... en snadder rett for alle ( også motorsykklister

) :
Gravlaks, sennepsaus og dillstuede poteter.
Servert helst med kjølig, haltørr hvitvin f.eks. Gewürtztraminer fra Alsace, eller en kald pils og en litt rund Aquevit.
Oppskriften er "erling & rederli' " rappa fra her:
http://www.klikk.no/mat/spise/article630851.ece
Man trenger ikke å være kokk som meg. Det tar 51 sekunder å lage gravlaks!
Gravlaks er liksom litt mystisk. Du spanderer på deg en pakke gravlaks i butikken, tar det med hjem og legger de flotte skivene på skiva.
Med ærbødighet nyter du den gode, finstemte smaken. Og ikke et øyeblikk tenker du på at dette kan du lage selv, for en slikk og ingenting.
Og det tar deg under ett minutt.
Teknikken er superenkel: Du blander like mye salt som sukker, en skvett cognac eller brandy (
min hemmelighet) og har i noen urter f.eks dill og passer på at fisken blir godt dekket av alt dette.
Etter to-tre dager i kjøleskapet har underet skjedd:
Du har laget din egen gravlaks.