Meny for motorsyklister!
- SveinHa
- Innlegg: 713
- Registrert: 09 mai 2023, 23:46
- Motorsykkelen din: BMW R1100RS 1993
- Bosted: Carten Island
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Polarbrød funker også godt til lynkjapp enkel pizza.
-----------------------------------------------
Litt om meg og mitt (der er fremdeles noen som er så gamle at de har hjemmeside i stedet for alskens usosiale medier): http://www.sveinha.com/
Mahatma Gandhi, 1869-1948: Vaksinasjon er en barbarisk praksis og en av de mest fatale av alle vrangforestillinger som er aktuelle i vår tid. Samvittighetsfulle motstandere av vaksinasjon bør om nødvendig stå alene mot hele verden for å forsvare sin overbevisning.
Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808
Litt om meg og mitt (der er fremdeles noen som er så gamle at de har hjemmeside i stedet for alskens usosiale medier): http://www.sveinha.com/
Mahatma Gandhi, 1869-1948: Vaksinasjon er en barbarisk praksis og en av de mest fatale av alle vrangforestillinger som er aktuelle i vår tid. Samvittighetsfulle motstandere av vaksinasjon bør om nødvendig stå alene mot hele verden for å forsvare sin overbevisning.
Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Da er det servert her på Beitostølen
:

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
I kveld ble det noe fra eget kjøkken og egen urtehage, som man neppe får servert langs veiene her i Norge på MC-tur...
Nemlig urtehvalbiff med ovnsstekte potetskiver, cherrytomater og litt lett stekte champignonskiver i meierismør, litt olivenolje og en dæsj svartfrøolje.
Hvalbiffstykkene surret i en salt- og pepperblanding sammen med egendyrkede urter, bl.a. gressløk, kruspersille og sitronmelisse. Krydret med kvernet soppblanding fra egen sanking og frisk og tørket ruccola i tillegg til friske og tørkede selleriblader. Og litt hjemmelaget tyttebærsyltetøy av bær plukket i nabolaget. Og litt frisk salat på toppen, så klart
.
Tør være ubeskjeden nok til å påstå at denne retten ikke står noe spesielt tilbake i forhold til hjortekjøttmdenyen jeg ble servert på Hytta Mat & Vinhus på Beitostølen på fredag denne helgen
Akkurat passe stekt
.
Nemlig urtehvalbiff med ovnsstekte potetskiver, cherrytomater og litt lett stekte champignonskiver i meierismør, litt olivenolje og en dæsj svartfrøolje.
Hvalbiffstykkene surret i en salt- og pepperblanding sammen med egendyrkede urter, bl.a. gressløk, kruspersille og sitronmelisse. Krydret med kvernet soppblanding fra egen sanking og frisk og tørket ruccola i tillegg til friske og tørkede selleriblader. Og litt hjemmelaget tyttebærsyltetøy av bær plukket i nabolaget. Og litt frisk salat på toppen, så klart

Tør være ubeskjeden nok til å påstå at denne retten ikke står noe spesielt tilbake i forhold til hjortekjøttmdenyen jeg ble servert på Hytta Mat & Vinhus på Beitostølen på fredag denne helgen

Akkurat passe stekt

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Går stadig vekk i hvalbiff her hjemme :)
I dag med kokte poteter sammen med kokte damptørkede olivenolje- og tørket timiankrydrede (fra egen egen hage) rødbetbiter, lettstekt squash og champignon krydret med kvernepepper og egenplukket- og komponert soppkrydder
.
Hvalbiffene behørig krydret med kvernesalt- og pepper og servert med kortreist (plukket på naboeiendommen...
) tyttebærsyltetøy og grønnsaker fra egen hage.
Sterkt anbefalt kostholdsråd fra MCsidens admin.
:
I dag med kokte poteter sammen med kokte damptørkede olivenolje- og tørket timiankrydrede (fra egen egen hage) rødbetbiter, lettstekt squash og champignon krydret med kvernepepper og egenplukket- og komponert soppkrydder

Hvalbiffene behørig krydret med kvernesalt- og pepper og servert med kortreist (plukket på naboeiendommen...

