Den ene kvelden vår i Piemonte laget vi til noe skikkelig mat.
Var hos slakteren og fikk tak i Tomahawk, en entrecote der beinet fortsatt sitter på, vanligvis helt kanon saftig og mørt kjøtt.
Slik var det denne gangen også, og jeg begynte allerede etter frokost med å tørke kjøttet, salte det, og la det få romtemperatur.
received_648722363995650.jpeg
Satte det i ovnen i drøye 4 timer på 55-60 grader, før vi avslutta med to runder på brennvarm kullgrill for å få bålfarge og aroma.
Vi laget parmesanpoteter, pannestekte grønnsaker med egen vinagrette, og Kant1's innkokte rødvinssaus, eller rødvinsglace.
20230917_211514.jpg
Fytterakkern, det var så mørt, så saftig, og så godt at de italienske naboene himla med øynene, og rødvinsglassene stod neste urørte.
Desserten var enkel, vaniljeis, jordbær med sukker, og knuste sjokoladecookies strødd over.
20230918_210624.jpg
Gikk ikke ned i vekt på denne turen heller :-D
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.