser seg i litt klarnet smør, mens jeg skreller rødløk og karamelliserer denne i en liten steikepanne.
Litt brunt sukker, balsamico og et hint chili får også plass i steikepanna, før jeg har oppi noen epleskiver, og lar alt koke inn i litt eplejuice.
Poteter må vi også ha, deler store poteter i skiver, bruner disse i klarnet smør, med salt og pepper.
Noen skiver med pærer får samme behandling, før potet og pæreskivene stables i høyden (2 til 3 potetskiver med 1 pæreskive imellom), og gjøres klar for finalen i steikeovnen.
Andebrystene får ca 15 min i steikeovnen, mot slutten guffer jeg på med grillfunksjonen, så fettet blir sprøtt og deilig.
Mens kjøttet hviler, får potet/pæretårnet sine minutter under grillen.
Kjøttet trancheres, og da er det kun en høytidsstund ved matbordet som gjenstår .
Bånn appetitt
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tore L
- Innlegg: 1044
- Registrert: 08 jul 2014, 12:25
- Motorsykkelen din: 22 Moto Guzzi V7 Special -24 Triumph Tiger 900 GT Pro
- Bosted: Sarpsborg ( Er fra Fredrikstad)
Re: Meny for motorsyklister!
Det må jeg si Olav, at er litt over gjennomsnittlig meny når jeg på tur - så veldig bra ut 

Tore Ludvigsen
x - 75 Kawasaki Z 900 - LS 4371
x - 81 Kawasaki Z 650 SR - YU 4225
x - 85 Suzuki GS 650 Katana - ZK 5773
x - 97 Yamaha XJ 900 Diversjon - BP 7238
x - 06 BMW K1200 GT - BH 4697
x - 10 BMW K1300 GT - KP 8260
x - 18 BMW R1200 GS - CU 7348
x - 07 BMW K1200 GT - LV 6118
x - 24 BSA Golden Star - TW 7916
x - 75 Kawasaki Z 900 - LS 4371
x - 81 Kawasaki Z 650 SR - YU 4225
x - 85 Suzuki GS 650 Katana - ZK 5773
x - 97 Yamaha XJ 900 Diversjon - BP 7238
x - 06 BMW K1200 GT - BH 4697
x - 10 BMW K1300 GT - KP 8260
x - 18 BMW R1200 GS - CU 7348
x - 07 BMW K1200 GT - LV 6118
x - 24 BSA Golden Star - TW 7916
- Olav K
- Innlegg: 2668
- Registrert: 18 mai 2013, 14:07
- Motorsykkelen din: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
- Bosted: Odda/Rosendal
Re: Meny for motorsyklister!
Eneste turen min idag er spaserturen mellom verkstedet/mancave'n og huset :-DTore L skrev: 30 okt 2020, 23:22 Det må jeg si Olav, at er litt over gjennomsnittlig meny når jeg på tur - så veldig bra ut![]()
I overkant å stelle til med slik meny på tur...
Selv om jeg har prøvd DET også
http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;