Sterkt anbefalt kostholdsråd fra MCsidens admin.

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- rolf-arne
- Innlegg: 2137
- Registrert: 20 aug 2018, 20:28
- Motorsykkelen din: Pan European 1100 -1995, CBX 1000
- Bosted: Nordvågen,Nordkapp
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Hadde vært her kunne du sikkert ha ervervet litt fra hvalfangst e, men I allfall ville du kunne ha sett mer hval enn du får plass til på gården...
Så godt som, rett utenfor stuedøra mi...
Sent fra min SM-A715F via Tapatalk
Så godt som, rett utenfor stuedøra mi...
Sent fra min SM-A715F via Tapatalk
Nyskjærrig - lurer på hva som er bak neste sving - når det er fastslått - så blir man rastlaus og lurer på hva som er bak den neste -- å sånn går livet - av og til tar nyskjærrigheta pause og da kan man avspore ei stund - til å bli kjent med folk og gjøre betjentskaper om til vennskap -- og ikke minst kan kroppen ha sine gode stunder og da gjelder det å enten nyte livet eller få noe gjort. Det siste skyves det ofte på, skal man være ærlig..
- Olav K
- Innlegg: 2668
- Registrert: 18 mai 2013, 14:07
- Motorsykkelen din: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
- Bosted: Odda/Rosendal
Re: Meny for motorsyklister!
På helgens "Grus & Gourmet" serverte jeg mat til 14 stk på fredagskvelden,
og kjørte forrett med røkt ørret, kaviar, avocadokrem, toast og rødbetbiter på en liten seng av salat. Til hovedrett serverte jeg reinsdyrsfileter, fløtegratinerte poteter, selerirotkrem, honning-glacede gulerøtter og med en fantastisk god (jeg tør å skryte) redusert rødvinssaus basert på sjalottløk, en mild burgunder, viltkraft, en dæsj salt/pepper og smør.
Og med en liten godbit på toppen, nemlig pære kokt i bringebær
Bildet er fra en tidligere anledning, uten gulerøtter
Det var fantastisk, og jeg blei nesten flau over hyllesten.
Desserten var enkel, vaniljeis av den gode sorten, jordbær, innkokt bringebær (med litt sukker og dessertvin) og med litt knuste sjokoladecookies strødd over.
og kjørte forrett med røkt ørret, kaviar, avocadokrem, toast og rødbetbiter på en liten seng av salat. Til hovedrett serverte jeg reinsdyrsfileter, fløtegratinerte poteter, selerirotkrem, honning-glacede gulerøtter og med en fantastisk god (jeg tør å skryte) redusert rødvinssaus basert på sjalottløk, en mild burgunder, viltkraft, en dæsj salt/pepper og smør.
Og med en liten godbit på toppen, nemlig pære kokt i bringebær

Det var fantastisk, og jeg blei nesten flau over hyllesten.
Desserten var enkel, vaniljeis av den gode sorten, jordbær, innkokt bringebær (med litt sukker og dessertvin) og med litt knuste sjokoladecookies strødd over.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Enkelt, billig og greit i kveld; Gilde snitzel på 10.kroners marked med frosne Eldorado "Wok Chinse"grønnsaker, som nok aldri blir brukt til noen woktilberedning her hjemme
, sorte oliven av den litt mer kostbare slaget, egensanket furuskjellpiggsopp, meierismør, oliven- og svartfrøolje i tillegg til finhakket frisk bjørnefot og tørket brenneslefrø og litt egenkomponert tørket soppkrydder.
Som allerede nevnt, enkelt, kjapt å tilberede og slett ikke så verst på smak og mettende nok for en tilårskommen motorsyklist
.

Som allerede nevnt, enkelt, kjapt å tilberede og slett ikke så verst på smak og mettende nok for en tilårskommen motorsyklist

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Olav K
- Innlegg: 2668
- Registrert: 18 mai 2013, 14:07
- Motorsykkelen din: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
- Bosted: Odda/Rosendal
Re: Meny for motorsyklister!
Enkel turmiddag idag.
Onepot pasta (alt i ei gryte)
Steikte kyllingfilet i steikepanna, , som fikk hvile mens jeg freste løk og tomat i JetBoil gryta.
Oppi med kyllingen, en kopp vann, en buljongterning, salt og pepper, litt knuste lasagneplater, la det kose seg en stund,
En skvett fløte, litt parmesan, paprikapulver, og vipps, så har du en skikkelig tasty turmiddag.
Fersk basilikum, litt for smaken og litt for øya
Real turmat kunne ta seg en bolle i kveld
Onepot pasta (alt i ei gryte)
Steikte kyllingfilet i steikepanna, , som fikk hvile mens jeg freste løk og tomat i JetBoil gryta.
Oppi med kyllingen, en kopp vann, en buljongterning, salt og pepper, litt knuste lasagneplater, la det kose seg en stund,
En skvett fløte, litt parmesan, paprikapulver, og vipps, så har du en skikkelig tasty turmiddag.
Fersk basilikum, litt for smaken og litt for øya

