Vannet tilhører norges befolkning og vi burde ikke betale skatt på noe som tilhører oss. I hvert fall ikke så mye

Spesielt når nettleien øker fordi den skal dekke utbyggingskostnader for eksport/importkabler til EU. Produksjonskostnadene for vår grønne vannkraft er lave. Den er ettertraktet av store kraftkrevende industribedrifter i for eksempel Tyskland, som kan smykke seg med et grønnere klimaavtrykk for hver kwt de kjøper fra Norge. Norske kraftprodusenter (og ikke minst kraft traderne som kun selger og kjøper) tjener grovt på dette ettersom kraftprisen i Tyskland er høy. I neste omgang må Norge importere kullkraft gjennom den samme kraftkabelen til Tyske kraftpriser, og traderne beregner seg selvfølgelig et fornuftig påslag ennå en gang.haakeik skrev: 21 jan 2019, 19:09 Jeg driter i strømprisene. Det er den usaklige høye nettleien og avgiftene til staten som irriterer meg.
Vannet tilhører norges befolkning og vi burde ikke betale skatt på noe som tilhører oss. I hvert fall ikke så mye![]()
Ikke helt min stil, men all respekt til dem som tørr! Savner litt den show off faktoren i Norge. Med det så mener jeg ikke rånebiler der bilen er på Bjølsen mens lyden er på Tåsen!AJ skrev: 23 jan 2019, 22:49 Om ikke akkurat dagens nyheter så i hvert fall gårsdagens:
https://www.dn.no/d2/mitt-kjoretoy/mett ... 2-1-518197
Tja, hvorfor ikke når man har lyst og råd til det....
Rosa hadde virkelig kledd deg mekkernmekkern skrev: 24 jan 2019, 09:40 Hadde nok ikke hatt gullfolie jeg heller.. men det hadde vært en ganske vill farge uansett...![]()
Nei, synes ikke innholdet matcher heeeelt med konklusjonenkjellv skrev: 25 jan 2019, 21:16 https://www.nettavisen.no/na24/dyrere-s ... 84761.html
Er det overhode noen som biter på kraftselskapenes forklaring på hvorfor strømprisen er så høy?
Det var før "Planned obsolescence" var en tingBjerknez skrev: 01 feb 2019, 02:53 Jeg har et gammelt tv spill etter min far som han kjøpte på 70-tallet en gang. Det er orrange har kun noen få knapper og fire svært enkle spill. Det er to kontrollere som er koblet til boksen med ledning og disse kontrollene har kun en vriknapp på seg for å flytte streker på skjermen. På hver side av skjermen er disse strekene som skal fange en ball som går frem og tilbake. Thats it. Grønn bakgrunn og hvit ball. Ingen grafikk over hodet.
Utrolig artig og minnerik dings som samtidig er helt ubrukelig. At den fortsatt funker 50 år senere er en gåte. :)
Hvis vi skal få lov til å fortsette med å transportere oss rundt omkring på måfå og bare for morro, så må vi vel akseptere at dette etterhvert må skje utslippsfritt - uavhengig av antall hjul på undersiden og avstanden til målet.Stian87 skrev: 14 jul 2018, 20:35 Starten på slutten for forbrenningsmotoren?
Dersom dette kan brukes i kommersiell virksomhet vil potensielt noe av ankepunktet for mange med el-kjøretøy, nemmelig rekkevidden, forsvinne som dugg for solen. 1000 km rekkevidde, ikke mange kjøretøy med forbrenningsmotor som greier noe bedre enn dette.
Selvsagt finnes det uansett folk som velger å kjøre gamle amerikanske bensinmonstre med rekkevidde på noen stusselige mil, men disse er vel neppe representative.
