pluss en aldri så liten skvett Soerlie i glasset etter endt måltidBusa Trond skrev:Nix. Glem pizza. Voksne folk på høsten, da er det Fersksuppe + fårikål med tilbehør. Snart er vi klare for Rakafisk. God høst..

pluss en aldri så liten skvett Soerlie i glasset etter endt måltidBusa Trond skrev:Nix. Glem pizza. Voksne folk på høsten, da er det Fersksuppe + fårikål med tilbehør. Snart er vi klare for Rakafisk. God høst..
Det du risikerer, er jo å få i deg bedervet fisk.Dimzum skrev:Er blitt helt hekta på sushi......desverre ligger ikke akkurat sushi-restaurantene tett her oppe i nord.
Nå har altså fruen kjøpt meg et brett med ferdiglaga sushi fra ferskvaren på coopen.....ser jo godt ut, men ble skeptisk da jeg hørte at disse var laga på onsdag.....
Noen som har peiling? Risikerer jeg å gå i koma umiddelbart ved inntak, eller er denne frykten for dårlig sushi ubegrunnet?
Sake?ArcticTiger skrev: Hva som passer til bedervet sushi vet jeg desverre ikke.
Den der hørtes jammen god ut. Kansje jeg prøver i morgen.Godtvoksen skrev:Særdeles god fiskesuppe for motorsyklister
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 teskje karri (sterk)
(I tillegg kan også gjerne litt chili benyttes hvis man ønsker en litt heftigere suppe)
Kutt løk og hvitløk og fres det sammen med karrien i smøre eller olje.
6 spiseskjeer fiskefond (kan til nød erstattes med 1,5 terning fiskebuljong)
4 dl vann, innkl. blåskjell-saften
2 dl hvitvin
svart pepper
Blandes med løk-mixen og gis et oppkok. Dette kan godt gjøres dagen før
suppa skal serveres, slik at basisen får stå og utvikle seg mest mulig.
Når suppa så skal tilberedes for servering, har du oppi følgende:
3 (store) skjeer tomatpure (eller en boks hermetiske tomater).
1,5 dl fløte
1 beger lettrømme (erstatt evt. creme fresh & fløte for å unngå klumping av suppen)
1 knippe dill
Kok opp og putt oppi følgende rett før servering:
250 gr. blåskjell (obs! allergier...)
500 gr. Scampi
600 gr. torsk/sei eller annen fisk
Dette er suppe til 4-6 personer...