Real turmat kunne ta seg en bolle i kveld

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;
- Roargutten
- Innlegg: 216
- Registrert: 09 jun 2015, 11:40
- Motorsykkelen din: Yamaha XTZ 700 - 2020
- Bosted: Årnes
Re: Meny for motorsyklister!
Ser veldig godt ut. Jeg også synes en del av kosen med det å være i 'camp' består av å lage seg noe mer smakfullt enn Real.Olav K skrev: 04 sep 2023, 22:50 Enkel turmiddag idag.
Onepot pasta (alt i ei gryte)
Steikte kyllingfilet i steikepanna, , som fikk hvile mens jeg freste løk og tomat i JetBoil gryta.
Oppi med kyllingen, en kopp vann, en buljongterning, salt og pepper, litt knuste lasagneplater, la det kose seg en stund,
En skvett fløte, litt parmesan, paprikapulver, og vipps, så har du en skikkelig tasty turmiddag.
Fersk basilikum, litt for smaken og litt for øya![]()
Real turmat kunne ta seg en bolle i kveld![]()
Snapchat-827733472.jpg
Noen helger siden på en enkel skogstur med familien serverte jeg Strimlet Rådyrfilèt, stekt løk og paprika sammen med litt tyttebærrømme.
Servert i tacolomper for enkelthetens skyld.
2020 - Yamaha Tenerè 700
2014 - Suzuki V-strom 1000 - Til Salgs!
2014 - Suzuki V-strom 1000 - Til Salgs!
- Olav K
- Innlegg: 2668
- Registrert: 18 mai 2013, 14:07
- Motorsykkelen din: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
- Bosted: Odda/Rosendal
Re: Meny for motorsyklister!
Høres ut som vi to kan bli mette sammen :-DRoargutten skrev: 05 sep 2023, 07:24Ser veldig godt ut. Jeg også synes en del av kosen med det å være i 'camp' består av å lage seg noe mer smakfullt enn Real.Olav K skrev: 04 sep 2023, 22:50 Enkel turmiddag idag.
Onepot pasta (alt i ei gryte)
Steikte kyllingfilet i steikepanna, , som fikk hvile mens jeg freste løk og tomat i JetBoil gryta.
Oppi med kyllingen, en kopp vann, en buljongterning, salt og pepper, litt knuste lasagneplater, la det kose seg en stund,
En skvett fløte, litt parmesan, paprikapulver, og vipps, så har du en skikkelig tasty turmiddag.
Fersk basilikum, litt for smaken og litt for øya![]()
Real turmat kunne ta seg en bolle i kveld![]()
Snapchat-827733472.jpg
Noen helger siden på en enkel skogstur med familien serverte jeg Strimlet Rådyrfilèt, stekt løk og paprika sammen med litt tyttebærrømme.
Servert i tacolomper for enkelthetens skyld.
http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;
- Roargutten
- Innlegg: 216
- Registrert: 09 jun 2015, 11:40
- Motorsykkelen din: Yamaha XTZ 700 - 2020
- Bosted: Årnes
Re: Meny for motorsyklister!
Lørdagens middag ble noen enkle hjemmelagde porsjonspizza.Olav K skrev: 05 sep 2023, 10:28Høres ut som vi to kan bli mette sammen :-DRoargutten skrev: 05 sep 2023, 07:24Ser veldig godt ut. Jeg også synes en del av kosen med det å være i 'camp' består av å lage seg noe mer smakfullt enn Real.Olav K skrev: 04 sep 2023, 22:50 Enkel turmiddag idag.
Onepot pasta (alt i ei gryte)
Steikte kyllingfilet i steikepanna, , som fikk hvile mens jeg freste løk og tomat i JetBoil gryta.
Oppi med kyllingen, en kopp vann, en buljongterning, salt og pepper, litt knuste lasagneplater, la det kose seg en stund,
En skvett fløte, litt parmesan, paprikapulver, og vipps, så har du en skikkelig tasty turmiddag.
Fersk basilikum, litt for smaken og litt for øya![]()
Real turmat kunne ta seg en bolle i kveld![]()
Snapchat-827733472.jpg
Noen helger siden på en enkel skogstur med familien serverte jeg Strimlet Rådyrfilèt, stekt løk og paprika sammen med litt tyttebærrømme.
Servert i tacolomper for enkelthetens skyld.
San Marzano Tomater til tomatsaus, håndknus for å ikke knuse frøene. Litt salt og frisk basilikum blandet inn.
Fersk mozzarella og parmaskinke ble barnemenyen.
Vi to voksne unnet oss hver vår pizza med Chreme Fraiche, Brie og Peccorino ost, selvplukkede kantareller og litt trøffelolje før steking.
Etter steking: parmaskinke og honning.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
2020 - Yamaha Tenerè 700
2014 - Suzuki V-strom 1000 - Til Salgs!
2014 - Suzuki V-strom 1000 - Til Salgs!
- Olav K
- Innlegg: 2668
- Registrert: 18 mai 2013, 14:07
- Motorsykkelen din: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
- Bosted: Odda/Rosendal
Re: Meny for motorsyklister!
Tror du Roargutten hadde hatt utbytte av Grus & Gourmet-turene mine, der blir det servert skikkelig mat fra bunn av :)
http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;
- Roargutten
- Innlegg: 216
- Registrert: 09 jun 2015, 11:40
- Motorsykkelen din: Yamaha XTZ 700 - 2020
- Bosted: Årnes
Re: Meny for motorsyklister!
Det har vært på vurderingen, men tidspunktene har ikke passet desverre.Olav K skrev: 05 sep 2023, 13:10 Tror du Roargutten hadde hatt utbytte av Grus & Gourmet-turene mine, der blir det servert skikkelig mat fra bunn av :)
2020 - Yamaha Tenerè 700
2014 - Suzuki V-strom 1000 - Til Salgs!
2014 - Suzuki V-strom 1000 - Til Salgs!
- Olav K
- Innlegg: 2668
- Registrert: 18 mai 2013, 14:07
- Motorsykkelen din: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
- Bosted: Odda/Rosendal
Re: Meny for motorsyklister!
Siste helga i juni og første i juli, jeg kommer til å bestille plass på Ullsaker og Brimi etter at jeg har vært til Italia nå i september, og så legger jeg ut påmelding hist og her etter det.Roargutten skrev: 05 sep 2023, 13:21Det har vært på vurderingen, men tidspunktene har ikke passet desverre.Olav K skrev: 05 sep 2023, 13:10 Tror du Roargutten hadde hatt utbytte av Grus & Gourmet-turene mine, der blir det servert skikkelig mat fra bunn av :)



http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Toro viltgryte med indrefilet av elg fra Hadeland viltslakteri og selvplukket tyttebær i går.
I dag ble det enkelt, kjapt og greit en COOP ultraprossert pizza Made in Italy
, tilført litt ekstra i form av Svindland rødvinspølse, rød paprika, rødløk, sort oliven, og egensanket fåresopp, duftriske og blek piggsopp i tillegg til litt egendyrkede selleriblad og ruccola. Og ikke minst litt ekstra revet hvit ost.
Krydret med pizzakryddet fra Hadeland Glassverk og brenneslefrø.
I dag ble det enkelt, kjapt og greit en COOP ultraprossert pizza Made in Italy

