Budapest-Bamako rally 2012 (The Great African Run)

... om sesongstart, tips og råd til turer, treff, og om steder aktive MC-folk møtes.
Svar
Brukeravatar
bamako-vespa
Innlegg: 6
Registrert: 09 mar 2011, 08:37
Motorsykkelen din: '87 Vespa PX 200cc, '63 Vespa GL 230cc

Budapest-Bamako rally 2012 (The Great African Run)

Legg inn av bamako-vespa »

Hei dere!

Tenkte jeg måtte høre om det var noen norske motorsyklister som hadde tenkt å delta på neste års Budapest-Bamako rally?

Som det framgår av navnet, så går det fra Budapest i Ungarn til Bamako i Mali sør for Sahara. Det er ca 9000 km og går over drøye to uker. For den uinvidde så går rallyet slik: Ungarn, Østerrike, Italia, Frankrike, Spania, ferge over til Nador i Marokko, videre over Atlasfjella, langs grensa mot Algerie ned til kystveien gjennom Vest-Sahara. Deretter Mauretania og Dakar i Senegal, for så å vende østover mot Bamako i Mali. Det er for det meste asfalt- og noen grusveier. Noen av etappene går også på sand og langs stranda i Mauretania.

Vi skal delta med tre lettere modifiserte Vespa PX200 og så langt jeg kan se er vi det eneste norske motorsykkelteamet.

Det er alltid noen norske team, men de kjører stort sett biler. I år var det Norsk Budapest-bamako team, Oljeskiftekspressen og Team FUG i Toyota Landcruisere samt Team Froland og Final Journey i hhv en Subaru Legacy og en Cadillac likbil (!) som deltok. Noen av disse skal nok delta neste år også.

Vi har ikke tenkt å kjøre hele veien hjem igjen. Så vi satser på å få leid plass i en konteiner slik at vi får frakta skuterne hjem til Norge etter rallyet. Er det noen som er inne på samme tanken her på forumet, kunne vi kanskje ha gått sammen om en slik konteiner?

Det samme gjelder forsåvidt for starten. Vi (som mange andre motorsykkelteam) vil prøve å unngå å krysse Alpene i midten av januar. (Rallyet starter i Budapest 14. januar 2012). I stedet satser vi på å få frakta skuterne ned til Spania eller Sør-Frankrike for så å kjøre derfra. Med det sparer vi også ca 2000 km på den totale distansen.

Er det forresten noen her som har deltatt på dette rallyet tidligere?

Svar