Det er jo ingen forskningsartikkel, men ren synsing, så det er klart det er "lettvint", i likhet med det aller meste som påstås her inne,Stian87 skrev: 26 jan 2018, 06:45 Hele spådommen bygger en økonomisk analyse som for meg fremstår svært lettvint. Det trekkes paralleller til førkristidens børskrakk uten et snev av dokumentasjon eller analyse om at det er en sannsynlig fremtid, eller hvorfor. Det tas som en ren sannhet og et faktum at folk får dårligere råd. Så vidt jeg har forstått av forskjellige artikler i media er dette direkte feil både i Norge og i USA. Noen vil selvfølgelig oppleve å ha dårligere råd, men det er lite interessant i den store sammenhengen.
Videre legges det uten videre til grunn at Moores lov ikke gjelder for motorsykler. Det er muligens dels korrekt, men dagens motorsykler inneholder mye teknologi, og kan generelt ikke løst kobles fra IT. Priser på motorsykler vil påvirkes av en haug med variabler, men teknologien blir mer tilgjenglig og sannsynligvis billigere. Den beste og nyeste teknologien vil naturlig nok fortsatt være dyr.
uten at det er noe galt i det.
At Moore's lov ikke gjelder for motorsykler er helt korrekt. Denne "loven" er basert på at Intel's Gordon Moore basert på visse observasjoner på 60-tallet spådde at antallet aktive elementer / transistorer per areal på integrerte kretser ("microchips") ble doblet hvert
år. Det har vist seg å være en selvoppfyllende profeti - så langt, bortsett fra at hastigheten i utviklingen har gått litt ned etterhvert.
"Moore's law refers to an observation made by Intel co-founder Gordon Moore in 1965. He noticed that the number of transistors per square inch on integrated circuits had doubled every year since their invention.
Moore's law predicts that this trend will continue into the foreseeable future. Although the pace has slowed, the number of transistors per square inch has since doubled approximately every 18 months. This is used as the current definition of Moore's law."
( https://www.investopedia.com/terms/m/mooreslaw.asp )
Denne eksponensielle veksten savner sidestykke i annen industri.