Krydret med pizzakryddet fra Hadeland Glassverk og brenneslefrø.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Skikkelig MCmiddag på G-kroen
Fish'nChips
:

Fish'nChips

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Kona på jobb og dermed i utgangspunktet en en helt enkelt billigpizza av varianten pepperoni "First Price", som det helt klart går an å gjøre noe med :) .
Som med å toppe den med litt blåmuggost, Norvegiaost, rødvinspølse fra Svinland, delte sorte oliven, rødløk, rød paprika og traktkantarell, vanlig kantarell, fåresopp, korallsopp og duftriske.
Da blir det hele straks en god del bedre!
Og når man innser at kjøkkenet ikke er har sørget for ny beholdning av ruccola tar man seg en kjapp tur ut i næromgivelsene og hanker inn noen ryllikblader og fersk timian, som man har rikelig av på egen eiendom
.
Og dermed har man en fyldig og smaksrik pizza
:
Som med å toppe den med litt blåmuggost, Norvegiaost, rødvinspølse fra Svinland, delte sorte oliven, rødløk, rød paprika og traktkantarell, vanlig kantarell, fåresopp, korallsopp og duftriske.
Da blir det hele straks en god del bedre!
Og når man innser at kjøkkenet ikke er har sørget for ny beholdning av ruccola tar man seg en kjapp tur ut i næromgivelsene og hanker inn noen ryllikblader og fersk timian, som man har rikelig av på egen eiendom

Og dermed har man en fyldig og smaksrik pizza

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Olav K
- Innlegg: 2668
- Registrert: 18 mai 2013, 14:07
- Motorsykkelen din: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
- Bosted: Odda/Rosendal
Re: Meny for motorsyklister!
Den ene kvelden vår i Piemonte laget vi til noe skikkelig mat.
Var hos slakteren og fikk tak i Tomahawk, en entrecote der beinet fortsatt sitter på, vanligvis helt kanon saftig og mørt kjøtt.
Slik var det denne gangen også, og jeg begynte allerede etter frokost med å tørke kjøttet, salte det, og la det få romtemperatur.
Satte det i ovnen i drøye 4 timer på 55-60 grader, før vi avslutta med to runder på brennvarm kullgrill for å få bålfarge og aroma.
Vi laget parmesanpoteter, pannestekte grønnsaker med egen vinagrette, og Kant1's innkokte rødvinssaus, eller rødvinsglace.
Fytterakkern, det var så mørt, så saftig, og så godt at de italienske naboene himla med øynene, og rødvinsglassene stod neste urørte.
Desserten var enkel, vaniljeis, jordbær med sukker, og knuste sjokoladecookies strødd over. Gikk ikke ned i vekt på denne turen heller :-D
Var hos slakteren og fikk tak i Tomahawk, en entrecote der beinet fortsatt sitter på, vanligvis helt kanon saftig og mørt kjøtt.
Slik var det denne gangen også, og jeg begynte allerede etter frokost med å tørke kjøttet, salte det, og la det få romtemperatur.
Satte det i ovnen i drøye 4 timer på 55-60 grader, før vi avslutta med to runder på brennvarm kullgrill for å få bålfarge og aroma.
Vi laget parmesanpoteter, pannestekte grønnsaker med egen vinagrette, og Kant1's innkokte rødvinssaus, eller rødvinsglace.
Fytterakkern, det var så mørt, så saftig, og så godt at de italienske naboene himla med øynene, og rødvinsglassene stod neste urørte.
Desserten var enkel, vaniljeis, jordbær med sukker, og knuste sjokoladecookies strødd over. Gikk ikke ned i vekt på denne turen heller :-D
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Meny for motorsyklister!
@Olav K dette så jo fantastisk godt ut
Alt som langtidstekes er bare fantastisk … tror jeg må kopiere retten din med noe tilsvarende kjøtt.

