Bjerknez' | Snart sommerferie! :)
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
En indrefilet er atskillig mindre smaksrik enn en bogsteik.
Indrefileten er derimot som regel mye mørere enn en bog, men smakløs syns jeg slett ikke den er!
Mye av smaken i et stekt kjøttstykke kommer dessuten fra Maillardreaksjonen
Freser du en bogsteik raskt i steikepanna, vakumpakker den og hiver den i et vannbad på 65 grader og lar den ligge der 10-15 timer, vil den få omtrent samme mørhet/konsistens som pulled pork og smake utrolig mye bedre enn en indrefilet! :-)
Blomkål med sjokolade..... pju!!
Nei takke meg til et godt kjøttstykke!!
Indrefileten er derimot som regel mye mørere enn en bog, men smakløs syns jeg slett ikke den er!
Mye av smaken i et stekt kjøttstykke kommer dessuten fra Maillardreaksjonen
Freser du en bogsteik raskt i steikepanna, vakumpakker den og hiver den i et vannbad på 65 grader og lar den ligge der 10-15 timer, vil den få omtrent samme mørhet/konsistens som pulled pork og smake utrolig mye bedre enn en indrefilet! :-)
Blomkål med sjokolade..... pju!!
Nei takke meg til et godt kjøttstykke!!
I never apologize.
I'm sorry, but that's just the way I am.
I'm sorry, but that's just the way I am.
- Bjerknez
- Innlegg: 23354
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
- Sted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
Bare for å oppsummere.
Jeg liker også en skikkelig burger laget på riktig måte. Men å si at selve hamburgeren er det som setter smak når resten av burgeren bader i dressing, ost, alskens krydder og diverse grønnsaker og sylteagurk etc. blir feil i mine øyne. Hamburgeren i seg selv smaker ikke såpass at den overdøver alle de andre smakene inkludert krydderet.
Så man sier jo gjerne ofte at "burgern var god", men det som egentlig var godt var tilbehøret. Kjøttet alene gir liksom bare mer mende og jeg tror de fleste opplever kjøttet som hovedbestanddelen i måltidet, selv om det egentlig ikke er det, smaksmessig.
Jeg liker også ØL pølse, Mår pølse, en god ribbe og alt det der, men det er ikke kjøttet i seg selv som gir smaken, det er helheten og mest tilbehøret :)
Jeg liker også en skikkelig burger laget på riktig måte. Men å si at selve hamburgeren er det som setter smak når resten av burgeren bader i dressing, ost, alskens krydder og diverse grønnsaker og sylteagurk etc. blir feil i mine øyne. Hamburgeren i seg selv smaker ikke såpass at den overdøver alle de andre smakene inkludert krydderet.
Så man sier jo gjerne ofte at "burgern var god", men det som egentlig var godt var tilbehøret. Kjøttet alene gir liksom bare mer mende og jeg tror de fleste opplever kjøttet som hovedbestanddelen i måltidet, selv om det egentlig ikke er det, smaksmessig.
Jeg liker også ØL pølse, Mår pølse, en god ribbe og alt det der, men det er ikke kjøttet i seg selv som gir smaken, det er helheten og mest tilbehøret :)
- Bjerknez
- Innlegg: 23354
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
- Sted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
Prøv og spis en pære, ananas, gulrot etc. med bind for øynene. Selv jeg vil kjenne forskjell og navngi hva det er jeg spiser. Men prøv det samme med forskjellig typer kjøtt (rent kjøtt uten tilsetninger) og definer smakene på samme måte :)
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
Jeg har ikke store problemer med å kjenne forskjell på storfe, svin, sau, og kyllingkjøtt, men klarer ikke nødvendigvis å kjenne forskjell på hvor på dyret kjøttet stammer fra og hvilken rase det er. Og MYE endrer seg etter hvordan kjøttet er modnet og tilberedt, og det vil uten tvil være mye lettere å skille de om man i tillegg får med en del av fettet!
Så på en måte er vi enige her, det reneste kjøttet er det minst smaksrike.
Klarer meg ikke så veldig mye bedre med epler eller poteter heller, kan vel klare å skille grønne og røde epler (og selvfølgelig poteter fra epler!!), men klarer neppe å skille Pink Lady fra Ambrosia og Beate fra Asterix....
En burger med dårlig kjøtt, eller dårlig tilberedt kjøtt blir etter min mening aldri bra uansett hvor mye godt tilbehør du har, men jeg forstår godt hvor du vil!
En burger blir heller aldri en god burger uten det rette tilbehøret! :-)
Så på en måte er vi enige her, det reneste kjøttet er det minst smaksrike.
Klarer meg ikke så veldig mye bedre med epler eller poteter heller, kan vel klare å skille grønne og røde epler (og selvfølgelig poteter fra epler!!), men klarer neppe å skille Pink Lady fra Ambrosia og Beate fra Asterix....