Uansett en gledelig nyhet for alle batteridrevne dingser i livene våre. Og gøy at det er et norsk selskap som har funnet det på
https://www.nrk.no/norge/norsk-forsknin ... 1.14122400
Disse tingene var laget for å vare lenge. På loftet har jeg min gamle Commodore 64, med kassettspiller. Den virket helt fint sist jeg prøvde den, for 8-10 år siden. Virker sikkert enda. Litt kjedelig at barna syntes spillene var kjedelige! Fort Apokalypse, PacMan, etc er jo langt fra kjedelig, men utviklingen og grafikken....Bjerknez skrev: 01 feb 2019, 02:53 Jeg har et gammelt tv spill etter min far som han kjøpte på 70-tallet en gang. Det er orrange har kun noen få knapper og fire svært enkle spill. Det er to kontrollere som er koblet til boksen med ledning og disse kontrollene har kun en vriknapp på seg for å flytte streker på skjermen. På hver side av skjermen er disse strekene som skal fange en ball som går frem og tilbake. Thats it. Grønn bakgrunn og hvit ball. Ingen grafikk over hodet.
Utrolig artig og minnerik dings som samtidig er helt ubrukelig. At den fortsatt funker 50 år senere er en gåte. :)
Men hvorfor karbonpriser/CO2 avgift? Vi produserer så vidt jeg vet kun grønn kraft fra vann og vind. Helt uten karbonutslipp. Vi er nå i ferd med å kobles opp mot det europeiske kraftmarkedet det det for øyeblikket eksporteres og importeres omtrent 50/50 hvert døgn. Strømmen går frem og tilbake mellom Norge og resten av Europa flere ganger i døgnet. Vi eksporterer vår grønne og får svart tilbake. Dette er den eneste måten Europa klarer å nå sine klimamål sier Erna. Den offisielle versjon vi får gjennom media er at magasinene er nesten tomme og import er nødvendig. Men magasinene er tomme fordi vi eksporterer kraft hele tiden. Vi gjorde det også i sommer da Norge var i ferd med å tørke opp.mekkern skrev:litt om strøm...
quote:
"Markedet venter at karbonprisene fortsatt vil være høye fremover, noe som vil fortsette å bidra til høyere kraftpriser. Dette har vært hensikten til kvotesystemet hele tiden, og sånn sett er strømprisene vi ser nå resultatene av en vellykket klimapolitikk, forklarer Leifseth."
Så det er nok ikke sannsynlig at det blir billigere nei...og dette er jo en ønsket utvikling.![]()
https://www.dn.no/makrookonomi/makrooko ... 2-1-528774
Vet ikke om lovnader omkring energikilden nevnt her, holder mål, men det får vi muligens greie på etterhvert;mekkern skrev: 03 feb 2019, 07:38 litt om strøm...
quote:
"Markedet venter at karbonprisene fortsatt vil være høye fremover, noe som vil fortsette å bidra til høyere kraftpriser. Dette har vært hensikten til kvotesystemet hele tiden, og sånn sett er strømprisene vi ser nå resultatene av en vellykket klimapolitikk, forklarer Leifseth."
Så det er nok ikke sannsynlig at det blir billigere nei...og dette er jo en ønsket utvikling.![]()
https://www.dn.no/makrookonomi/makrooko ... 2-1-528774
Litt av forklaringen ligger i "de grønne sertifikatene"..kjellv skrev: 03 feb 2019, 11:07 ]Men hvorfor karbonpriser/CO2 avgift? Vi produserer så vidt jeg vet kun grønn kraft fra vann og vind. Helt uten karbonutslipp. Vi er nå i ferd med å kobles opp mot det europeiske kraftmarkedet det det for øyeblikket eksporteres og importeres omtrent 50/50 hvert døgn. Strømmen går frem og tilbake mellom Norge og resten av Europa flere ganger i døgnet. Vi eksporterer vår grønne og får svart tilbake. Dette er den eneste måten Europa klarer å nå sine klimamål sier Erna. Den offisielle versjon vi får gjennom media er at magasinene er nesten tomme og import er nødvendig. Men magasinene er tomme fordi vi eksporterer kraft hele tiden. Vi gjorde det også i sommer da Norge var i ferd med å tørke opp.
Er det slik arvesølvet skal forvaltes? Vår regjering sammen med AP vil også at Norge skal innlemmes i ACER. Dette vil si at EU gis kontroll over vår kraftproduksjon og kan skru av og på produksjonen etter behov. Vi vil da ende med samme pris på kraft som resten av Europa, vi som gjennom 100 år har gjort oss avhengig av billig grønn kraft til nesten alt. Særlig til oppvarming av hus og vann, men også til konkurranseutsatt industri.
Sent fra min TA-1053 via Tapatalk