dypen
"You can never escape the FOG (Fast Old Guys)" "MC Logg"
Tempo Swing 150, Monark Maraton ILO Piano 50, Tempo Comet 60 +++ Suzuki AS 50, Yamaha LS2 100 første, Yamaha LS2 100 andre, Yamaha RS 100, Kawasaki Mach III H1 500, Honda CB750 Four K2, Kawasaki Z1000, Yamaha XT500, Baotian BT50QT, Chang Jiang 750 M1S sidevogn, Honda CB500X, KTM 1050 Adventure, Yamaha YZF-R1 5JJ, KTM 1290 Super Adventure S, Honda XL700VA Transalp, Kawasaki KZ900-A4, Kawasaki Z1A 900, BMW K1600GT, Yamaha XS500D 1H2, BMW R 1250 GS Adventure, Kawasaki GPX750R F1

Tempo Swing 150, Monark Maraton ILO Piano 50, Tempo Comet 60 +++ Suzuki AS 50, Yamaha LS2 100 første, Yamaha LS2 100 andre, Yamaha RS 100, Kawasaki Mach III H1 500, Honda CB750 Four K2, Kawasaki Z1000, Yamaha XT500, Baotian BT50QT, Chang Jiang 750 M1S sidevogn, Honda CB500X, KTM 1050 Adventure, Yamaha YZF-R1 5JJ, KTM 1290 Super Adventure S, Honda XL700VA Transalp, Kawasaki KZ900-A4, Kawasaki Z1A 900, BMW K1600GT, Yamaha XS500D 1H2, BMW R 1250 GS Adventure, Kawasaki GPX750R F1
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Da har fiskebilen vært her i distriktet igjen og jeg fikk sikret meg en god beholdning hollandsk panert rødspette i tillegg til favoritten røkt kolje (hyse)
.
Så da blir det både fish'n chips og andre gode rødspettevarianter fram til sommeren.
Også fortsetter man med det samme langs veien på MC-turene man tar
.
Fish 'n chips og panert fisk med litt andre variasjoner, som bl.a. argurksalat er stadig favoritten på mine MC-turer

Så da blir det både fish'n chips og andre gode rødspettevarianter fram til sommeren.
Også fortsetter man med det samme langs veien på MC-turene man tar

Fish 'n chips og panert fisk med litt andre variasjoner, som bl.a. argurksalat er stadig favoritten på mine MC-turer

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Første middag med den nylige fiskebilleveransen, panert rødspette i smør med grønne erter, rotgrønnsak i mangel av poteter og som jeg i farten ikke ikke husker hva er, kokte grønne erter, gulerøtter, grønnsaker og smørstekt sopp og baby leaf grønne blader og sitronskiver. Og ikke minst rømme krydret med med sitronpepper
.
Og tallerkenkrydret med bl.a. brennelsefø.

Og tallerkenkrydret med bl.a. brennelsefø.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- Gammelsmurfen
- Innlegg: 1691
- Registrert: 09 nov 2020, 19:05
- Motorsykkelen din: BMW F850GS Rally 2022
Re: Meny for motorsyklister!
Pastinakk kanskje den lyse rotgrønnsaken?AJ skrev: 04 nov 2023, 21:38 Første middag med den nylige fiskebilleveransen, panert rødspette i smør med grønne erter, rotgrønnsak i mangel av poteter og som jeg i farten ikke ikke husker hva er.
Panert Rødspette syns jeg er veldig godt, fikk en idé nå for det er lenge siden jeg spiste det sist

- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Da ble det hvalbiffmeny i kveld hvor Myklebust Hvalprodukter ca. 300 gram biffene ble testet. Jeg kjøpte jo en 5 kilos pakke nå nylig på postordre, eller netthandel som det jo nå heter
.
Og denne må jeg si svarte fullt ut til forventningene
.
Så kveldens herremåltid besto da av et stykk 300 grams hvalbiff, hurtigstekt på sterk varme i noen minutter, sorte lett pannestekte oliven,samme ned furumatriske sopp, pepper og saltkrydret gul paprika, friske grønne salatblader og ruccola, aromatomater, litt argursksalat og bakt potet med rømme og kvernepepper. Noe for øvrig hvalbiffen fikk tilført også under steking sammen med kvernesalt.
I tillegg litt tørket brenneslefrø som krydder.
Ble veldig bra, synes jeg.
Men ikke bildet siden jeg hadde kommet borti fokusknappen på Samsungkameraet, som sto på manuell og ikke autofokus...