En burger med dårlig kjøtt, eller dårlig tilberedt kjøtt blir etter min mening aldri bra uansett hvor mye godt tilbehør du har, men jeg forstår godt hvor du vil!
En burger blir heller aldri en god burger uten det rette tilbehøret! :-)
I never apologize.
I'm sorry, but that's just the way I am.
I'm sorry, but that's just the way I am.
- Stian87
- Innlegg: 2038
- Registrert: 14 mai 2016, 23:18
- Motorsykkelen din: Ducati Diavel 2016
- Sted: Ski
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
Hehe det kan vi være enige om, men tilbehøret alene har etter mitt syn liten verdi uten kjøttet. Og ved f.eks krydder som salt så fremhever det smakene i kjøttet eller hva nå du bruker det på. Kjøttstykket skal ikke smake salt. Millardeffkten har mye å si her. Og jeg tror ikke jeg hadde hatt problemer med å skille forskjellige typer kjøtt med bind for øynene. Sågar skulle jrg nok fint klart å skille kjøtt fra kyllinnglår fra brystkjøttet
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
https://locatoweb.com/user/ztian
Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017 - 2019) --> Ducati Diavel 2016 (2019--->)
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 38174
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Sted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
Sjelden jeg spiser kylling og sau/lam, men desto mer rødt kjøtt; biff, burger og bacon og bruker alltid noen sitrondråper på kjøttet under stekning for å fram den riktig gode smaken .
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering
- Bjerknez
- Innlegg: 23354
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
- Sted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
Men tilbehøret alene smaker mer enn kjøttet. Om man vil spise smakløst kjøtt eller tilbehør som smaker for være opp til hver enkeltStian87 skrev: ↑16 jan 2018, 14:56 Hehe det kan vi være enige om, men tilbehøret alene har etter mitt syn liten verdi uten kjøttet. Og ved f.eks krydder som salt så fremhever det smakene i kjøttet eller hva nå du bruker det på. Kjøttstykket skal ikke smake salt. Millardeffkten har mye å si her. Og jeg tror ikke jeg hadde hatt problemer med å skille forskjellige typer kjøtt med bind for øynene. Sågar skulle jrg nok fint klart å skille kjøtt fra kyllinnglår fra brystkjøttet
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
Må være noe muffens med smakssansen din. Røyker du ? Jeg lurer også litt på åssen du kan sammenligne noe smaksmessig med å tygge på en forhud ! Du har vel ikke tygd på en forhud noen gang ? Jeg håper ikke det.
- Bjerknez
- Innlegg: 23354
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
- Sted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
Les det jeg skriver så forstår du sikkert sammenhengen i det jeg prøver og formidle. Noe Kåredump forsto.
Regner med du så ironien med tanke på forhuden.
Regner med du så ironien med tanke på forhuden.
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
Har lest alt du har skrevet, derfor jeg mener det må være noe muffens med smakssansen din.
For å være en person som anser mat som et nødvendig onde så har du ganske sterke og mange meninger om mat, selv om du prøver å tøyse det litt bort.
Ja jeg forstod at du tøyset ang forhuden, akkurat sånn som jeg gjorde.
- gsx750_80
- Innlegg: 2212
- Registrert: 24 apr 2010, 19:34
- Motorsykkelen din: GSX 750 '80, Ninja 250R m.fl.
- Sted: Trøndelag
- Kontakt:
- Bjerknez
- Innlegg: 23354
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
- Sted: Fredrikstad
- Kontakt:
Re: Bjerknez - En lettere sesong i møte!
Så det du mener er at hvis jeg synes rent kjøtt uten tilbehør er smakløst så er det noe galt med sansene mine?Rune75 skrev: ↑16 jan 2018, 18:29Har lest alt du har skrevet, derfor jeg mener det må være noe muffens med smakssansen din.
For å være en person som anser mat som et nødvendig onde så har du ganske sterke og mange meninger om mat, selv om du prøver å tøyse det litt bort.
Ja jeg forstod at du tøyset ang forhuden, akkurat sånn som jeg gjorde.
Ja siden mat er for meg mer eller mindre et nødvendig onde, så liker jeg en sjelden gang og lese om folk som snakker om kjøtt som om det skulle vært gullbarrer.
Jeg spiser kjøtt selv som er tilberedt riktig, men det går mest på vane. Når jeg spiser en såkalt hamburger med respekt for seg selv så er det først og fremst osten, sylteagurkene, dressingen og løken jeg kjenner mest smak av.
- Bjerknez
- Innlegg: 23354
- Registrert: 06 aug 2013, 00:59
- Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
- Sted: Fredrikstad
- Kontakt: