2.dagsmiddag her hos oss idag, med 11 mann og damer til bords. Litt familie, og litt gode venner, en fantastisk kombinasjon, og på en måte alt jula dreier seg om, for meg, eller oss.
Begynte litt igår kveld, med forberedelser, og var tidlig igang.
Til forrett blei det salmatartar på toast, med en mild guacamole.
20221218_154107.jpg
I korte trekk finskåret salmalaks, finskåret røkt ørret, (50/50) veldig finhakket sjalottløk, finhakket eple, og gressløk. salt og pepper selvsagt, og en syrlig eplesaft. Gjøres klar kvelden før så smakene får "satt seg"
Hovedrett var reinsdyrsmedaljong med gratinerte poteter, med en fransk vri (med en kremet hvit saus i stedet for fløte), selerirotkrem og glasserte gulerøtter.
20221218_160253.jpg
Og en rødvinsaus fra "himmelen" <3 Den var jeg SKIKKELIG heldig med (og litt flink også)
Hadde pære kokt i bringebær som smakfullt garnityr, definitivt en ener til vilt. Både smaksmessig, og visuelt
Grunnen til at jeg kokte bringebær var at desserten skulle bli bringebærsorbet.
Bringebær og sukker kokes i dessertvin til det safter seg, siler av, og fryser ned, under jevnlig omrøring.
20221218_163245.jpg
Serveres med vaniljeiskrem og kandiserte pistasj/valnøtter . Både velsmakende og næringsrikt.
Og joda, vi hadde drikke også, en eplecider fra Hardanger til forretten, og en burgunder til hoveretten. Ingen hadde lyst på dessertvin, så det blei kaffe på samtlige.
En MEGET vellykket aften
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.