Og denne må jeg si svarte fullt ut til forventningene

Så kveldens herremåltid besto da av et stykk 300 grams hvalbiff, hurtigstekt på sterk varme i noen minutter, sorte lett pannestekte oliven,samme ned furumatriske sopp, pepper og saltkrydret gul paprika, friske grønne salatblader og ruccola, aromatomater, litt argursksalat og bakt potet med rømme og kvernepepper. Noe for øvrig hvalbiffen fikk tilført også under steking sammen med kvernesalt.
I tillegg litt tørket brenneslefrø som krydder.
Ble veldig bra, synes jeg.
Men ikke bildet siden jeg hadde kommet borti fokusknappen på Samsungkameraet, som sto på manuell og ikke autofokus...

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Med annengangs koronaklein kone fullstendig kollapset på sofaen må jeg selv trå til å chefe på kjøkkenet her hjemme i kveld. Noe jeg for øvrig ofte gjør. Med glede skal jeg fort tilføye.
Men jeg orker ikke bruke timesvis på å lage maten eller gjøre den spesielt avansert.
Det blir gjerne rimelige kjappe varianter. Men skal likevel gjøre på en god måte med mye uprosessert, kortreist og villfangst fra skog og hav.
I kveld en blanding av pommes frites, smørstekte reddiker, salat, rødløk, aromatomater, ruccola, Gildes svinesnitzel m/bacon og egensanket furumatriske og blek piggsopp.
I tilelgg litt egenkomponert soppkryddder, litt egendyrket tørket timian og tørket brennelsefrø, som jeg ofte bruker.
Også noen dråper svartfrøolje som en ekstra spiss på salaten.
Mettende og og enkelt og kjapt å tilberede:
Men jeg orker ikke bruke timesvis på å lage maten eller gjøre den spesielt avansert.
Det blir gjerne rimelige kjappe varianter. Men skal likevel gjøre på en god måte med mye uprosessert, kortreist og villfangst fra skog og hav.
I kveld en blanding av pommes frites, smørstekte reddiker, salat, rødløk, aromatomater, ruccola, Gildes svinesnitzel m/bacon og egensanket furumatriske og blek piggsopp.
I tilelgg litt egenkomponert soppkryddder, litt egendyrket tørket timian og tørket brennelsefrø, som jeg ofte bruker.
Også noen dråper svartfrøolje som en ekstra spiss på salaten.
Mettende og og enkelt og kjapt å tilberede:
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.
- AJ
- Administrator
- Innlegg: 39833
- Registrert: 30 sep 2006, 18:46
- Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
- Bosted: Lunner på Hadeland
- Kontakt:
Re: Meny for motorsyklister!
Kveldens meny:
Hvalbiff med agurk og hjertesalat (tror jeg det er...
), smørdampede reddiker og rød paprika, bakt potet med pepperkrydret temperert rømme og det sedvanlige brenneslefrøkrydderet her på dette kjøkkenet og soppstuing av fåresopp og furuskjellpigg.
Og smaksløkene forteller meg at salt og pepperkrydret hvalbiff med et lite dryss timian passer utmerket sammen med smørdampet og lettsaltet reddik. Med skallet på for å ikke legge noen demper på den gode reddiksmaken.
Og hvalkjøttet fra Myklebust Hvalprodukter er aldeles nydelig på alle måter
!
Mitt beste matkjøp på lenge
.
Hvalbiff med agurk og hjertesalat (tror jeg det er...

Og smaksløkene forteller meg at salt og pepperkrydret hvalbiff med et lite dryss timian passer utmerket sammen med smørdampet og lettsaltet reddik. Med skallet på for å ikke legge noen demper på den gode reddiksmaken.
Og hvalkjøttet fra Myklebust Hvalprodukter er aldeles nydelig på alle måter

Mitt beste matkjøp på lenge

Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
_________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.


De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.