En indrefilet er atskillig mindre smaksrik enn en bogsteik.
Indrefileten er derimot som regel mye mørere enn en bog, men smakløs syns jeg slett ikke den er!
Mye av smaken i et stekt kjøttstykke kommer dessuten fra Maillardreaksjonen
Freser du en bogsteik raskt i steikepanna, vakumpakker den og hiver den i et vannbad på 65 grader og lar den ligge der 10-15 timer, vil den få omtrent samme mørhet/konsistens som pulled pork og smake utrolig mye bedre enn en indrefilet! :-)
Blomkål med sjokolade..... pju!!
Nei takke meg til et godt kjøttstykke!!
I never apologize.
I'm sorry, but that's just the way I am.
Jeg liker også en skikkelig burger laget på riktig måte. Men å si at selve hamburgeren er det som setter smak når resten av burgeren bader i dressing, ost, alskens krydder og diverse grønnsaker og sylteagurk etc. blir feil i mine øyne. Hamburgeren i seg selv smaker ikke såpass at den overdøver alle de andre smakene inkludert krydderet.
Så man sier jo gjerne ofte at "burgern var god", men det som egentlig var godt var tilbehøret. Kjøttet alene gir liksom bare mer mende og jeg tror de fleste opplever kjøttet som hovedbestanddelen i måltidet, selv om det egentlig ikke er det, smaksmessig.
Jeg liker også ØL pølse, Mår pølse, en god ribbe og alt det der, men det er ikke kjøttet i seg selv som gir smaken, det er helheten og mest tilbehøret :)
Prøv og spis en pære, ananas, gulrot etc. med bind for øynene. Selv jeg vil kjenne forskjell og navngi hva det er jeg spiser. Men prøv det samme med forskjellig typer kjøtt (rent kjøtt uten tilsetninger) og definer smakene på samme måte :)
Jeg har ikke store problemer med å kjenne forskjell på storfe, svin, sau, og kyllingkjøtt, men klarer ikke nødvendigvis å kjenne forskjell på hvor på dyret kjøttet stammer fra og hvilken rase det er. Og MYE endrer seg etter hvordan kjøttet er modnet og tilberedt, og det vil uten tvil være mye lettere å skille de om man i tillegg får med en del av fettet!
Så på en måte er vi enige her, det reneste kjøttet er det minst smaksrike.
Klarer meg ikke så veldig mye bedre med epler eller poteter heller, kan vel klare å skille grønne og røde epler (og selvfølgelig poteter fra epler!!), men klarer neppe å skille Pink Lady fra Ambrosia og Beate fra Asterix....
En burger med dårlig kjøtt, eller dårlig tilberedt kjøtt blir etter min mening aldri bra uansett hvor mye godt tilbehør du har, men jeg forstår godt hvor du vil!
En burger blir heller aldri en god burger uten det rette tilbehøret! :-)
I never apologize.
I'm sorry, but that's just the way I am.
Hehe det kan vi være enige om, men tilbehøret alene har etter mitt syn liten verdi uten kjøttet. Og ved f.eks krydder som salt så fremhever det smakene i kjøttet eller hva nå du bruker det på. Kjøttstykket skal ikke smake salt. Millardeffkten har mye å si her. Og jeg tror ikke jeg hadde hatt problemer med å skille forskjellige typer kjøtt med bind for øynene. Sågar skulle jrg nok fint klart å skille kjøtt fra kyllinnglår fra brystkjøttet
Sjelden jeg spiser kylling og sau/lam, men desto mer rødt kjøtt; biff, burger og bacon og bruker alltid noen sitrondråper på kjøttet under stekning for å fram den riktig gode smaken .
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
Stian87 skrev: 16 jan 2018, 14:56
Hehe det kan vi være enige om, men tilbehøret alene har etter mitt syn liten verdi uten kjøttet. Og ved f.eks krydder som salt så fremhever det smakene i kjøttet eller hva nå du bruker det på. Kjøttstykket skal ikke smake salt. Millardeffkten har mye å si her. Og jeg tror ikke jeg hadde hatt problemer med å skille forskjellige typer kjøtt med bind for øynene. Sågar skulle jrg nok fint klart å skille kjøtt fra kyllinnglår fra brystkjøttet
Men tilbehøret alene smaker mer enn kjøttet. Om man vil spise smakløst kjøtt eller tilbehør som smaker for være opp til hver enkelt
Bjerknez skrev: 16 jan 2018, 15:25
Men tilbehøret alene smaker mer enn kjøttet. Om man vil spise smakløst kjøtt eller tilbehør som smaker for være opp til hver enkelt
Må være noe muffens med smakssansen din. Røyker du ? Jeg lurer også litt på åssen du kan sammenligne noe smaksmessig med å tygge på en forhud ! Du har vel ikke tygd på en forhud noen gang ? Jeg håper ikke det.
Bjerknez skrev: 15 jan 2018, 20:46
Mye sannhet her faktisk, med en litt ironisk og humoristisk vri så klart. Jeg er ikke så sær som jeg høres ut som, selv om jeg står for mye av det som jeg skriver over.
Jeg er nok ikke noe A4 menneske som de fleste andre :)
Bjerknez skrev: 16 jan 2018, 16:38
Les det jeg skriver så forstår du sikkert sammenhengen i det jeg prøver og formidle. Noe Kåredump forsto.
Regner med du så ironien med tanke på forhuden.
Har lest alt du har skrevet, derfor jeg mener det må være noe muffens med smakssansen din.
For å være en person som anser mat som et nødvendig onde så har du ganske sterke og mange meninger om mat, selv om du prøver å tøyse det litt bort.
Ja jeg forstod at du tøyset ang forhuden, akkurat sånn som jeg gjorde.
Så det du mener er at hvis jeg synes rent kjøtt uten tilbehør er smakløst så er det noe galt med sansene mine?
Ja siden mat er for meg mer eller mindre et nødvendig onde, så liker jeg en sjelden gang og lese om folk som snakker om kjøtt som om det skulle vært gullbarrer.
Jeg spiser kjøtt selv som er tilberedt riktig, men det går mest på vane. Når jeg spiser en såkalt hamburger med respekt for seg selv så er det først og fremst osten, sylteagurkene, dressingen og løken jeg kjenner mest smak av.
Bjerknez skrev: 15 jan 2018, 20:46
Mye sannhet her faktisk, med en litt ironisk og humoristisk vri så klart. Jeg er ikke så sær som jeg høres ut som, selv om jeg står for mye av det som jeg skriver over.
Jeg er nok ikke noe A4 menneske som de fleste andre :)