Jeg har i alle år fra jeg begynte å drikke kaffe i ungdommen sverget til såkalt kokekaffe, altså forholdsvis grovmalte kaffebønner som trekker i kaffekanne med kokt, men
ikke kokende vann

!
Kvalitetskaffe langt bedre enn traktekaffe og ikke minst pulverkaffe.
Men så fant jeg ut at jeg ville prøve presskannekaffe. Og skaffet meg et par praktiske presskanner i titan fra Kina, først og fremst tiltenkt å ha med på MC-turer.
Så tok det ikke lange tiden før jeg ble "frelst" på presskanne, også i heimen.
De kinesiske metallkannene er helt greie, de. Men spesielt dekorative på et hjemmekjøkken er det ikke...
Så da ble eBay redningen igjen og for litt siden kom det en ny og billig kanne fra Kina, fritt tilsendt, som med litt modifisering med en treknott og O-ring ble seende bedre ut og funker aldeles utmerket

.
SAM_2090.JPG
SAM_2089.JPG
O-ringen for bedre tetting mellom lokk og kanne ble skaffet tilveie fra
"butikken som har alt!", til den fullt ut akseptable prisen av kr. 5,-.
Og treknotten hadde jeg altså liggende fra før.
Og dermed framstår kinakanna nærmest som mer påkostet enn med den flate plastknotten den ble levert med

.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.