Klagde på denne metoden til Vegvesenet før sommeren etter at det var mye overflødig olje og oljegrus igjen etter lappingen (Slemmestadveien bl.a.)
http://mcsiden.no/viewtopic.php?f=1&t=2052
Venter fortsatt på svar...
Den fungerer bra noen steder der sprekkene er veldefinerte og veien rundt er helt flat, men metoden blir også brukt der veien er ujevn og der det er store systemer av sprekker og da blir det knapt bedre - humpete pluss mye overflødig oljegrus. På min sykkel med drivreim så er det spesielt ugunstig med oljegrus ettersom denne kan klistre seg til drivreima og lage hull i denne.
På bildet over ser det ut som om de bruker bilen til å reparere et større areal av veien - dette burdte heller vært asfaltert ordentlig.
Jeg inbiller meg også at det kan være forskjeller i friksjon spesielt rett etter legging når det også dras ut en god del asfaltolje av bilene og dette delvis skjules ved regnvær f.eks.
Svenskene kaller det ganske treffende "snabelbil" :-) Og søker man litt så finner man artikler på MC førere i nabolandet som har havnet på sykehus pga løs grus denne etterlater seg når veien er "reparert". Et kriterie for god reparasjon bør jo være at veien ikke skaper høyrisiko for MC ulykke rett etter reparasjonen...
Ettersom snabelbilene er så mobile og drar fra sted til sted ganske raskt virker det heller ikke som om Vegvesenet bryr seg med å sette opp så mye fareskilt. Vegvesenet vet heller ikke hvor deres underleverandører for denne metoden holder på til enhver tid - fikk jeg vite når jeg ringte 175